Skip to main content

Civak, Bursa Muş kiderde güven tazeledi

Muş Haber Fotoğrafı

2015 Yılında Bursada kurulan Muş Kızılağaç Beldesi ve Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Muş-KIDER) 2. Olağan Genel Kurulunu yaptı. Dernek başkanlığını yürüten Erdal Civak güven tazeleyerek tekrar başkan seçildi

2015 Yılında Bursada kurulan ve halen Bursada Muşlular başta olmak üzere birçok çevreye hizmet veren Bursa Muş Kızılağaç Beldesi ve Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Muş-KIDER) 2. Olağan Genel Kurulunu yoğun katılımla gerçekleştirdi

Tek liste ile girilen seçimin sonucunda Erdal Civak 2. Kez Bursa Muş-KIDER başkanlığına seçildi. Karar Yeter Sayısının Tutanağa geçirilmesinden sonra Divan Teşekkülüne geçildi. Divan Kuruluna Mehmet Artuk, Mahmut Asya, Bülent Zorbey Şavlı ve Hamdusena Sarcan Oy Birliği ile getirildi. Saygı Duruşuyla başlayan Kongre, Eski Yönetimin; yönetim ve denetim kurulu faaliyetlerini ibraya sundu. Faaliyetler oy birliği ile kabul edilerek tescillendi.

Oluşan yeni yönetimdeki bazı üyeler, bazı tüzük değişikliklerini öneri olarak genel kurula sundular. Bu tüzük değişiklikleri genel kurulda oylandı. Yapılan oylama sonucu önerilen değişiklikler oy birliği ile kabul edildi.

Yeni Yönetim Kurulu adına konuşan Erdal Civak, İnsanları bir arada tutan onların ortak yönleridir. Kültür, gelenek ve görenek ile yardımlaşma ve dayanışma bunlardan bazılarıdır. İnsan toplulukları yer değiştirerek başka diyarlara göç etse de alışılagelmiş bu ortak yanlarını başka bir ifade ile bu sosyal yaşantılarını devam ettirmek isterler. İşte hemşeri derneklerinin ortaya çıkmasındaki esas neden de budur. Biz de bu amaçla kurmuş olduğumuz Bursa MUŞ-KIDER Derneğimizin İkinci Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirmiş bulunmaktayız dedi.

Civak konuşmasının devamında; Birlikte yaşamanın ve birlikte var olmanın birinci yolu, sahip olduğumuz ortak kültürümüzü ve ortak yanlarımızı devam ettirmektir. Ortak yanlarımız arttıkça toplum olma bilincimiz artar. Farklılıklarımız ise bizim zenginliğimizi oluşturur. Karşılıklı olarak birbirimize saygı duyduğumuz ölçüde birbirimizle kenetleniriz. Birbirimizi daha fazla sever birbirimizi daha fazla sayarız. Bunun için etrafında kümeleneceğimiz ortak bir duyguya, ortak bir düşünceye ve ortak bir Kültür akidesine ihtiyacımız vardır. Bu akide bizim inancımızdır ve tıpkı bir aile olmak gibidir. Saygı ve sevgi gerektirir, birlik ve beraberlik gerektirir ve hepsinden önemlisi kardeşlik ve eşitlik gerektirir. Yani oluşturulan ortak akıl ve ortak kültür toplum olmanın ve hep birlikte barış içinde yaşamanın birinci yoludur. Hemşerilerimiz bulundukları her konumda, her türlü sosyal ve ekonomik sahalarda büyük atılımlar içerisindedirler. Büyük bir hızla her alanda değişim ve gelişim göstermekte ve hatta bazı alanlarda markalaşmaya doğru gitmektedirler. Ancak ne yazık ki Üretim, Ekonomi, Sanayi ve Ticarette yakalanan bu ivme Siyasi ve Bürokrasi temsilde yetersiz kalmaktadır. Burada hemşerilerim adına şunu belirtmek isterim ki, biz Muşlular olarak Bursadaki ve ülkemizdeki diğer coğrafyalarda Siyasi ve Bürokraside temsilde adaletli davranılmasını bekliyoruz. Aslında biz fazlasını hak ediyoruz, ancak fazlasını bir kenara koyun, biz Siyasi ve Bürokraside temsilde hakkımız olduğu kadar adalet bekliyoruz. Genel Kurul sürecinde; bizzat teşrif ederek katılım sağlayanlara, Tüm Genel Kurul Üyelerimize, Önceki Dönem Yönetim Kurulu Üyelerimize, Yeni seçilmiş Yönetim Kurulu Üyelerimize, hemşerilerimize ve halkımıza saygılarımızı sunuyoruz. Önceki dönemde olduğu gibi bu dönemde de halkımızın hizmetinde olacağımızı önemle ve gururla belirtmek isteriz dedi.

 

Fırat Demir Haber 49 Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri