Kale Mahallesinde Kale Camiinde 24.07.2013 Çarşamba günü iftar ezan saati şaştı. Cami hocası iftar ezanını 4 dakika okuduğunu fark edince, ikinci kez iftar ezanını okudu.
Kale Mahallesi halkı Çarşamba günü iftarını 4 dakika önce bozdu. Kale Mahallesinde Kale Camii yanında bulunan Kur’an Kursu öğrencileriyle birlikte iftarını açmak için gelen Vali Vedat Büyükersoy, İl Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz, İl Müftüsü Recep Uzun ve protokol üyeleri, iftar ezanının 4 dakika önce okunması karşısında ne yapacaklarını şaşırdı.
İftar yemeğinde bulunan öğrencilerin bir kısmı orucunu bozarken, Vali Vedat Büyükersoy ve protokol üyeleri, yemekte bulunanlar tarafından iftarlarını açmamaları için uyarıldı. 4 dakika iftar ezanını erken okuduğunu fark eden hoca ise, 4 dakika sonra tekrar bir ezan daha okudu. Kale Camii İmamı Vahdettin Türk, ezanın 4 dakika erken okunduğunu, ancak orucun bozulmayacağını iddia ederek, asıl iftar vaktinde bir kez daha ezanın okunduğunu belirtti. Kale Mahallesi sakinlerinden Servet Taş ise, ezan okunduğunda bütün aile olarak iftarlarını açtıklarını, ancak 4 dakika sonra tekrar bir ezan okununca şaşırdıklarını belirtti.
Muş Ovası Gazetesi


