Skip to main content

Cumhuriyet’in 93. yılı

Muş Haber Fotoğrafı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Muş’ta düzenlenen törenlerle kutlandı.

Muş Valiliği önündeki Atatürk büstüne çelenklerin bırakılması ve Vali Seddar Yavuz’un makamında tebrikleri kabul etmesi ile başlayan törenler İstasyon Caddesi üzerinde devam etti. Saat 10.00′ da başlayan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Vali Seddar Yavuz ve Belediye Başkanı Feyat Asya’nın halkın ve örencilerin bayramını kutladı.

Törende konuşan Muş Valisi Seddar Yavuz, 93 yıl önce ilan edilen Cumhuriyetle birlikte, her alanda büyük atılımlar gerçekleştiren Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, geçen bu sürede, bulunduğu bölgede ve dünyada barış, huzur ve istikrarın kaynağı, ekonomik ve stratejik gücün odak noktası olduğunu söyledi. Bilim ve teknolojide, kültür, sanat ve sporda her geçen gün daha da ön plana çıkan, kalkınmışlık ve gelişmişlik göstergeleri sürekli yükselen Büyük Atatürkün ‘En büyük eserim’ dediği Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin milletin azim ve kararlılığıyla sonsuza kadar yaşayacağını belirterek, Tarih boyunca dünyaya adaleti ve hakkı haykıran Ümmetin son kalesi olan Türkiye Cumhuriyeti, aziz milletimiz için olduğu kadar, başta gönül coğrafyamız olmak üzere dünyanın mazlum ve mağdur hakları için bir umut ışığıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulduğu günden bu güne geçen 93 yıllık sürede geçmişten gelen devlet kurma geleneği ve millet olma vasfı ile yine bölgesinde ve dünyada söz sahibi olmuş ve özellikle son yıllardaki atılımı ile ekonomide, sosyal yaşantıda muasır medeniyet çizgisini yakalamıştır dedi.

Vali Yavuz, Bilim ve teknolojide, kültür, sanat ve sporda her geçen gün daha da ön plana çıkan, kalkınmışlık ve gelişmişlik göstergeleri sürekli yükselen; Büyük Atatürkün En Büyük Eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti Devleti, milletimizin azim ve kararlılığıyla sonsuza kadar yaşayacaktır. Ülkemize içeriden ve dışarıdan müdahale ederek milli egemenliğimizi zedelemeye ve millet iradesini ortadan kaldırmaya göz diken mihraklar, milli iradenin yalnız ve yalnız Türk Milletine ait olduğunu pek çok kez anlamışlardır. Milli varoluş mücadelemizi ve kutlu zaferimizin altında ezilenler, büyük bir kin ve nefret içinde Cumhuriyetin, milletimize sağladığı milli birlik ve beraberliğimizi, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmaya yönelik çabalarını sürdürmektedirler. Ancak bilinmelidir ki bu necip millet her türlü şeraitin üstesinden gelmiştir ve gelecektir. Son olarak emperyalist güçlerin güdümündeki bölücü FETÖ tarafından 15 Temmuz günü millet iradesine darbe vurularak ülkemiz işgal edilmek istenmiştir. Aziz Milletimiz Malazgirt ve Çanakkale ruhu ile tanklara, uçaklara ve silahlara vücudunu siper ederek dünyaya bu vatanın istila edilemeyeceğini bir kez daha göstermiştir. Biz, değerlerimize sahip çıktıkça Allahın izni ile bağımsızlığımızın timsali ay yıldızlı bayrağımız inmeyecek, şahadetleri dinin temeli olan ezanlar susmayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulduğu günden bu güne geçen 93 yıllık sürede geçmişten gelen devlet kurma geleneği ve millet olma vasfı ile yine bölgesinde ve dünyada söz sahibi olmuş ve özellikle son yıllardaki atılımı ile ekonomide, sosyal yaşantıda muasır medeniyet çizgisini yakalamıştır. Bizler her gün artan bir azim ve gayretle; bilimde, teknolojide, kültür, sanat ve sporda gelişmişlik göstergelerini sürekli yükselterek Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatma azmindeyiz. Sahibi bulunduğumuz Cumhuriyetin ve Devletin bekası için her birimiz tek tek çok çalışmalı, görev ve sorumluluklarımızı bir zorunluluk olarak değil; vatan ve millet sevgisiyle, aşk ve şevk ile yerine getirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyor, başta milli mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bu uğurda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi minnet ve şükranla selamlıyorum diye konuştu.

Düzenlenen tören yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından resmi geçit töreni ile sona erdi.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri