Skip to main content

Dinimin partisi 2, kökenimin partisi 2..

Muş Haber Fotoğrafı

Kaynak: Hürriyet Gazetesi..

İSTATİSTİKİ veriler Muşluların yüzde 84’ü tarımla geçiniyor diyor. Coğrafi olarak Muş, Türkiye’nin en büyük üçüncü ovasına sahip. Ama Muş’ta tarım neredeyse yok olmuş. Tütüne karne başına 200 kilo kota getirilmesi, pancar fiyatının düşüklüğü sebebiyle tarlalar ekilmez olmuş. Geçinemiyor Muşlular. İşsizlik yüksek seviyede. Eğitimde en son beşte her yıl. Sağlık kadrosunda büyük açıklar var. Sanayi yok. Geçen dönem, iktidar partisinden 3 vekil göndermelerine rağmen sorunları çözülmemiş. 50 yıldır beklenen Alpaslan Üniversitesi’nin, kısa süre önce açılması kararlaştırılan 17 üniversite arasına girmesini bile AKP hükümetinin başarısı olarak görmüyor halk. “Tesadüfen onların dönemine denk düştü” diyorlar.

ADAYLARI BEĞENMEDİLER

AKP’nin milletvekili adayları Medeni Yılmaz ve Seracettin Karayağız pek sevilmiyor ilde. Karayağız’ın Muş’a hayatında hiç gelip gelmediği tartışma konusu. Buna rağmen aday gösterilmeyen AKP aday adayı Erkan Kemaloğlu’nun DTP’nin desteklediği bağımsızların oylarını bile çekebileceğine inanılıyor. AB desteğinde yürütülen projede görev yapan öğretmenleri köylere götürerek haftanın 2-3 günü yevmiye toplayan taksi şoförü İrfan Mutlu, kararsızlardan. “Erdoğan iyi adam ama seçtiği adamlar iyi değil” diyor.

ÇAĞLAYAN BAKAN OLACAK

Muşlular adayları beğenmeseler de yine AKP’ye oy verecekler. Bunun en büyük sebeplerinden biri AKP’den Ankara milletvekili adayı olan Ankara Sanayi Odası eski Başkanı Zafer Çağlayan. Muşlu hemşerileri Çağlayan’ın Sanayi ve Ticaret Bakanı olacağına kesin gözle bakıyor. Bayındırlık ve İskan Bakanı olan Zeki Ergezen’in Bitlis’e yol getirmesi gibi Çağlayan’ın da Muş’a sanayi getireceğini düşünüyorlar. Onlara göre bir konserve fabrikası hem tarımı hem sanayii canlandırmaya yeter. 2002 seçimlerinde bir milletvekili çıkaran CHP, DTP’nin bağımsız adaylarla katılması ve 1’inci sıra adayıyla iki bağımsızın aynı aşiretten olması nedeniyle yine zor.

İKİ BAĞIMSIZ

DTP’nin destekli bağımsız adaylar Nuri Yaman ve Sırrı Sakık’ın kazanacağı düşünülüyor. Şemdin Sakık’ın kardeşi Sırrı Sakık, ağabeyinin itirafçı olması sebebiyle tepki çekse de sonuç değişmeyecek gibi. Batka Aşireti’nden bireysel bağımsız aday Zeki Eker’in CHP’li Mehmet Şerif Ertuğrul ve Sırrı Sakık’ın oylarını böleceği sanılıyor.

Bir Muşlu’nun sözleri durumu özetliyor: “Buradan dinimin partisiyle, kökenimin partisi dışında bir partiye oy çıkmaz.” Adaylara rağmen 2 AKP, 2 DTP destekli bağımsız Meclis’e girecek. Sürpriz, Kemaloğlu’nun AKP’yi 1 milletvekiliyle yetinmek zorunda bırakması.

Millet hepten boştur

İL merkezinde Kardeşler Kebapçısı’ndayız. Çiftçi olduğunu ama artık boşta gezer diye nitelendirildiğini söyleyen Ali Rıza Bozkurt, “Herkes kendi cebinden yiyor. Yevmiyeyle çalışan oğlum İstanbul’dan para yollamasa aç kalacağız” diyor. Bir başkası, “Fabrika yoktur, sanayi yoktur, millet hepten boştur” diyor.

 NULL

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

OGM personel alımı

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde Orman Genel Müdürlüğü tarafından Orman mühendisi, Orman muhafaza…

Eğitim Haberleri

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Muşlu Öğrenciler Proje Yarışmasında Bölge Birincisi Oldu

Muş’taki ortaokul öğrencileri, bilimsel çalışmalarıyla büyük bir başarıya imza attı. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul…

Alpaslan Üniversitesi’nde TÜBİTAK Projesi Heyecanı

“TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/2 Dönemi Bilimsel Değerlendirme Sonuçları…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri