Skip to main content

CHP’den 15 Temmuz ve sonrası paneli

Muş Haber Fotoğrafı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Ali Özcan, bölgede iç savaş olduğunu ve böl halkının iki ateş arasında sıkışıp kaldığını savundu.

CHP Muş İl Başkanlığı tarafından ’15 Temmuz ve Sonrası’ konulu panel düzenlendi. Muş Ticaret ve Sanayi Odası meclis salonunda düzenlenen panele, CHP İstanbul Milletvekilleri Ali Özcan ve Didem Engin, Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Parti Meclisi üyesi İdris Yıldız ile partililer ve vatandaşlar katıldı. Panelin moderatörlüğünü yapan İstanbul Milletvekili Ali Özcan, bölgeyi yakından tanıyan insanlardan biri olduğunu söyledi.

Kürt sorunu halledilmeden Türkiye’de barışı sağlamanın mümkün olmadığını dile getiren Ali Özcan, Bunu sağlamak için ortak düşünce, ortak akıl lazım. Mecliste bunu konuşuyoruz. Diyoruz ki, ‘gelin, 2002’den öteye gidelim, faili belli cinayetleri araştıralım. Bu ölenlerin neden hep bu bölgeden olduğunu araştıralım.’ En son Tahir Elçi’yle ilgili meclise araştırma önergesi verdik. Orada Adalet ve Kalkınma Partisi diyor ki ‘bunu biz yapmadık.’ İyi ya siz yapmadıysanız, gelin hep beraber bunun araştıralım, kimin yaptığını da ortaya çıkartalım. O tek mermi, o izlenen tek mermi kime ait onu bulalım. Muhalefet partileri, Halkların Demokratik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, bu önergeye ‘evet’ dedi. Adalet ve Kalkınma Partisi ‘hayır’ dedi. Peki sizin seçtiğiniz milletvekilleri neye yarayacak. Bizi niçin oraya gönderdiniz. Ülkenin kanayan yarası neyse ona merhem olmaya göndermediniz mi? Belki, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu konudaki merhemi yetersizdir. İşte biz bugün buraya onun için geldik dedi.

‘KADINLARIMIZ ONLARA GERİ ADIM ATTIRDI’

Cinsel istismar yasasına da değinen Özcan sözlerini şöyle sürdürdü, Ondan sonra da küçük yaşta evlenen çocuklarla ilgili ve istismara, tecavüze uğrayan genç kadınlarımızın evliliği ve tecavüzü istismarıyla ilgili gece yarısı talandan mal kaçırma gibi hareket ettiler. Eğer böyle önemli bir yasayı getireceksen, bir ortak akıl, ortak düşünceyle, Cumhuriyet Halk Partisi’yle, Halkların Demokratik Partisi’yle, MHP’nin komisyondaki üyeleri hep beraber bir araya gelelim ve ülkemizi rahatsız etmeyecek, bu çocuk evliliklerinde samimi olan, ailelerin girdiği samimi evliliklere ortak bir çözüm bulalım dedik. Hayır dediler. Kadınlarımız, inancına, partisine bakmadan bir araya gelerek, o direnme hakkını kullanarak geri adım attırmıştır. Artık halkımız şunu görmektedir; demokrasi ve ülkenin sıkıntıları bu savaş, en fazla kadınlarımızı, annelerimizi rahatsız etmektedir. Analarımızı bacılarımızı rahatsız etmektedir. Çünkü onlar doğuran, onlar erkeklerden farklıdır. Dünyanın her yerinde savaşı durduran kadınlar olmuştur. Birçok savaşı kadınlar durdurmuştur. Direnme hakkını her zaman kadınlar kullanmıştır. O yüzde siz bize güç verdiniz, destek verdiniz, demokratik direnme hakkımızı kullanmakta cesaret verdiniz. Bütün Türkiye’de yaşayan kadınlarıma, bacılarımıza teşekkür ediyorum. Onların bu demokratik direnişini Avrupa Birliği’ne, Ortadoğu’ya, Kafkaslara, Rusya’ya, Çin’e, Hindistan’a buradan sergilediniz ve bize cesaret verdiniz.

‘BÖLGE HALKI İKİ ATEŞ ARASINDA SIKIŞTI’

Ülkenin bölme, bölünme, ötekileştirme ve baskıyla bir noktaya götürülmek istendiğini iddia eden ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin çözüm partisi olarak durduğunu ifade eden Ali Özcan, Cumhuriyet Halk Partisi terörün bitmesi için Sayın Genel Başkanımız, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne her zaman diyor ki, eğer bunu bitirmek istiyorsanız, biz sonuna kadar sizin yanınızdayız ve yardımcınız olacağız. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi, insan haklarını, temel hak ve hürriyetlerini, demokrasiyi ve barışı her zaman ön planda tutar. Bugün kabul edelim etmeyelim, yıllardır burada bir iç savaş var. Bölge halkımız PKK’yla maalesef devletin silahlı güçleri arasında sıkışıp kalmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi inanç, kimlik, insanların yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmayan bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi meseleleri sokakta değil, mecliste ve böyle kapalı salonlarda konuşarak, tartışarak ortak aklı ortaya çıkararak bir ortak düşünceden hareket ederek çözmek isteyen bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi demokrasinin ve mağdur olmuş, mazlum olmuş insanların, yoksulların, işçilerin, emekçilerin, sendikacıların, öğretmenlerin, çalışan insanların partisidir. Ama buna rağmen, biz eğer son 4 seçimde, hele hele 7 haziranda yeteri kadar oy alamıyorsak biz kendimizi sorgulamalıyız. Onun için yollara düştük. Size akıl vermeye değil, sizden akıl almaya, size yol göstermek için değil, yolumuzu çizmek için buradayız. Eğer bize yolumuzu çizerseniz, biz kol kola yolda yürümesini bilen insanlarız. Biz, yürek yüreğe, gönül gönüle arkadaşlık yapmak istiyoruz dedi.

‘ÜLKE BÜYÜK BİR FELAKETTEN KURTULDU’

15 Temmuz darbe girişimine dikkat çeken Özcan, Ülkede darbe girişimi oldu ve ülke büyük bir felaketten kurtuldu. O da bizim vatandaşımızın inanç ve parti ayırımı yapmadan, demokratik direnme haklarını kullandıkları için oldu. Sonuçta da darbe püskürtülmüş oldu. 15 Temmuz’dan sonra darbe girişiminden yararlanarak kendi darbesini yaratarak kendisini başkan yapmak için bu kadar şehit verdik, bu kadar cana kıyıldı ve bundan istifade ederek kendisine muhalif olan ne kadar insan varsa, hepsini ihraç ettiler ve çoğunu da 5 kuruşsuz bir ekmeğe muhtaç duruma getirdiler.dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi bu mağduriyete, bu mazlumlara sahip çıkmayı hedef edinmiştir ve biz bunlara sahip çıkacağız ve bunların sorunlarını çözeceğiz diye konuştu.

Panel soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri