Skip to main content

Dört dörtlük bildiğimi iddia etmedim

Muş Haber Fotoğrafı

    Belediye Başkanı Feyat Asya, Grand Otel konferans salonunda ilimizde faaliyet yürüten mimar ve mühendislerle bir araya geldi.

İstişarede bulunmak amacıyla sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle sık sık bir araya gelen Başkan Asya, düzenlenen toplantıda katılımcılarla imar konusunu görüştü. Belediyenin imar komisyonunda bulunan meclis üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teknik personelleri ile Muş´ta faaliyet gösteren şehir plancı, mimar ve mühendislerinin katıldığı toplantıda ilk olarak Mimar ve Mühendisler Odası temsilcileri söz alarak sunum yaptılar. Ardından konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Feyat Asya, ilin gelişimi için tüm fikir ve teklifleri değerlendirdiklerini söyledi. Bunu yaparken hiçbir zaman ayrım gözetmediklerini ve adaletli olduklarını dile getiren Başkan Asya: Sizler bu memleketin evlatlarısınız.

Teknik olarak eğitimini tamamlayarak burada memleketine faydalı işler yapmak için çalışan arkadaşlarımızın sayısının fazla olması bizleri sevindiriyor. Bugüne kadar siz biz ayrımı yapmadık. Göreve geldiğim ilk gün belirttiğim gibi, belediyeciliğin bütün alanlarını dört dörtlük bildiğimi iddia etmedim. Çok iyi anladığım alanlar olduğu gibi öğrenmem gereken konuların da olduğunu söyledim şeklinde konuştu.  

Bu Şehrin İmarı Yüz Yıl Anılacak Ortak akıl ve birlikte hareket´ düsturu ile toplumun her kesimini dinlemeye özen gösterdiklerini söyleyen Başkan Asya: Yaptığımız veya yapmayı planladığımız çalışmaların hemen hemen hepsini Ortak Akıl, Birlikte Yönetim´ anlayışını düstur edinerek toplumun her kesimi ile istişare ederek karar verdik. Hiçbir zaman nefsi davranmadık. Bizden talebi, beklentisi olan veya görüşünü beyan etmek isteyen herkesi dinleyerek ortak karar verdik. Allah şahit sizde şahit olun ki bu şehrin imarının tahrip olmaması için çaba sarf ediyoruz.

Bu konuda yaptığımız çalışmalarda veya meclis toplantılarında yanlış bir kararı dayattığımı iddia eden varsa buyursun söylesin. Titiz davranıyoruz, çünkü bu şehrin imarı yüz yıl anılacak. Yapılacak bir hatada her zaman kötü yâd edilecek. Dolayısıyla bugüne kadar imar konusunda ne yapılması gerekiyorsa onu yaptık. Plan notlarını ele aldığımızda bunun sadece bizimle olacak bir iş olmadığını söyledik.

Plan notlarımızın revizesini meclis üyelerimiz, teknik personellerimiz, Mimarlar ve Mühendisler Odası´nın ortak kararı ile yaptık. 25 meclis üyemizin oy birliği ile kabul ettik. Bu karardaki en büyük sorumluluk işin erbabı olarak siz mimarlar ve mühendislerdedir, geri kalan sorumluluk meclisimizdedir.

Biz memleketimizin imarını toparlamak için elimizden geleni yapıyoruz. İç içe girmiş evlerin, sosyal donatı alanlarının çok az olduğu ilimizin imarını el birliği ile düzeltmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla bütün kararlarımızı sizlerle istişare ederek alıyoruz ifadelerini kullandı.   İstişarede Hayrın Olduğuna İnanıyoruz Mimar ve mühendislerden belediye ile ilgili işlerini resmi evraklara göre yapmaları ricasında bulunan Başkan Asya: Göreve başlar başlamaz Muş´un imarının muhatabı olan Ankara firmasının tüm ilişkilerini kestik. Sizlere de dedik ki istenilen tadilatları kendiniz yaptırın.

Bu konuda sizlerden ricamız tadilatlarınızı imar planına uygun bir şekilde yapmanızdır. Bizler de buna bağlı olarak meclisimizden olumlu karar alabilelim. Belediyede yapacağınız iş ve işlemleri resmi evraka göre yapmanızı rica ediyorum. Belediye personellerinden sözlü bilgi veya onay aldık diyerek işlemlerinizi yapmayın. Bunun herhangi bir hükmünün olmadığını sizler de biliyorsunuz. Çalışmalarınızı onaylı resmi evraklara göre yapmanızı tavsiye ediyorum. Sizlerle birlikte bu şehrin imarında doğru kararlar almayı umut ediyorum. Danışma mekanizması olarak sizlerle istişare etmekten zevk alıyorum. İstişarede hayrın olduğuna inanıyoruz. İnşallah sizlerle birlikte bu şehrin imarında doğru olanı yaparız ifadelerini kullandı.  

Bakanlık Yetkilerimiz İle Görüştüm Katılımcıların, Muş Devlet Hastanesi eski hizmet binasının bulunduğu yere Kent Meydanı yapılması ile ilgili bazı tekliflerin olacağını dile getirmeleri üzerine de bir açıklamada bulunan Başkan Asya: Allah´a şükürler olsun ki taahhüt ettiğimiz projelerin hemen hemen hepsini 2 yılda gerçekleştirdik. Stadyumun yerinin Gençlik Parkı yapılması ve Hastanenin yerine Kent Meydanı yapılması da bunların içindedir. Kent Meydanı ile ilgili Bakanlık yetkilerimiz ile görüştüm. Gelecek hafta itibari ile çalışmaların hızlandırılacağı söylendi. Resmi yazışmaların tamamlanması ile çalışmalarımıza hemen başlamayı planlıyoruz. Kent meydanı ve Gençlik Parkı için sizlerin de görüş ve önerilerini alarak hareket edeceğiz. İnşallah Muş´a yakışır güzel eserler ortaya çıkaracağız şeklinde konuştu.

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri