Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Muş İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Mart Ayı Danışma Meclisi Toplantısı il başkanlığı binasında yapıldı. Toplantıya Muş eski milletvekillerinden Medeni Yılmaz da katıldı.
AK Parti Muş İl Başkanı Halis Saltık açılış konuşmasında seçim çalışmalarının daha hızlı ve kapsamlı yapılması gerektiğini ifade etti. Saltık, teşkilatın çok çalışması gerektiğini ve insanlarla daha yakın ilişki kurması gerektiğini belirterek, seçimi kazanmak için her partilinin daha sorumlu davranması gerektiğini söyledi.
Partililerin sokakta çalışmalarını sergilemeleri gerektiğini belirten Saltık, seçimlere kadar olan sürenin altın değerinde olduğunu ve bunun da çok iyi değerlendirilmesi için uyarılarda bulunarak rehavete kesinlikle kapılmaması gerektiğini kaydetti.
Daha sonra konuşan AK Parti Muş eski Milletvekili Medeni Yılmaz, yerel seçimlerin önemine değinerek, AK Partinin bugüne kadar girdiği her seçimde başarılı olduğunu ve bunu da her seçimde devam ettirmek istediklerini söyledi.
Dünyada bu istatistiği yakalayan partilerde arasında AK Partinin de yer aldığını belirten Yılmaz, geçmişte yaşanan askeri vesayete de değindi. Darbelerin bu ülkeye verdiği zarardan söz eden Yılmaz, demokrasiyi tam olarak tesis etmenin, darbe ortamını tam olarak ortadan kaldırmanın sanıldığı kadar kolay olmadığını söyledi.
AK Partinin bir yandan hukuksuzlukla mücadele ettiğini bir yandan da yatırımlara ağırlık verdiğini belirten Yılmaz, faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması için mücadelenin ne boyutta olduğunu herkesin çok iyi bildiğini hatırlattı. Türkiyede çok acı günlerin yaşanıldığını ve oradan gelinen noktaya herkesin bakmasını isteyen Yılmaz, artık Türkiyenin barış sürecini konuştuğunu ve bu güne kadar hiçbir hükümetin cesaret edemediği işlere AK Partinin girdiğini söyledi.
Yılmaz, barış süreci kapsamında Başbakan Erdoğanın elini de başını da taşın altına koyarak önemli adımlar attığını kaydetti.
AK Parti Mart ayı Danışma Meclisi Toplantısı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
Muş Manşet Gazetesi


