Skip to main content

Destekler devam ediyor

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Salih Özmen, Bulanık ilçesinde veteriner hekimler ile bir araya geldi. Veteriner hekimler ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği arasında suni tohumlama uygulama ücreti konularında yaşanan sorunlar görüşüldü ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Muş Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği olarak Muş´taki birlik üyelerini düşündükleri kadar veteriner hekimleri de düşündüklerini belirten Özmen, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Geçen yıl Muş´taki tüm veteriner hekimlerle uyumlu bir şekilde çalıştıklarını belirten Özmen, Birlik üyelerimiz, çiftçilerimiz her gün daha da bilinçleniyorlar. Bizler de kendimizden bir şeyler katarak çiftçilerimizin daha da bilinçlendirmesini sağlamalıyız. Çiftçilerimizin kazanması, ekonomik olarak belli bir seviyeye gelmesi bizim kazancımızdır. Yani onlar kazandıkça bizde kazanacağız. Sizlerle birlikte geçen yıl gayet verimli ve uyumlu bir geçirdik. Birlikte üyelerimizin, çiftçilerimizin taleplerine cevap olduk. Bu uyumun bu yıl da devam etmesi için bu toplantıyı yapıyoruz dedi.

HALKA ANLATMALISINIZ Devletin hayvancılığa ciddi desteğinin olduğu ve bu yılda buzağı başı 500 TL desteğinin devam ettiğini belirten Özmen, Suni tohumlama, gerek ilimiz ekonomisi açısından, gerekse ülkemiz ekonomisi açısından büyük önem arz etmektedir. Bu bağlamda ilimiz ekonomisi için önemli bir yer tutan hayvancılığın geliştirilmesi, verim düzeyinin arttırılması ve hayvan ıslahı için suni tohumlamanın ve dolayısıyla uygulayıcı olarak sizlere büyük roller düşüyor. Bu konuda halkı bilinçlendirmelisiniz ve gittiğiniz her yerde bunları halka anlatmalısınız şeklinde konuştu.

FİYAT ÜZERİNDE ÇALIŞMALIYIZ Muş ilinin ekonomisinin tarım ve hayvancılığa dayalı olduğunu belirten Özmen, Muş´ta ciddi bir hayvancılık potansiyeli var ve birliğimize bağlı çok sayıda üyemiz var. Biliyorum siz veteriner hekimler de çok zor şartlar altında çalışıyorsunuz.

Onun için sizlerinde bu zorlu şartlar altında emeğinizin karşılığını almanız lazım. Bu nedenle hem sizlerin hakkını, hem de üyelerimizin hakkını savunmak benim görevimdir. Suni tohumla için bizler ve sizler halkı doğru bilgilendirmeliyiz ve aynı zamanda ücretlerimizi de sizlerinde kazanacağı makul bir seviyede tutmalıyız. Onun için bizler ve Muş´taki tüm veteriner hekimler ortak bir fiyat üzerinde anlaşarak bu fiyat üzerinde çalışmalıyız. İnşallah Muş´taki tüm Veteriner Hekimlerle görüştükten sonra ortak bir fiyatta anlaşacağız ifadelerine yer verdi. Klinik çalışanı hekimlerin oldukça zor şartlarda çalıştıklarını ifade eden Bulanıklı veteriner hekimleri ise, belirlenecek fiyatın kendilerini zarar uğratacak bir fiyat olmaması gerektiğini ve tüm veteriner hekimlerin belirlenecek fiyata uymalarını istedi. İHA

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri