Skip to main content

Dede’den ruhsat açıklaması

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, Tekel depolarında üretime başlayan atölyelerin ruhsat sıkıntılarının kendilerinden kaynaklanmadığını söyledi.

Belediye Başkanı Necmettin Dede, kapatılan Tekel Yaprak Tütün İşletmesi’ne ait depolarda üretime başlayan atölyelerin ruhsat sorununa açıklık getirdi. Konuyla ilgili makamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Necmettin Dede, sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını belirtti. Tekel depolarının geçmiş tarihte yapıldığını ifade eden Başkan Dede, binanın yapıldığı yıllarda bölgenin imar planının dışında olduğunu ve belediyeden herhangi bir ruhsat da alınmadığını dile getirdi. Şu anda binanın oturma izni olmadığını kaydeden Dede, oturma izni olmayan bir binaya işletme ruhsatı veremeyeceklerini vurguladı.

İşletmecilerin mağdur edilmemesi için çalışacaklarını da sözlerine ekleyen Dede şöyle konuştu; “İmarı olmayan bir yere belediye nasıl ruhsat verir. Bunlar zamanında bayındırlıkla yapılmış ve yapıldığı zaman belediye hudutları dışındaymış. Ruhsat olmayan bir yere biz ruhsat verebilir miyiz? Eğer mevzuatta bu konuyla ilgili madde varsa ben bilmiyorum ve bana yol gösteren varsa kapım açıktır. Kimse binanın neden bugüne kadar ruhsatsız kaldığını sormuyor. Orada müessese açılmış, oturma izni olmayan bir yerde neden açıyorlar. Bu konuyu Valilikle görüşeceğiz. Biz gerekli görüşmeleri yaparız ve çözüm bulmaya çalışacağız. Biz girişimcileri davet ediyoruz ve geliyorlar. Buna bir itirazımız yok ama bizden de yasal olmayan bir şey istenmesin. Şeker Fabrikası’nın da ruhsatı yok, satmaya kalktılar satamadılar. Buraya nasıl ruhsat veririm. Bunların projesi yok. Biz bunları araştıracağız ve yasada bunlara göre bir boşluk bulursak elbette ruhsat vereceğiz. Kimseyi mağdur etmeyiz.”
 Şark Telgraf Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri