Skip to main content

Cumhuriyet`in 85. yılı coşkuyla kutlandı

Muş Haber Fotoğrafı

İstasyon Caddesi Eğitim Fakültesi önünde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı töreni çeşitli etkinliklerle kutlandı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği kutlamalar tören geçişi ile tamamlandı.

9 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet dün düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Vali Erdoğan Bektaş’ın saat 09.00’da makamında tebrikleri kabul etmesi ile başlayan kutlamalar daha sonra Eğitim Fakültesi önünde devam etti.

Cumhuriyet Bayramının kutlandığı alana gelen Vali Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı ve Belediye Başkanı Necmettin Dede tören aracı ile halkı selamlayıp bayramlarını kutladı. İstiklal Marşı’nın okunması ile tören alanında başlayan kutlamalar da günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu.

İstasyon Caddesi Eğitim Fakültesi önünde düzenlenen 85’inci yıldönümü kutlamalarına Vali Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, Belediye Başkanı Necmettin Dede, Cumhuriyet Başsavcısı Feridun Süzer, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhuriyet’in kuruluşunun 85’inci yıldönümü münasebetiyle günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Vali Erdoğan Bektaş, “Bugün Atatürk’ün en büyük temsili dilediği Türkiye Cumhuriyetinin Kuruluşunun etkinleştirici gününü idrak ediyoruz. Bu vesileyle buradayız. Cumhuriyetimiz 85 yaşında. Ancak hepimiz, biliyoruz ki milletimiz çok daha yaşlı, binlerce yılın büyük ve aslı geçmişten geliyoruz” dedi.

Ebediyen bu topraklarda huzur, mutluluk ve barış yaşanacağını kaydeden Vali Bektaş, “Milletlimiz uzun hürriyetinden hep önde olmayı hep başarmayı duymuş. Cumhuriyetimizin Kuruluş yılında bütün Anadolu’nun bu kutlu anlarında bu büyük mücadelelerin en güzel örnekleridir. Evet, biz en büyük var olmuş temellerden birini açmış. Çanakkale’de ve bu topraklarda bunu yedi dünyaya ispat etmişiz. Arkasından da bu topraklarda yaşayanlar canıyla kanıyla ve bütün her şeyi ile Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasını hayata geçirerek muhafaza etmeye başlamışlardır. Bu son duraktan sonra 85 yıl, 85 uzun yıl geçmiştir. 85 yılda ve binlerce yılda ülkemizde ve bütün dünyada çok şeyler değişmiş. Ama biz hep burada olmuş ve vatanımızın ve bayrağımızın bekçiliğini yapmışız. Ebediyen bu topraklarda huzur mutluluk ve barış yaşayacağız ve var olmaya devam edeceğiz. Bundan en ufak şüphesi olanlara bu toprakların eski sahiplerini, Çanakkale’de Kurtuluş savaşını hatırlamalarını söylüyoruz. Millet olarak ülkü olarak devlet olarak bin yıldayız, doğru yoldayız, başarılıyız. Gelecekte de bizi daha başarılar bekliyor. Bugün burada ulu önder Atatürk’ü aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, hepinizin bayramını kutluyorum” şeklinde konuştu.
Folklor gösterilerinin ardından şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ve Cumhuriyet Koşunda dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Birincilerin ödülünü Vali Erdoğan Bektaş verirken ikincilerin ödülünü Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı verdi. Belediye Başkanı Necmettin Dede üçüncülerin ödülünü verirken, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç cumhuriyet koşusunda dereceye girenlerin ödülünü verdi. Askeri bando eşliğinde düzenlene tören geçişi büyük ilgi gördü. Vatandaşlar tören geçişini uzun süre alkışlayarak moral verdi.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri