Skip to main content

Duygular samimi mutluluk sahici

Muş Haber Fotoğrafı

Biz, o minicik ama büyük karmaşanın içinde insanın gözünü ve gönlünü alan parlak ışığı dün gördük. Vali Çınar, kendisinden bilgisayar isteyen küçük Melek’in talebine kaygısız kalmayarak, bir Vali’den çok baba yönünü ortaya koydu. Bir babanın öz evladına aldığı hediyenin huzur ve mutluluğuydu yüzlere yansıyan.

Vali Ali Çınar, önceki gün bir ziyaret esnasında kendisinden bilgisayar talebinde bulunan küçük Melek’in talebini yerine getirdi. SODES projesi kapsamında yürütülen “Sessiz Yürekler Üretim Atölyesi” projesi ile ilgili bilgi almak için İşitme Engelliler Derneğini ziyaret eden Vali Ali Çınar, burada küçük Melek’in talebi ile karşılaşmıştı. Vali Çınar’dan bilgisayar talep eden küçük Melek’in isteği ertesi gün hemen yerine getirildi.
Küçük Melek’i dün makamına davet eden Vali Çınar, sözünü tuttu ve Melek’in bilgisayarını hediye etti. Mutluluğu gözlerinden okunan Melek, kendi işaret dilinde Vali Ali Çınar’a “seni çok seviyorum.”dedi.
Küçük Melek’e bilgisayarını hediye ettikten sonra gazetecilere açıklamada bulunan Vali Çınar, “Kurumlarımızı ziyaret, sivil toplum kuruluşlarımızı ziyaret kapsamında İşitme Engelliler Derneğini önceki gün ziyaret ettik. Hem burada yürütülen SODES projesi ile ilgili bilgi aldık, hem de dernek üyelerini dinleme şansımız oldu. Burada bu küçük kardeşimizin bizden bir bilgisayar talebi oldu. Biz de imkânlar ölçüsünde bu talebi karşılayacağımızı ifade ettik. Bugün de hemen valiliğimiz imkânları ile bu yavrumuza istediği bilgisayarı alıp, teslim ettik. Ben işitime engelliler derneğimizin çalışmalarından dolayı dernek üyelerine şükranlarımı sunuyorum. Gayretli çalışıyorlar.”dedi.
Devletin engelli vatandaşlara yönelik çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Vali Çınar, “Devletimiz tüm engelli derneklerine ve ailelerine gerekli yardım ve desteği zaten hem yasal olarak hem de mali olarak sunuyor. Biz de valilik olarak devletimizin bu sunmuş olduğu imkânları burada halkımıza ulaştırma noktasında çaba sarf ediyoruz. Bu çerçevede tüm hizmetlerimizi en iyi şekilde yürütüyoruz. Bütün vatandaşlarımızın devletten aldığı hizmetlerin en iyi şekilde olması için de gayret sarf ediyoruz. Bugün, bu çocuğumuza bu bilgisayarı verdikten sonra gözlerindeki mutluluğu görmek, gerçekten çok önemli… İnşallah bu mutluluğu hayatının her alanında en güzel şekliyle devam eder.”diye konuştu.
Bir gazetecinin, Muş’ta yapılması planlanan işitme engelliler okulunun yapımının ne aşamada olduğu yönündeki soruyu da cevaplandıran Çınar, “İlimizde tüm engellilerimizin eğitim ihtiyacına yönelik olarak bir okul yapılabilmesi için gerekli arsa teminini yaptık. Bu yıl içerisinde 2013 yılı yatırım programına teklif edeceğiz. Milli Eğitim Bakanlığımızda bu teklifimizi eğer uygun görürse önümüzdeki yıllar içerisinde İşitme Engellilerin de içerisinde yer alacağı okulun yapımı tamamlanmış olacak.”şeklinde konuştu.

 Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri