Tuba Camii Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği fesholunca derneğin malı olarak görülen Tuba Camii ve çevresindeki yaklaşık 300 metrekare arsa Kızılay’ın oldu.
Tuba Camii Güzelleştirme ve Geliştirme Derneğinin fesh olmasından sonra cami Kızılay’a devredildi.
Kızılay Muş Şube Başkanlığının artık camisi var. Hürriyet Mahallesinde bulunan Tuba Camii, derneğin fesholmasından sonra Kızılay’a devredildi. Caminin çevresinde bulunan yaklaşık 300 metrekare arazinin de Kızılay’a devredildiği bildirildi.
Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koç, Tuba Camii Güzelleştirme ve Geliştirme Derneğinin tüzüğünde yer alan derneğin fesholması halinde dernek malının Kızılay’a devredilmesi ibaresinin Kızılay’ı cami sahibi yaptığını söyledi.
Tuba Camii Güzelleştirme ve Geliştirme Derneğinin tüzüğünde bulunan Derneğin Feshi Halinde Mal Varlığının Tasfiye Şekli: “Feshedilen veya kendiliğinden dağılmış sayılan derneğin mal, para ve haklarının tasfiyesi Genel Kurulun alacağı kararla veya Genel Kurulca bir karar alınmamış veya Genel Kurul toplanmamışsa, derneğin bütün para, mal ve hakları Kızılay’a intikal eder. Derneğin Mahkemece kapatılması halinde de bütün para, mal ve hakları Kızılay’a intikal eder” olduğu bildirildi.
Yaklaşık 300 metrekare arası olan Tuba Caminin artık Kızılay’a devredildiğini kaydeden Muş Şube Başkanı Cengiz Koç, gerekli yasal prosedür gereği yapılması gerekenler işlemlerin konulmasından sonra Kızılay Muş Şube Başkanlığı olarak camiyi diyanete dolayısıyla il müftülüğüne devredeceklerini söyledi.
Muşun Sesi Gazetesi


