Skip to main content

CHP adaylarını belirledi

Muş Haber Fotoğrafı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 29 Mart Yerel Seçimlerinde Muş Belediye Başkanlığı için aday olarak Yüksel Akman’ı, İl Genel Meclisi için birinci sıra olarak da Maşallah Aktaş’ın aday olduğunu açıkladı.

29 Mart Yerel Seçimleri için CHP Belediye Başkanlığı ve İl Genel Meclisi için adaylarını belirledi. Daha önce Tarım Müdürlüğü’nde Ziraat Mühendisi olarak görev yapan CHP’den aday adayı olmak için istifa eden Yüksel Akman Belediye Başkanlığı için aday gösterilirken, Maşallah Aktaş’ın da İl Genel Meclisi birinci sıra adayı olduğu belirtildi. CHP İl Binası’nda bir basın açıklaması yapan ve adayları kutlayan CHP Muş eski Milletvekili Şerif Ertuğrul, partisinin yerel seçimlerden başarılı çıkacağını söyledi.

CHP’nin yerel iktidara geleceğini söyleyen Şerif Ertuğrul, 1989 başarısının geri geleceğini belirtti. Bir yıl içerisinde erken genel seçimin kaçınılmaz olduğunu ifade eden Şerif Ertuğrul, yerel seçimlerden sonra Türkiye’de dengelerin değişeceğini belirterek; “Belediye Başkanlığı için Tarım Müdürlüğü’nde Ziraat Mühendisi olarak çalışan Yüksel Akman, kanuni süre içerisinde istifa etmiştir. Yüksel Akman’ın adaylığı genel merkezden faks ile genel merkezce onaylanmış olduğu görülmektedir. Gerek belediye başkan adayımız gerekse il genel meclisi birinci sıra adayımız her ikisi de son derece cevval, sevilen insanlardır. Dolayısıyla başarılı olacaklarına inanıyoruz, gece gündüz demeden çalışıyoruz. Yani CHP Türkiye genelinde de gördüğünüz gibi büyük bir atağa kalkmıştır. İnşallah 29 Mart seçimlerinden sonra yerel iktidar bizim olacaktır, buna bütün kalbimizle inanıyoruz ve inanıyorum 1989 başarısı tekrar geri geliyor. Zannediyorum bir yıl içerisinde milletvekili seçimleri de kaçınılmaz olacaktır. Yerel seçimlerden sonra Türkiye’de dengeler çok büyük oranda değişecek, erken seçim kaçınılmaz hale gelecektir” dedi.

Siyasete yeni girdiğini ve halk arasında kısa sürede benimsendiğini söyleyen CHP Belediye Başkan Adayı Yüksel Akman da; “2 aydır bilfiil çalışıyorduk. Adaylığımın resmileşmiş olması çalışmalarımıza yeni bir heyecan katmıştır. Artık önümüzü daha rahat görmeye başladık. Çalışmalarımıza son sürat devam edeceğiz. Siyasete yeni bir sima olarak girdim, halk tarafından çok çabuk benimsendim. Her geçen gün yeni katılımlarla gücümüze güç katıyoruz. Bize inanan insanlar artık kendiliğinden aramıza katılmaya başladılar. Mutlu sona ulaşacağımıza inancım tamdır” dedi.

Maşallah Aktaş’ın İl Genel Meclisi üyeliğine aday olmasını da değerlendiren Akman; “Sayın Aktaş’ın katılımı hem gücümüze güç katmış olacak, hem de moral ve motivasyonumuza çok olumlu etki yapacaktır. Kendisine bu adaylığının hayırlı olmasını diliyor ve aramıza hoş geldiniz diyorum” dedi.

CHP İl Genel Meclisi üyeliğine aday olarak gösterilen Maşallah Aktaş ise, ilin yönetimine katkıda bulunmak amacıyla aday olduğunu vurguladı. Bütün imkanları CHP için kullanacağını kaydeden Aktaş; “CHP için gece gündüz çalışarak partime önemli bir güç sağlayacağım. Gerek il merkezinde, gerekse köylerde önemli bir güce sahip olduğuma inanıyorum. Bu gücü partimin hizmetine sunacağım” dedi.

 Topkan Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri