Skip to main content

Çocuk dilenci sayısı arttı

Muş Haber Fotoğrafı

Muş’ta son günlerde sayısı artan çocuk dilenciler vatandaşlardan tepki görüyor. Muşta ev ve iş yerlerinde dilenen ve yaşları 7 ile 12 arasında değişen küçük kız çocukları halkın tepkisine rağmen dilenmeye devam ediyorlar. Çevre illerden gelerek Muşu mesken edinen dilencilerin yanı sıra son günlerde dilenmeye başlayan küçük kız çocukları, çocuk istismarını açıkça gözler önüne seriyor. Suriyeden geldiklerini iddia eden ve yardıma muhtaç olduklarını söyleyen dilenciler gün boyunca iş yerleri ve evleri kapı kapı dolaşarak dilencilik yapıyorlar.

Fakirlik ve işsizliğin kol gezdiği ilimizde gün geçtikçe dilencilerin sayısı artıyor. Ev ve işyerlerinde dilenen minik çocuklar vatandaşı bezdirdi. Küçük yaştaki dilenciler vatandaşın tepkisine sebep olurken, yaşanan tablo karşısında önlem alınmaması tepkilere sebep oluyor. Sokaklarda gezerek para toplayan ve vatandaşları adeta bezdiren küçük yaştaki dilenciler, tepkilere sebep oluyor. Muşta adeta kanayan bir yara haline gelen dilenci sorununun çözümlenmesini bekleyen vatandaşlar, dilenciliği meslek haline getiren ve sayıları her geçen gün artan dilencilere bir çözüm bulunmasını istiyorlar. Son günlerde sayıları artan ve yolda yürüyen insanlardan zorla para isteyen çocukların istismar edilmemesi ve sokaklardan kurtarılması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, yetkililerin duyarlı olması gerektiğini söylediler.

Küçük yaştaki çocukların sokağa bırakılarak para toplamaya zorlandıklarını söyleyen vatandaşlar, Bu kız çocukları yaşları çok küçük olmasına rağmen sokaklarda para için dileniyorlar. Bunların yaşındaki çocuklar okul okurken onlar aileleri tarafından dilencilik yapmaya zorlanıyorlar. Bu çocuklar dükkan ve mahalleleri gezerek para topluyorlar. Bunlara bir çözüm bulunması gerekiyor. Aksi taktirde bu alışkanlık çocukların gelecekleri için çok kötü olabilir. Çocukların aileleri çocuklarını sokaktan alıp okullara gönderebilir en azından topluma kazandırabilirler. Eğer bunlara bir çözüm bulunmazsa ilerde bu çocuklar gelecekte topluma yarar yerine zarar vereceklerdir diye konuştular.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri