Skip to main content

Dede siyasetçilerden şikayetçi

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, Muş’un her koşulda en üst noktalara gelebilmesi için koordineli bir çalışmaya ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “maalesef siyasilerimiz bu noktada gerekli hassasiyeti göstermiyor” dedi.

Belediye Başkanı Necmettin Dede, basın mensupları ile biraraya geldi. Önceki gün Muş Belediye Başkanlığı meclis salonunda basın mensuplarına 2011 yılında belediyenin yapmış olduğu çalışmalar ile ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Dede, siyasetçilerden yakındı. Siyasilerin her daim birleştirici rol üstlenmesi gerektiğini ifade eden Dede, “bugün bakıyoruz ki, ilimizdeki kurumlar arasında bir iletişimsizlik var. İki kurum arasındaki sürtüşme en çok Muş’a ve Muş’luya zarar veriyor. Bunun engellenmesi başta siyasilere, sonrasında da şehrin mülki idari amiri olan Vali’ye aittir.”dedi.
“TÜM GÜCÜMÜZLE HALKIMIZA HİZMET ETMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Muş Belediye Başkanlığına seçildiği günden beri tüm ekibi ile birlikte en büyük gayesinin Muş’a hizmet etmek olduğuna dikkat çeken Dede, “Ben bu şehrin belediye başkanı olarak, göreve geldiğim günden bu yana tüm ekibimle, imkanlarımız ölçüsünde Muş’a hizmet etmek için çabalıyoruz. Daha güzel bir Muş yaratabilmek adına her türlü imkânımızı seferber ediyoruz. Zaman zaman yanlışlarımız ve eksiklerimiz de oluyor. Fakat biz, bu yanlışları ve eksikleri de gidermeye çabalıyoruz” diye konuştu.
“HAKARETE MARUZ KALIYORUZ”
Güzel bir Muş yaratabilmek için emek verirken, bazen olumsuz ve haksız eleştirilere maruz kaldıklarını belirten Dede, bazen de fiili saldırıya maruz kaldıklarını ifade etti. “Biri çıkıp kaçak bir yapı yapıyor, biz buna müdahale edince saldırıya uğruyoruz” diyen Dede, “Muş bir tek benim memleketim değil ki, hepimizin, bugün bir yerde, biri çıkıp kaçak bir yapı inşa ediyor. Belediye olarak bizim buna müdahale etmemiz gerekiyor. Ancak biz bu müdahalede bulunurken, şahıslar tarafından küfürlü sözlere, saldırılara maruz kalıyoruz. Ve bu noktada halkımızda dahil hiç kimse bize sahip çıkıp destek vermiyor” diyerek tepkisini dile getirdi.
“HİÇBİRŞEYE ZAM YAPMADIK”
Aralık ayı başında toplanan Belediye Meclisince 2012 yılında hiçbir şeye zam yapılmaması yönünde karar aldıklarını belirten Başkan Dede, “belediye meclis üyesi arkadaşlarımız ile birlikte yaptığımız toplantı neticesinde, 2012 yılı içerisinde hiçbir şeye zam yapılmaması yönünde karar aldık. Bu kararı almamızda önemli etkenlerin başında Muş ilimizin ekonomik yapısı, vatandaşlarımızın mağduriyeti yer almaktaydı. Görüşmeler neticesinde böyle bir karar aldık. Gönül isterdi ki, hukuki ölçülerde vatandaşlarımızın belediyeye olan borçlarını af kapsamına sokabilseydik. Fakir il olduğumuzu, insanların zor şartlar altında geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını çok iyi biliyoruz. Bu durumun farkında olarak, 2012 yılına girerken hiçbir şekilde zam yapmamış olmakla vatandaşlarımızın sırtındaki kambura yeni bir yük eklememiş olduğumuz kanaatindeyim” şeklinde konuştu.
“İŞÇİ VE MEMURUZUN DURUMU İYİ”
Muş Belediye Başkanlığı bünyesinde çalışan işçi ve memurların en iyi şartlarda ücretlendirildiklerini belirten Dede, “biz göreve geldiğimizden bu yana gerek işçilerimiz gerekse de memurlarımız, hiçbir şekilde gelir kaybına uğramadı. İşçilerimize en iyi şekilde zam yaptık. Maaşlarını gününde alma noktasında hiçbir sıkıntı yaşamadılar” dedi.
“AHBAP ÇAVUŞ İLİŞKİSİ İÇERİSİNDE OLMADIK”
Belediye Başkanlığının herkese eşit mesafede olduğuna dikkat çeken Dede, “hiçbir zaman kimseye tolerans tanımadık, ayrımcılık yapmadık. Herkese kurallar çerçevesinde eşit bir mesafede yaklaştık, bu açıdan da vicdanımız rahattır.”dedi.
“34 PERSONEL GÖNDERDİK”
Muş Belediye Başkanlığı bünyesinde çalışan 34 personelin başka kurumlara kaydırıldığını ifade eden Dede, “kurumumuzda ihtiyaç fazlası olan 34 personel Muş Valiliği tarafından Gıda ve Tarım İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer kurumların bünyesine dağıtıldılar. Bu arkadaşlarımıza bugüne kadar ki emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri