Skip to main content

Depremzedeye ücretsiz dershane

Muş Haber Fotoğrafı

Van’da, Türkiye’yi yasa boğan depremin ardından okulların tatil edilmesiyle binlerce öğrenci okulsuz kalmıştı. İlköğretim öğrencileri diğer illere yerleştirildi ancak üniversiteye hazırlanan öğrenciler kendilerine uzanacak bir eli bekliyor.
Muş Zirve Dershanesi, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz ve Lalezar Voleybol Kulübü Teknik Sorumlusu Ferzende Emre’nin çabaları ile Muş’a getirilen öğrenciye sahip çıktı. İlk günden depremzede öğrencilerin imdadına yetişerek orada üniversite sınavına hazırlanan Turgut Özel’e kapılarını açan Zirve Dershanesi, bir nebze de Özel’in acılarını hafifletti.

Öğrencinin Muş’a getirilmesi ile ilgili bilgi veren Dershane Müdürü Muzaffer Balkaya, Turgut Özel’i yeni ve sıcak bir ortamda, eğitim imkânlarından yararlandırmak istediklerini söyledi. Öğrencilerin hem maddi, hem manevi hem de psikolojik ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını anlatan Balkaya, “Ayrıca öğrencimizin ders eksikliklerini de onlara özel bir program yaparak kapatmaya çalışıyoruz. Bu öğrencimizi aile sıcaklığında, motive ederek tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. Ayrıca orada yer bulamamış başka öğrencilerimizi de buraya getirmek için çalışıyoruz.” dedi.

SOLMAZ VE EMRE’YE TEŞEKKÜR
Özel’in dershaneye kayıt edilmesi sürecinde Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz ile Lalezar Voleybol Kulübü sorumlusu Ferzende Emre’nin büyük katkıları olduğunu ifade eden Dershane Müdürü Balkaya, “bu kardeşimiz deprem sonrasında Lalezar Spor Voleybol takımı teknik sorumlusu Ferzende Emre tarafından Muş’a getirildi. Emre’nin geçen yıl ki Sağlık Spor Voleybol takımında oynayan bu kardeşimiz, Muş’a getirildikten sonra hem Lalezar Spor Voleybol takımı bünyesine katılmış, hem de hem de AFAT tarafından temin edilen evde ikamet ediyor. Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürümüz Sayın Bülent Solmaz, bizleri telefon ile arayarak durumu izah ettiğinde, kendilerine seve seve bu kardeşimize kapılarımızı açabileceğimizi ifade ettik. Bizlere, böyle bir iyilik yapabilme fırsatı sağlayan Sayın Solmaz ve Emre’ye şükranlarımı sunuyor, Turgut kardeşime derslerinde başarılar diliyorum.”diye konuştu.

“ÜNİVERSİTE KAZANMALARI EN BÜYÜK TEŞEKKÜR OLACAK”
Depremzede Turgut Özel’e küçük de olsa bir katkı sağlayabilmenin kendisi için çok büyük önem taşıdığını ifade eden Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz, “Turgut’un, üniversiteyi kazanması benim için en büyük hediye olacaktır.”dedi.

Solmaz, kendisini kırmayıp, Turgut Özel’i ücretsiz olarak dershaneye kayıt eden Zirve Dershanesi Müdürü Muzaffer Balkaya’ya teşekkür ederek, “Hocamız çok sağ olsun büyük bir özveri gösterdi. Sadece bu gencimiz değil birçok depremzede öğrenciye sahip çıkmış. Yani onların en büyük teşekkürü Üniversiteyi kazanmaları ve gelecekte bu insanlar, millet için hayırlı evlatlar olmalardır. İnşallah onlar yarın bu makamlara gelecekler ve diğer kardeşlerimizin elinden tutup yardımcı olacaklardır. Anadolu insanın güzel tarafı yardımlaşma, dertleri paylaşma ve her türlü fedakârlık örneği göstermektir. Depremzede öğrencilerimizden ilk beklentimiz iyi bir insan olmaları ve onlar için gösterilen fedakârlıkları unutmamalarıdır. Biz elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Yardım eden, yardıma koşarak fedakarlık yapan herkese canı gönülden teşekkür ediyoruz”diye konuştu.

Turgut’un Muş’a getirilmesine öncülük eden Lalezar Voleybol Kulübü Teknik Sorumlusu Ferzende Emre ise hem Turgut’un dershaneye kayıt edilmesine vesile olan Bülent Solmaz’a hem de dershaneye ücretsiz kayıt eden Muzaffer Balkaya’ya teşekkür etti. Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri