Skip to main content

Eli öpülesi öğretmenler

Muş Haber Fotoğrafı

Muşta kız çocuklarının eğitime kazandırılması kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki eğitim kurumlarının sürdürdüğü çalışmalar aralıksız devam ederken, Merkez Kız Yatılı Bölge Ortaokulu öğretmenlerinin öz verili çalışmaları sayesinde büyük bir başarıya imza atıldı. Okul Müdiresi Melahat Aydın ve öğretmenlerin çabası sonucu üç yılda 240 kız çocuğu eğitime kazandırıldı.

2011 yılında Avrupa Birliği (AB) desteği ile yürütülen Bir Şans Daha projesi ile kız çocuklarının okula kazandırılması için başlatılan çalışmalar üç yılda beklentilerin üzerinde bir başarıya ulaştı. Bir yıl süreli olan projenin bitmesinin ardından proje çalışmalarını gönüllü olarak sürdüren öğretmenler, köy köy gezerek velileri ikna edip kız çocuklarını okula kazandırmaya devam edince ilkokuldan sonra okuldan uzak kalan kız çocukları yeniden eğitimlerini sürdürme şansını yakaladılar.

Kız çocuklarının okullaştırılması çalışmaları kapsamında 240 öğrencinin eğitime kazandırıldığını belirten Merkez Kız Yatılı Bölge Ortaokulu Müdiresi Melahat Aydın, bir yıl AB desteği ile yürütülen proje kapsamında sürdürülen çalışmaların projenin bitmesine rağmen devam ettirildiğini söyledi. Kız çocuklarını okula kazandırmanın yanında hak ettikleri kaliteli yaşam şartlarını da oluşturmaya gayret gösterdiklerini kaydeden Aydın, Yatılı okul öğretmeni olmak büyük fedakârlık istiyor. Öğrencinin her şeyi oluyorsunuz. Annesi, babası, ablası. Öğrencinin umuda açılan kapısını açan kişi oluyorsunuz. Birde bakıyorsunuz ki onun her şeyi olmuşsunuz. Öğretmenlerimiz ellerinden geldiğince öğrenci ve velilere yönelik çalışmalar yaparak eğitime önemli katkı sunuyorlar dedi.

Okullarındaki öğrencilerin çoğunluğunun okulu terk etmiş veya ailesi tarafından okula gönderilmeyen öğrencilerden oluştuğunu ifade eden Aydın şunları söyledi: Okula kazandırdığımız çocuklarımızı bir süre eğitime ara verdikleri için eğitimden uzak kaldıkları sürenin telafisine yönelik çalışmalar yapıyoruz. Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere ağırlık veriyoruz. Çocuklarımız günleri okulda dolu dolu geçiyor. Bu çalışmalar öğretmenlerimizin rehberliğinde yapılmaktadır.

Müdür yardımcıları Mehmet Tunç ve Faruk Özkan, kız çocuklarını okullaştırılmasına büyük önem verdiklerini kaydederek, sürekli olarak okula gitmeyen kız çocukları için alan taraması yaptıklarını kaydettiler.

Matematik Öğretmeni Begüm Bahadır da öğretmenlik mesleğinin çok güzel bir meslek olduğunu belirterek, özellikle yatılı okulda öğretmen olmanın çok daha farklı bir gurur ve onur olduğunu söyledi. Kız çocuklarının okullaştırılması için çalıştıklarını kaydeden Bahadır, Yatılı okulda öğretmen olmak çok farklı bir duygu çünkü öğrencilerimiz bize emanet. Öncelikle bu çocuklarımızı bir yerden alıp bir yere taşımak gerekiyor. Çocuklarımızın topluma kazandırılması noktasında bize çok büyük bir sorumluluk düşüyor diye konuştu.

Fen ve Teknoloji Öğretmeni Nurşen Demiroğlu ise, Kız çocuklarının okula kazandırılması için elimizden geleni yapıyoruz. Gerekirse köy köy gezip ailelerle birebir görüşmekteyiz. Kız çocuklarının okula devam etmeleri, yarım kalmış eğitimlerini tamamlamaları bizleri ayrıca mutlu etmektedir. Onları bu sıralarda görmek, onların başarısını ve iyi bir yerlere geldiğini görmek bizlerin öğretmenlik mesleğine olan inancımız daha da arttırıyor.

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Birtan Yıldız ise Köy köy gezerek eğitime kazandırdığımız kız çocuklarının okulda derslerine girmek ve onların eğitimlerine katkıda bulunmak çok güzel bir duygu. Yatılı bir okulda il kez görev yapmaktayım. Ancak yatılı okul öğretmeni olmak çok farklı bir duygu şeklinde konuştu.

8inci sınıf öğrencisi Sümeyra Gürkan, köylerinde sadece ilkokul olduğunu ve eğitimine devam etmek için yatılı okula geldiğini belirterek, Öğretmenlerimiz bizleri çok seviyor ve bizde onları çok seviyoruz. Öğretmenlerimiz bizden gelecek bekliyor ve bize inanıyorlar. Bu sebeple bizde çok çalışıyoruz dedi.

Necla Er ve Ayşenur Çalhar isimli öğrencilerde eğitimlerini tamamlayarak meslek sahibi olmak istediklerini söylediler.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri