Skip to main content

CHP’li Yılmaz Meclis Başkanı´nı eleştirdi

Muş Haber Fotoğrafı

    Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz ile Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Muş´a bir ziyarette bulundular.

İlk olarak CHP İl Başkanlığı´na geçen ikili burada İl Başkanı İsmail Adanur ve partililer tarafından karşılandı. Adanur´un kısa konuşmasının ardından söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Muş´ta parti olarak çeşitli incelemelerde bulunmak istediklerini, vatandaşın sorunları dinleyerek bunlara çözüm üretmeye çalışacaklarını söyledi.

CHP olarak özellikle iki husus üzerinde durduklarını ifade eden Yılmaz: Türkiye´de biliyorsunuz müthiş bir kutuplaşma var. Meclis´te adeta kavgalar oluyor. Dün gecede geç saate kadar kavgalar edildi Meclis´te. Ama unutmamamız gerekir ki AK Parti´nin seçmeni bizim kardeşimizdir, HDP´nin seçmeni bizim kardeşlimizdir, MHP´nin seçmeni de bizim kardeşimizdir. Biz bu toprakların çocuklarıyız.

Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir ama unutmamamız gereken biz bu çatı altında, bu topraklarda birlikte yaşıyoruz ve maalesef o birlikteliği bozacak eylemler gördükçe kahroluyoruz. Bizim aklımızı başımıza almamız lazım. Niçin bu kavga? dedi.   Boğazın Kırk Düğümü Var Konuşmasının devamında TBMM Başkanı´nın laiklik ile ilgili söylemine yer veren Yılmaz: Türkiye´nin gündemi çok ağır olmasına rağmen bir bakıyorsunuz Meclis Başkanı bir açıklama yapıyor.

İnsanların hassasiyetleriyle oynanıyor. Buna tepkiler veriliyor otomatik olarak. Tepki vermek durumundasınız çünkü vermediğiniz zaman bunu niçin söylüyorsunuz siz? Durup dururken, hiçbir gereği yokken niçin böyle bir ifadede bulunuyorsunuz? Biz Türkiye´yi geren, toplumda hassasiyet yaratan ifadelerden, sorumlu insanların kullanırken bu ifadeleri boğazın kırk düğümü var biz o kırk düğümü de kullanmalarını istiyoruz. Diline geldiği gibi konuşmamasını istiyoruz.

Toplumu daha fazla germemesini istiyoruz dedi.   Eren Erdem´in Ne Yazdığını Bilmiyorum CHP´li Yılmaz, basın mensuplarının, Bursa Ulu Camii yakınlarında gerçekleşen, saldırıyı yapan teröristin öldüğü ve çok sayıda vatandaşımızın yaralandığı canlı bomba saldırısı üzerine CHP Milletvekili Eren Erdem´in attığı, Patlamanın nedeni bilinmiyor. Dezenformasyona dikkat edelim. Hayatını kaybeden yurttaşımıza Allah´tan rahmet diliyorum sosyal medya mesajını ise şu sözlerle yanıtladı: İnanın okumadım ben çünkü yoldaydım. Ama şunu söyleyeyim patlamayı biliyorum. Bir kere terör saldırısı, bunu kınıyorum ama Eren Erdem´in ne yazdığını bilmiyorum.  

İnsanlar İçlerindeki Çukurları Gömmeli Basın mensuplarının bölgede yaşanan terör olayları ile ilgili sorusunu da değerlendiren Yılmaz: Mutlaka buna bir son vermek lazım. Bunu Meclis çatısı altında yaptığım bütün konuşmalarda söylüyorum. Vatanseverlik bir ırka, bir mezhebe ait bir şey değildir. Bu ülkenin toprakları içinde yaşayan herkesi sevmektir. Herkese aynı gözle bakmaktır.

Böyle bakınca hiçbir sorun olmaz. Bizim maalesef bu noktaya doğru itilmesi gerekiyor siyasetin. Artık her vatandaşı aynı gözle görmek, her vatandaşa aynı muameleyi yapmak, vatandaşlar arasında hiyerarşi yaratmamak, insanların mezhebi ile etnik yapısı ile uğraşmamak, insanı insan gibi görmek ancak o şekilde bu sorunlar çözülebilir. İnsanlar içlerindeki çukurları gömmeli. Başkalarını tuzağa düşürmek için. Başkalarının fikirlerini eleştirebilirler. Ama o fikri eleştirme şiddete dönüştüğü zaman bu maalesef toplumda gerginlik yaratıyor.

Bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak toplumdan beklediğimiz, bu dilden süratli bir şekilde uzaklaşmak lazım bu ayrımcılık dilinden. Toplumda başka türlü barış yapmak mümkün değil dedi. Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz´ın ardından kısa bir konuşma yapan CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız ise bir yıl boyunca Muş için gerekli olan çalışmaları yürüteceklerini ve CHP´nin milletvekili olmayan Muş´ta gönüllü milletvekili olarak çalışacağını kaydetti. CHP heyeti programına Varto ziyareti ile devam etti. 

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri