Skip to main content

Dede’den anekdotlar

Muş Haber Fotoğrafı

Belediye Başkanı Necmettin Dede, TOKİ tarafından yaptırılacak olan 300 yataklı 400 kişi kapasiteli hastanenin temel atma töreninde yapmış olduğu konuşmada ilginç anekdotları katılımcılara aktardı.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın da hazır bulunduğu temel atma töreninin kürsüye çıkan Dede, Muş’un sağlık alanında almış olduğu hizmetlere bir yenisinin eklendiğini ifade etti.
Muş’ta lisenin olmadığı dönemleri, üniversitenin kurulması için atılan adımları anlatan Dede, “1955’te ortaokuldan mezun olduğumuz zaman Diyarbakır’a mı gidelim yoksa Elazığ’a mı gidelim diye düşünürken rahmetli Menderes, o yıl Muş’ta liseyi açtı ve devlet demiryollarını getirdi. O gün Muş’ta eğitimin, lisenin temeli atıldı. O günden, bugüne acaba Muş’a üniversite gelir mi diye düşünüp durduk. Refah-Yol hükümeti döneminde 9 şehre üniversite yapılması kararlaştırıldı. Bu 9 şehir arasında Muş’ta vardı. Ancak zamanın şartları koalisyon hükümetinin bozulmasına ve dolayısıyla hiçbir ile de üniversite yapılmasına müsaade etmedi. Eğer o gün üniversite yapılmış olsaydı, bugün üniversite çoktan yerleşmiş ve gelişmesini tamamlamış olacaktı” diye konuştu.

BUGÜN GELİNEN NOKTAYA İŞARET ETTİ
Geçmişte Muş Devlet Hastanesinde yaşanan doktor sıkıntısına da değinen Dede bugün gelinen noktayı şu sözlerle ifade etti: “Muş’ta eskiden bir hastane vardı, kaloriferleri yanmazdı. Hastaların barınma imkânları yoktu. İktidarımız döneminde hastaneyi onardık, Muş’a 7 tane doktor bulmak için günlerce Sağlık Bakanının kapısında bekledik. Yıllarca 7 tane doktor ile Muş hastanesini idare etmeye çaba gösterdik. Ancak bugün gelinen noktada başta Sayın Başbakan olmak üzere, siz ve ekibiniz çok büyük adımlar attınız. Milletimiz adına sizlere şükran borçluyuz. Ben, Muş Devlet Hastanesine bir diyaliz makinesi alırken, zamanın sağlık bakanı bana, ‘Dede, benim memleketimde diyaliz makinesi yok, sen Muş’a diyaliz makinesini götürüp ne yapıyorsun’ diye sormuştu. Zamanın Başbakanı Tansu Çiller, örtülü ödenekten bana bir diyaliz makinesi vermişti. Muş Devlet Hastanesine bir diyaliz makinesi, bir yoğun servis kurulacak diye ne sıkıntılar yaşadığımızı, sonrasında ne kadar sevindiğimizi Muş’lu hemşerilerimiz çok iyi bilmektedirler. O günlerden, bugüne, hakikaten her yönde olduğu gibi, sağlık hizmetlerinde de fersah fersah yol aldığımızı ifade etmek isterim”.

BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR
300 yataklı 400 kişi kapasiteli Devlet Hastanesinin yapılacağı yerin tahsis edilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Belediye Başkanı Necmettin Dede, “Burada böyle bir hastane yapılacağı müjdesini bize verdiğiniz zaman çok sevinmiştik, siz ise Muş’a böyle bir yatırım yapacak olmanın sevinci içerisindeydiniz. Hastane yapımına karar verildikten sonra, yer tahsisi konusunu meclis üyesi arkadaşlarım oy birliği ile kabul ettiler. Huzurlarınızda encümenlerime teşekkür etmek istiyorum” dedi.

KÜRSÜDEN PANKART AÇTI
Temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Necmettin Dede kürsüde pankart açarak ilginç bir görüntü oluşturdu. Dede, daha sonra pankartı neden açtığını şu sözlerle anlattı: “Yolda gelirken bir kavgaya şahit oldum. Müsaade ederseniz bu kavgada vermiş olduğum bir sözü yerine getirmek istiyorum. İki genç aralarında tartışıyorlardı. Elinde pankartı olan genç, arkadaşına önüme geçtin, Bakan, pankartımı göremedi diye sitem ediyordu. Bu diyaloga şahit oldum. Genci arabama aldım ve ‘sana söz veriyorum, pankartını Sayın Sağlık Bakanımıza göstereceğim’ dedim, diyerek gencin, üzerinde ‘Burası Muş’tur, hastası çoktur. Tıp Fakültesi yoktur, acep ne iştir’ yazılı pankartını Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a gösterdi. Hemşirelik meslek yüksek okulu burada açılırken 15 tane öğrencisi vardı, 22 öğrenciye ihtiyacımız vardı. Sayın Başbakanımıza söz verdik ve siz burada bu okulu açın, biz geri kalan öğrencileri de başka yerlerden bulup getireceğiz dedik. O gün 19 öğrenci bulamazken, bugün bu rakam 167’ye yükselmiş durumdadır. İnşallah güzel çalışmalar ile bu tablo daha güzelleşecektir. Bu duygularla yeni hastanemizin yapılmasında emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyor, hastanemizin memleketimize hayırlı olmasını diliyorum”. Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

Eğitim Haberleri

MAUN’da TÜBİTAK destekli proje, Muş’ta çocuklara su bilinci kazandıracak

Muş Alparslan Üniversitesi, Muş Alparslan Anaokulu’nda, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme…

MAUN futsal takımı bölgesel ligde ikinci oldu

Muş Alparslan Üniversitesi Futsal Takımı, 16-20 Nisan tarihleri arasında Erzurum Teknik Üniversitesi’nin ev…

Muş’tan TÜBİTAK Bölge Finallerinde Büyük Başarı

Muş’tan gönderilen 16 proje, TÜBİTAK 2204/B Ortaokul Araştırma Projeleri Bölge Finallerinde dikkat çekici…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri