Skip to main content

Demirtaş Muş’ta

Muş Haber Fotoğrafı

Bitlisten Karayolu ile Muşa gelen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şato Park Konferans ve Düğün Salonunda partililerle buluştu.

HDP İl Eş Başkanı Elif Çetinbaş, halkı selamlayarak Bu seçim savaşa inat yeniden barış seçimi olacaktır dedi.

Çetinbaşın selamlamasından ardından yoğun katılımın olduğu salonda konuşan Demirtaş, Yakın zamanda sizler çok önemli bir demokrasi sınavından zorluklara rağmen başarıyla çıktınız. Muşta da anti demokratik eşit olmayan bir seçim yarışı gerçekleşti. Ama tüm zorluklara rağmen biz halkın iradesini sandığa yansıtmasını başardık. Oylarımıza sandıklarımıza sahip çıkarak bir kez daha Türkiye siyasetinde eşine az rastlanır bir başarı elde ettik dedi.

Elde ettikleri başarının sıradan bir başarı olmadığını belirten Demirtaş, TRTye yüklenerek Bizim elde ettiğimiz başarı elbette sıradan bir seçim zaferi değildir. İnan ki sizler bu çalışmayı yürütenler partimizin seçim kampanyasını yürütenler sizler daha iyi yürüyorsunuz. Hangi koşullarda biz partiyi kurduk. 1990-91den bu yana ne zorluklar ile partimizi Türkiyenin genelinde örgütledik. Partimizi mahalle mahalle sokak sokak, köy köy örgütleyene kadar ne zorluklar ile karşılaştık sizler daha iyi biliyorsunuz. 19991de halkın emekçi partisinden bu yana parti çalışması başladığı saatten bu yana kesintisiz bir zülüm ile baskıyla engellemeyle karşı karşıyayız. Yeni ortaya çıkmış bir durum değil şimdi deniyor ya işte halkların demokratik partisi şu dönemde baskı altında. Hayır, biz baskı görmediğimiz bir zamanı hatırlamıyoruz. Özgürce insanların korkmadan seçim çalışması yaptığı bir dönemi görmedik, hatırlamıyoruz. Biz hiçbir zaman karşımızda rakip olarak bir partiyi göremedik. Keşke rakiplerimiz siyasi parti olsa. Devletin bütün imkânlarını bize karşı kullanarak seçim kampanyası yürüttüler. Biz devletin imkanlarını ele geçirmiş parti ile yarışıyoruz. Adaletsizliğin en büyüğü burada. AKP devletin bütçesini parasını hazinesini kaymakamlar valiler aracılığıyla yeri geliyor emniyet müdürlükleri ile hepsi seçim kampanyasının birer parçası haline geliyor. TRT zaten bütün kanallarıyla onların elinde. Daha seçim kampanyası başladığından beri TRT tek bir dakika bile bizleri yayınlamadı ifadelerini kullandı.

Evlatlarının çocuklarının ailelerinin geleceklerini düşünenler savaş istemeyen herkesin artık bu gidişata bir dur demesi lazım. AKPden kurtulursak memleketin önü açılır hiç merak etmeyin. Muş Türkiyenin en yoksul kenti. 81inci sırada. Sizin işsizliğinizi çaresizliğinizi gidermediler diye kaydeden Demirtaş, şunları söyledi: 2 buçuk yıl biz Kürt sorununu masaya yatırdık konuştuk. Müzakere noktasına aşamasına geldik. Dolma bahçeden açıklanan metin Türkiyenin en kıymetli barış metinlerinden biridir. Ne yaptılar o metni buruşturup çöpe attılar. Masayı kendi elleri ile devirdiler. Çünkü buna inanıyorduk; çözüm süreci barış, ateş kes HDPye yarıyor. HDPnin oylarını arttırıyor. O neden yeni seçimde 1 Kasımda yeni seçim yapacağız ve HDPnin barış ortamından yararlanmaması için ateş kesi bozacağız. Cenazeler tabutlar gelecek. Her bir yerde de HDPyi suçlayacağız. Bu savaşın nedeni HDPdir diyeceğiz HDPyi terörist ilan edeceğiz. Halkın gözünde değerini düşüreceğiz diye bütün sermayelerini bunlara yatırdılar.

Baş örtüsü özgürlük mücadelesi verdiler. Kadınlar tutuklandı cezaevlerine atıldı.işkenceler gördüler sokakta dayak yediler. Geri adım atmadılar. Bunları iktidar yapmakta özellikle kadınlar canla başla çalıştılar. Niye çünkü bunlar iktidara gelecek ülkemizde adalet sağlanacak dediler. Kürdün anadil sorunu çözülecek. Benim baş örtüm sorunu çözülecek. Alevi cem evi sorunu çözülecek. Yoksulluk olmayacak açlık olmayacak dediler. Buna inanarak yaptılar. Bir geldiğimiz noktaya bakın. Bir kez daha yarınızı deşmek istemiyorum ama; şu Vartodaki Ekin Van meselesi. O tek başına bu iktidarın ne hale geldiğini gösteriyor.

Muşun ve bütün halkımızın bunlara bir cevabı olması lazım diye HDPye yönelik açıklamalarda bulunan Demirtaş, Biz mükemmel bir parti miyiz hayır. Biz samimi bir partiyiz. Eksikleri yok mu bu partimizin var hem de çok var. Bizi dört dörtlük bir parti değiliz. Bunun farkındayız ama bizi AKP ile yan yana koyarsanız. Pırlantayız biz pırlantayız. Muşta da artık tarihi bir sonuç almanın zamanı geldi 3-0 yaparak bu zihniyeti burada bitirmemiz lazım. Muşun birlik beraberlik göstergesi bu olur dedi.

Muharrem ayının önemine değinen Demirtaş, Bugün Aşuredir kerbelanın yıl dönümüdür. Bin dört yüz yıl önce kerbelada yaşanan trajedinin yıl dönümüdür. Hz. Hüseyinin ve arkadaşlarının acısını bugüne taşıyan oruç tutan herkesin Allah orucunu kabul etsin. Herkes barış için dua etsin kardeşlik için dua etsin dedi.

1 KASIM GENEL SEÇİMİNDE HERKES OYUNU KULLANSIN

1 Kasım genel seçimlerinde mutlaka herkesin sandıklara giderek oyunu kullanması gerektiğini vurgulayan Demirtaş, konuşmasına şöyle devam etti: 1 Kasımda da inşallah çok güzel bir sonuç elde edeceğiz. Türkiyenin önünü açan, akan kanı durduracak kardeşçe bir arada yaşamamıza vesile olacak hayırlı bir sonuç çıkar. Mevzu bir partinin tek başına iktidar olma mevzusu değil. Ben eş başkan olarak defalarca halkın huzurunda söz verdim burada tekrar ediyorum. Olur ya bu seçimde halk bize yüksek oy verir, 276 milletvekili kazansak dahil biz tek başımıza iktidar kurmayız. Koalisyon kurarız. Koalisyonda hayır var, paylaşmakta hayır var. Elindeki gücü paylaşmak insanları rahatladır. Buralarda da yüksek oylarda elbette seçimi kazanacağız. Bütün bu baskılara rağmen katılım yüksek olacak ben buna inanıyorum son haftayı çok iyi değerlendirmek lazım sandığa gitmek niyeti olmayan kim varsa ikna etmemiz lazım. Böylesi bir dönemde bir kasım günü evinde oturmak inanın ki vicdansızlıktır. Sizden özelikle rica ediyorum sandık günü evinizde oturmayın oyunuzu kullanın ve sandığınıza sahip çıkın. Teknik olarak her yerden her sandıktan gelecek olan bilgi bizim genel merkezimin ana bilgisayarından görülecektir. Tek bir oyumuzu bile çalamazlar. Biz hazırlığını yaptık. Korkmayın sandık birleştirmemi yapıyorlar, sandık taşımamı yapıyorlar korkmayın taşısınlar. Bak burada söylüyorum tekrarlıyorum. Cizrede Diyarbakırda Vartoda Yüksekovada efendim şu sandıkların güvenliği yok öbür mahalleye götüreceğiz. Götürsünler sonra kaybedince bahaneleri kalmasın. Biz itiraz etmeyeceğiz. Biz halkımıza güveniyoruz. Sarayın bahçesine sandığı kursan halk gidecek orada oyunu kullanacak. Biz anlımızın teriyle hak ettiğimiz oyları alıyoruz. Biz zorla baskıyla tehditle kimseden oy istemiyoruz almayız da. kimse de korkarak gidip sandıkta oy vermesin herkesin bir cesareti bir hasiyeti vardır. Kim korkuyla gidip diğer partilere oy verir vallahi korkuyla insanlar oy verseydi AKPnin oyu yüzde 95 olurdu.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri