Skip to main content

Dede muhtarlarla buluştu

Muş Haber Fotoğrafı

Muhtarlar belediyede. Belediye Başkanı Necmettin Dede, muhtarlarla bir araya gelerek, yemekli toplantıda fikir alışverişinde bulundu. Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıya Yeşilce Muhtarı M. İrfan Subaşı, Kale Mahallesi Muhtarı Ahmet Taşbulak, Sunay Mahallesi Muhtarı Şahin Çiftçi, Minare Mahallesi Muhtarı Celal Demirel, Muratpaşa Mahallesi Muhtarı Nasır Çetin ve Kültür Mahallesi Muhtarı Metin Arslan katıldı. 2 muhtar ise rahatsızlığı nedeni ile katılamadılar.

Muhtarlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Necmettin Dede, bugüne kadar muhtarların sorunlarını kendisine gelip iletmediklerini belirterek, muhtarlara puanı sokakların verdiğini söyleyerek, kendilerinin hiçbir zaman siyaset üzerinden hizmet yapmadıklarını belirtti. Belediye Başkanı Necmettin Dede: “Gelen muhtarları dinledik. Muhtarların bir ayağı da siyasette, gelir veya gelmez. Biz hiçbir zaman Yeşilyurt’a asfalt atarken, Muhtar önümüze düş demeyiz. Su varken demeyiz. Ama muhtar da elinde kağıtla bize gelerek Belediyenin bu sorunu var dememiştir. Bir Belediye kadar, bir Tarım kadar muhtar da sorumludur. Bulunduğu bölgede hayvan ahırları olmaması gerekir. Tedbir alması gerekir. Biz hayvanlarla beraber yaşıyoruz. Bunların hiç biri yapılmadı. Herkes kaderine razı oldu. Kaçak yapılar var. Kaçak yapılara su bağlayamazsın, kanalizasyon bağlayamazsın. İster oy vermiş olsun, ister oy vermemiş olsun, bizim görevimiz halka hizmet etmektir. Biz ne yapıyoruz, hepiniz görüyorsunuz, herkesin sokağında bir çalışma var. Bir yerde imar olmazsa, yarın oranın suyu nereden geçecek, kanalizasyon nereden geçecek, yeşil alanı nerede olacak.

Bugüne kadar yapılan her şey ezberedir. Şimdi Muş’un iki deresi var, Belediyeyi ne ilgilendirir, Devlet Su İşlerinin halletmesi lazım. Ama ne var Belediye Muhtar gibi çalışıp oranın yapılması için çaba göstermesidir. Hiçbir kurumun politikası yok. Belediyenin politikası yok, muhtarın politikası yok. Oysa herkes görevinin şuurunda olsa bu olmaz. Herkese sokak puan verir. Muhtarın karnesi sokağıdır. Bağlı olduğu bölgedeki insanlarla olan diyaloğudur. Bir Belediye Başkanının karnesi sokaktır, bu da bizim puanımızdır. Üzerinde durulması bir konu var. Devlet dairesinde tayinle gelenlerin bu işte çalışmasıdır. Ne kadar muvaffak olduk onları çalıştırmaya, niye çalıştırmadık? Biliyorsunuz burada yan yana gelip birlikte bu işi başarmak mümkün değildir. Hepsi politikadan geliyor. Bugün muhtarlardan bir teklif geldi, bizde toplanalım. Benim başarım sokaktır. Nerede senin akmayan suyun varsa, oraya su getirmişsem benim yerim, muhatabım oradır. Yaz geldi, biz bir takım faaliyetlere girişmek istiyoruz. Bunda acaba muhtarların bize bir şey diyeceği varmı diye bakacağız. Bazı arkadaşlarımız geliyor gidiyor, notlarını veriyor, ama bazı arkadaşlarımız hiç uğramıyor, nasıl olsa Belediye işini yapıyor. Biz hizmeti, hizmet için yapıyoruz. Biz politikayı gelecek olan nesiller için yapıyoruz. Biz yaptığımız hizmeti, hiçbir zaman siyaset üzerine yapmadık. Biz gelecek nesillere hizmet için yapıyoruz. Hiçbir sorun bugüne kadar getirilmemiştir. Şimdi asfalt atıyorum, muhtar gelse ne gelmese ne. Sen muhtarsın iş yapıyorsun, sen daha belediyeye borcunu ödememişsin. Bazı muhtar arkadaşlara teşekkür ediyorum. Yolda, kahvede, sokakta bizi gördüğünde sorunlarını bize iletiyor. Hangi muhtar geldi de, benim mahallemde kaçak yapı var, kaçak su kullanılıyor demedi. Hangi mahallenin önünde muhtar rahatsız olup da geçemeyen kadınlar için kürsüleri kaldır dı? Mahallelerde benim adamlarım çalışıyor, oradaki noksanlıkları ellerinden geldiği kadar gidermeye çalışıyorlar. Muş’ta bir güç birliği yapılmadı. Herkes kendisi çaba gösterdi. Eskiden Belediye Başkanına yalvarıyordunuz. Ama şimdi siz yalvarmadan hizmet geliyor size. Şimdi ben Belediyeden hizmet alamıyorum diyemezsiniz” dedi. Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri