Skip to main content

Eğpitim camiası Filistin için seferber oldu

Muş Haber Fotoğrafı

Milli Eğitim Bakanlığı, Filistin için nakdi yardım kampanyası başlattı. Tüm Bakanlık personeli ve ilköğretim-lise öğrencilerini kapsayan kampanya, 19 Ocak a kadar devam edecek.

Kampanya çerçevesinde toplanan paralar, peyderpey Filistin e gönderilecek. Filistin için bugün başlatılan yardım kampanyası için Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik imzası ile 81 il valiliğine genelge gönderildi. Konu ile alakalı olarak açıklama yapan Muş milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, Kampanyanın tamamen gönüllülük esasına dayandığı belirtilerek, bütün devlet ve özel okullardaki öğretmen ve personelin yanı sıra öğrenciler yardım yapmaya davet edildiğini belirtti. Yardımların, illerde valilikler, ilçelerde ise kaymakamlıklar tarafından oluşturulan komisyonlar aracılığıyla organize edileceğini vurgulayan Bayraktar, “Yapılacak yardımlar için tüm öğrencilere velililerine vermek üzere birer zarf dağıtılacak. Zarfın içinde ise yardım mesajı içeren mektup olacak. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik in isim ve imzasının yer aldığı mektupta şu mesaj var: “Filistin de İsrail in saldırıları sonucunda yüzlerce sivil ve çocuk hayatı kaybetmiş, binlercesi yaralanmış, insanlar işgal ve abluka sonucu en zaruri ihtiyaçlarını bile gideremez duruma düşmüşlerdir. Filistin deki insanlık dramının mağdurlarıyla dayanışma içerisinde olmak ve oradaki çocuklara destek vermek üzere Milli Eğitim Bakanlığı olarak bir yardım kampanyası açmış bulunuyoruz. Gerekli duyarlılığı göstereceğiniz inancı ile selam ve saygılarımı sunarım.” Diyerek Bakan Çelik’in kampanyaya destek olmak amacı ile zarfın içine imzasını taşına mektubu bıraktığını ifade etti. 19 Ocak akşamına kadar sürecek kampanya çerçevesinde il ve ilçelerde toplanan paralar, Ziraat Bankası Ankara Bakanlıklar Şubesi nde açılan 18181818 numaralı hesaba yatırılacak. Bu paralar daha sonra Başbakanlık aracılığıyla Filistin halkının acil ihtiyaçları karşılamak üzere gönderilecek.

VELİLERE MEKTUP
Kampanya ile ilgili bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Bayraktar, Filistin de bir insanlık dramının yaşandığını belirterek, İnsanların yaşanan işgal ve uzun süredir devam eden ambargo nedeniyle temel ihtiyaçların had safhaya ulaştığını söyledi. Bayraktar, “Yardım için hiç kimse zorlanmayacak. Ancak duyarlı halkımızın bu kampanyaya gerekli ilgiyi göstereceğine inanıyoruz. Belki bu yardımlar oradaki savaşı durduramayacak ama hiç olmazsa yapacağımız yardımlarla bir taraftan onların yanında olduğumuzu ifade ederken, diğer yandan yaralarına merhem olacak.” şeklinde konuştu. Bayraktar son olarak Öğretmenler, Öğrenciler ve velilerin bu kampanyaya destek çıkmalarını beklediklerini kaydederek sözlerini tamamladı.

 Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Malazgirt’te Şeker Pancarı Üreticilerine Yönelik Toplantı Düzenlendi

Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan toplantıya üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan…

Muş’ta Zincir Marketlerde Kırtasiye Ürünleri Denetlendi

Muş Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde zincir marketlerde kırtasiye…

Aromasıyla Meşhur Muş Üzümü Bu Yıl Erken Olgunlaştı

Üreticiler, Muş üzümünün mideyi rahatsız etmediğini, şişkinlik yapmadığını ve tamamen organik olduğundan dolayı…

Eğitim Haberleri

Muş’ta 2025–2026 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Muş’ta 2025–2026 eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası etkinlikleriyle başladı. Vali Avni Çakır, yayımladığı mesajda…

18 bin 430 öğrenci için ders zili çaldı.

Muş’ta ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitime başlayacak öğrencilerin, yüz yüze yürütülecek…

Bir milyondan fazla kitap sıralarda hazır bekliyor.

Muş’ta 699 okulda 104 bin 231 öğrenci için toplam 1 milyon 139 bin…

Kültür Sanat Haberleri

Vali Avni Çakır, Adem Sönmez Sanat Galerisi’ni ziyaret etti

Muş Valisi Avni Çakır, fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez’in sanat galerisini ziyaret etti. Ardından…

Muşlu Genç Sanatçı Esma Asi’den “Gençses” Yarışmasında Unutulmaz Performans

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen…

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri