Skip to main content

Denetimler arttı

Muş Haber Fotoğrafı

Hava sıcaklıklarının azalmasından sonra artan enerji kullanımında kaçağın önüne geçmek için çalışmalarını aralıksız sürdüren TEDAŞ, vatandaşların kaçak enerji konusunda duyarlı olmasını istiyor.

TEDAŞ Muş Müessese Müdürlüğü havaların soğumaya başlaması ile birlikte enerji kullanımı artarken, kaçak kullanımına karşı denetimlerini sıklaştırdı. TEDAŞ Müessese Müdür Vekili Murat Karagüzel, havaların soğumaya başlaması ile birlikte ısınma amacı ile elektrik kullanımı ile doğru orantılı olarak kaçak kullanım oranında da artış yaşanmaya başladığını vurgulayarak, kaçakla mücadele çalışmalarına hız verdiklerini söyledi.

Kaçak elektrik kullanımı sebebiyle kaybolan enerjinin bir bölümünün zam olarak faturalara yansıdığını da hatırlatan Karagüzel, “Kaçak enerji kullanan vatandaş bilmelidir ki kendi çaldığı enerjinin bedelini dürüst vatandaş ödüyor. Yani enerji çalmak başkasının malını çalmaktan farksızdır” şeklinde konuştu.

Makamında kaçak elektrik kullanımı ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan TEDAŞ Muş Müessese Müdür Vekili Murat Karagüzel, kaçak kullanım oranının yüzde 51 seviyelerinde olduğunu ve kaçakla mücadele için oluşturulan ekiplerin sürekli olarak kaçak tarama işlemi yaptıklarını söyledi. Kış mevsimi gelmeden önce kaçakla mücadele ekiplerinin çalışmalara başladığını ve kaçak kullanımı önlemeye çalıştıklarını ifade eden Karagüzel, vatandaşları kaçak elektrik kullanmamaları hususunda uyardı.

Elektrik kullanımının en yoğun olduğu dönemlerin Ekim ve Kasım ayları olduğunu söyleyen Karagüzel, bu süreçte kaçak kullanımının da arttığını ve bunun için çalışmaları sıklaştırdıklarını kaydetti. Ekiplerin sürekli olarak il ve ilçe merkezlerinin yanı sıra kırsal kesimlerde kaçak taraması yaptıklarını anlatan Karagüzel, kaçak elektrik kullandıkları tespit edilen vatandaşların adli mercilere sevk edildiklerini ifade etti. Yılın ilk on aylık döneminde kaçak kullanımda sıkı bir çalışma yaptıklarını ve yüzde 7-8 oranında bir iyileşme kaydettiklerini sözlerine ekleyen Karagüzel, “Bu yıl kaçak kullanımına yönelik çalışmalarımızı daha erken başlattık. Yaz mevsiminin ardından havaların soğumaya başlaması ile birlikte vatandaşların elektrikli soba kullanmalarından kaynaklanan yüksek bir enerji kullanımı olmaktadır. Bunun yanında kaçak kullanımı da artmaktadır. Bu sebeple biz havaların soğumaya başlaması ile birlikte kaçak kullanımına karşı çalışma başlattık. Ekiplerimiz sürekli dolaşıp kaçak tespiti yapmaya çalışıyorlar” dedi.

Vatandaşlara kaçak elektrik kullanmaları konusunda uyarılarda bulunan Karagüzel, “Kaçak enerji kullanma suçu tamamen yüz kızartıcı suç sayılmaktadır. Kaçak elektrik kullanan bir kişi adli makamlarca cezalandırılırsa devlet memuru olmanın yanında seçme seçilme haklarını kaybediyor. Bu suç şahsın sicilinden de silinmiyor. Bu sebeple bu şahsın çocukları ve yakınları da bu suçtan ötürü zarar görebiliyor. Nitakim enerji hırsızlığı suçundan ceza evine giren vatandaşlar bulunmaktadır. Vatandaşlarımızın kaçak elektrik kullanmamalarını istiyoruz ve kendilerini uyarıyoruz” dedi.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri