Belediye Başkanı Necmettin Dede, Alman Kalkınma Bankasının, çalışmalar sonucunda çıkardığı istatistikte, Muş’ta yüzde 70 oranında su kaçağının olduğunu belirtmesi sonucunda, bu sonuç üzerine, kaçak suların üzerine gittiklerini, bunda da başarı sağladıklarını belirterek: “İlimiz Merkez Saray Mahallesine bağlı I.Mıntıka Yeni cezaevi civarındaki evlerin sularının olmaması nedeni ile haklı olarak bu bölgedeki abonelerin şikayetleri vardı. Bunun üzerine geçen aylarda buraya sondaj vurduk, Açık olan yollara şebekeler döşedik ve abonelere su vererek bu sıkıntıları giderdik.
Tahakkuk servisinde su denetiminin yeterli yapılmaması ve tahsilatta sıkıntılar meydana gelmesi nedeni ile geçen aylarda Gelir Müdürü ile Tahakkuk şefini değiştirdik. Ancak, bu birimde çalışan diğer elemanları değiştirmedik. Yeni ekipçe Yapılan sıkı denetimler neticesinde 410 su kaçağı tespit edilmiş ve ilgililer hakkında gerekli ceza’i işlem uygulanmıştır. Kaçakların önlenmesi için kurulan ekip mesai gözetmeden çalışmalarını devam ettirmektedir. Aynı elemanlar ancak birimlerinin başındakiler yalnız değiştirilmiş Tahakkuk, Tahsilat ve su kaçaklarında önemli mesafelerin kaydedildiğini görmekteyiz. Bildiğiniz gibi Alman Kalkınma ekipleri tarafından yapılan istatistiklerde %70 oranındaki su kaçaklarının olduğu rapor edilmiştir. Bu raporlar üzerine yapılan bu sıkı denetimler sayesinde kaçakların en aza indirilmesi ve kayıt altına alınarak su sıkıntılarının giderilmesi için elimizden geleni yapmaktayız” dedi.
“MÜCADELEYE DEVAM”
Belediye Başkanı Necmettin Dede, kaçak su kullananlara karşı mücadele içerisinde olduklarını belirterek, kaçak su kullanıcılarına kesinlikle göz yumulmayacağını vurguladı. Belediye Başkanı Necmettin Dede: “İlimizde maalesef kaçak su kullanıcıları bulunmakta. Kimisi tarlalarını şehir şebeke suyu ile sularken, kimileri su saati olmadan, evlerinin su ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorlar. Geçen yıl, kaçak su kullananlara karşı bir ekip oluşturmuştuk. Bu yıl da ekibimiz çalışmalarına devam ediyor. Bazen, resmi kurumlarda bile kaçak su kullanımına rastlamaktayız. Tabiî ki bunlar da bizleri üzüyor. Kaçak su kullananlara karşı asla müsamahamız olamaz. Bu su bütün toplumun ortak kullanımındadır. Kaçak su kullananlar unutmamalıdırlar ki, bu suyu kullanırken, bütün halkından cebinden çalmaktadırlar. Kaçak su kullananları, vatandaşlarımız ihbar etmelidirler. Çünkü kullanılan her metre küp su, bütün toplumun cebinden çıkmaktadır. Herkes kendi menfaati için bunları bize bildirmelidirler. Her kim olursa olsun, kaçak su kullanana asla taviz vermeyeceğiz” dedi. Muş Ovası Gazetesi
Muşspor’dan Destansı Zafer! Final Bileti Penaltılarla Geldi
Mayıs 5, 2026 2:36 PM


