Skip to main content

Dengbejler TRT 6 için bir araya geldi

Muş Haber Fotoğrafı

Yeni yayın hayatına Kürtçe diliyle başlayan TRT’nin çok dilli kanalı TRT 6 için dün Onur Sinemasında dengbejler tarafından müzik şöleni verildi. Kürtçe dilinin zengin ses sanatçılarının yuvası olan Muş Ovası Dengbejleri dün Onur Sinemasında bir birleriyle adeta yarıştılar. TRT–6 kanalının her hafta Perşembe günleri ana yayında yer alan rewi(yolcu) programı için Onur Sinemasında düzenlenen gece bir hayli renkli geçti.

Onur Sinemasının büyük katkılarıyla TRT–6 için bir araya gelen Kürtçe yerel sanatçıları Dengbejler sılası düzenlendi. Dengbejlerin yanı sıra ise Muş’un yöresel halk oyunları ekibinin sergilediği oyunlarla son buldu. TRT çok dilli kanal koordinatörlüğü yolcu programının yapımcısı ve sunucusu Fesih Taş, yayın hayatına başlayan TRT-6’nın yolcun(rewi) programının 6’cısını Muş’ta çektiklerini ve yayında yer alacağını söyledi. Muş’un zengin kültürüne yer verdiklerini belirten Taş, yaptığı açıklamasında “TRT çok dilli kanalı olan TRT–6 çok kısa sürede birçok yeniliği yaparak büyük beğenilere yol açtı. TRT-6’nın her hafta Perşembe günlerinde ana yayınında yer alan rewi(Yolcu) programı için 6’cı çekiminde Muş’a yer verdik. Kürtçenin zengin ses sanatçıları Muş’ta olduğu için Onur Sinemasının katkılarıyla sinema salonunda bir araya getirerek Dengbejleri, yöresel halk oyunlarını çektik. Programımıza 6 tane (dengbej) Kürtçe ses mali sanatçısı katıldı. Çok güzel bir performans gösterdiler. Bunun yanında yöreye has yöresel halkoyunlarının giyim ve oyunları yer aldı. Bu zengin kültürün yayın akışımızda yer aldığı gibi diğer illerimizi de gezerek çekiyoruz. Daha önce ki programlarımızda Şanlıurfa, Van, Konya, Civanbeyli ve Şanlıurfa’nın yezidi Kürtlerine yönelik çekimlerimiz oldu. Bu hafta da Muş yer aldı. Yerli sanatçım dediğimiz Kürtçe dengbej sanatçıları ve folklor gösterisi çekimlerimizin yanı sıra ise örf, adet, gelenek ve görenekleri de çekeceğiz. Bunlarla berber tarihi camileri ve yemek kültürlerine de yer verdik. Muş’ta büyük ilgilerle karşılaştık, gösterilen ilgilerden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

ERTEN, “MUŞ’UN TANITIMI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

TRT’nin çok dilli kanalı olan TRT-6’nın Muş’ta çekim yapmasına oldukça olumlu yaklaştıklarını belirten Onur Sineması işletmecisi Ramazan Erten, hangi kanal Muş’u tanıtırsa biz yardımcı olmaya hazırız şeklinde belirtti. Muş’un Türkiye geneli çok az reklâmının yapıldığını ve görsel yayında neredeyse hiç yayınlanmayan Muş’un reklâmının yapılması gerektiğini söyledi. Erten, “Muş’un en büyük eksikliklerinden biri olan reklâmın yapılmamasıdır. Çünkü reklâmla Muş çok iyi bir şekilde tanıtılabilir ve güzellikleri yansıtılabilir. Bu güne kadar hiçbir kanal programı Muş’ta bu kadar geniş bir çekim yapmamıştı. TRT–6 ilgi gösterdi. Bizde Muş’lu olarak gösterilen bu ilgiye kucak açtık ve yapılacak diğer programlara da kucak açacağız. Çünkü burada Muş’un kötü bir imajının yansıtılması söz konusu olmadı. Tamamen kültüre dayalı bir program oldu. Biz bu tür organizasyonlara sahip çıkarız. Neden bir kanal d ya da bir başka kanal gelip de bu güzellikleri çekmiyor. Kim gelirse ama bu güzellikleri çekerse biz yardımcı oluruz. Daha güzel yayınların yapılmasını bekliyoruz” dedi.

Öte yandan TRT-6’nın Onur Sinemasında sunduğu programdan sonra ise Muş’lu işletmeciler tarafından yoğun ilgi görerek davetlerde bulundular. TRT-6’nın yolcu programının sunucusu ve yapımcısı Fesih Taş ile Dengbejler daha sonra Bamteli kafe de konuk edildiler.

 Günaydın Muş Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI 680 PERSONEL ALACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 680 sözleşmeli…

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri