Skip to main content

Diyanet-Sen`den Alperen`e yanıt

Muş Haber Fotoğrafı

Filistin’in uğradığı zulme karşı imamların sessiz kalmaması gerektiğini kaydeden Alperen Ocakları Başkanı Has’a yanıt veren Diyanet-Sen Muş Şube Başkanı Asya, başkasının siyasi amacına alet olmadan zulme ve zalime sessiz kalmayacaklarını söyledi.

Filistin’in Gazze şehrinde katliama devam eden İsrail’e imamların sessiz kaldığını ifade eden Alperen Ocakları Başkanı Abdullah Has’ın dün gazetemizde yayınlanan açıklamasına Diyanet Sen Muş Şube Başkanı Feyat Asya yanıt verdi. Asya, din görevlilerinin hiç kimsenin siyasi amacına alet olmadan zalime ve zulme sessiz kalmadığını ifade etti.

Asya açıklamasında, “Yüce Allah’ın öncelikle tüm dünyada zulme uğrayan Müslüman kardeşlerimizi ve bilhassa İslam aleminin kanayan yarası Filistin’deki Müslümanları Rahman isminin tecellisiyle içinde bulundukları işkenceden kurtarmasını niyaz ediyor. İsrail ve yandaşları ile dünyadaki tüm İslam düşmanlarını da Kahhar isminin tecellisiyle kahr-u perişan etmesini diliyoruz” dedi.

İsrail’in Filistin’e karşı başlatmış olduğu saldırıya imamların sessiz kaldığı ve bu anlamda imamları sessiz bulduğunu açıklayan Alperen Ocakları Başkanı Abdullah Alptekin Has’a Diyanet Sen Muş İl Başkanı Feyat Asya tepki göstererek şu açıklamada bulundu:

“Din görevlilerinin kendi görevlerinin bilincinde olduklarını, zulme ve zalime sessiz kalınmayacağını ancak bunu yaparken hiçbir surette başkasının siyasi amacına alet olunmayacağını, minberin, mihrabın ve kürsünün herkesin her siyasi düşüncenin üstünde olduğunu, bizim bulunduğumuz yer başkasının yada başkalarının bizi görmek istediği yer değildir” dedi.

Asya açıklamasında şöyle devam etti: “02/01/2009 Cuma günü siyasi bir partinin basın açıklamasında bulunduğunu, 03/01/2009 Cumartesi günü ise başka bir derneğin açıklamada bulunduğunu bu nedenle 04.01.2009 günü Memur-Sen ve üyelerinin tamamını İmam-Hatiplerin oluşturduğu Diyanet-Sen’in misyonuna yaraşır bir şekilde kitlesel basın açıklamasında bulunarak İsrail’in yaptığı zulüm telin edilmiştir. Memur-Sen ve Diyanet-Sen çatısı altında toplanan tüm din görevlileri olarak misyon gereği hiçbir yere hiçbir siyasi düşünceye yaslanmamıza gerek yoktur. Dik duruşumuzla, kuşatıcı oluşumuzla sosyal aktivitelerimizle farklılığımızı sergilemekteyiz. Belirtmiş olduğum perspektifte hareket eden Diyanet-Sen’in çevresindeki bütün sivil toplum örgütleri ile diyalogda vasat kitle olduğunu, hakikat doğrultusunda her zaman doğruyu dillendiren ve haykıran, zulme karşı çıkan en gür ses olacağı hususunu tüm kamuoyunun dikkatine arz ediyorum. İsrail’in yaptığı zulmü engellemek, Filistinli mazlum din kardeşlerimizin yaralarına merhem olmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı Türkiye genelinde 09 Ocak 2009 Cuma günü camilerde hutbelerde gerekli açıklama yapılacak ve yardım kampanyası açılacaktır. Ayrıca dileyen vatandaşların yardım yapabilecekleri banka hesap numaraları halkın görebileceği yerlere asılmıştır. Bu hesap numaraları: 1-Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Meşrutiyet Şubesi 2035392 nolu hesap ve 2- T.C. Ziraat Bankası Ankara Mithatpaşa Şubesi 7967366 / 5002 nolu hesaptır. Haksızlık ve zulme karşı mücadelemizi hakkıyla ve layıkıyla yapma erdemliliğini birlikte yakalayarak etkinliklerimiz esnasında hiç kimseyi kendimize alternatif olarak görmediğimizi belirtmek istiyorum. Alperen Ocakları Başkanına atalarımızın din görevlilerine gösterdikleri saygı ve verdikleri değer neticesinde onlarla istişare etmeden hiçbir işe girişmedikleri gerçeğini hatırlatıyor tüm din görevlilerimizden özür dilemesini bekliyoruz”.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri