Skip to main content

Chat evliliği hüsranla bitti..

Muş Haber Fotoğrafı

MUŞ’un Malazgirt İlçesi’nde görev yapan Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi 30 yaşındaki Murat Yıldız’la, internette tanışıp 18 gün evli kaldığı üniversiteli eşi 24 yaşındaki Derya Yıldız (Kıyançiçek) boşandı. Hakim Yıldız, boşandığı eşine 12 bin YTL tazminat ödemeye mahkum edildi.

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Teknik Ressamlık Bölümü 2’nci sınıf öğrencisiyken, hakim Murat Yıldız ile internette tanışıp 2 Kasım 2006’da evlenen Derya Yıldız’ın evliliği 18 gün sürdü. Hakim Yıldız, eşinin internette kendisini yanlış tanıttığını ve kusurlarını gizlediğini öne sürerek evden kovdu ve boşanma davası açtı. Bunun üzerine Derya Yıldız da Adana 1’nci Aile Mahkemesi’ne boşanma ve tazminat davası açtı. Derya Yıldız, hakim eşinden 77 bin YTL maddi ve manevi tazminat talep etti. Bunun üzerine Hakim Yıldız açtığı davadan vazgeçti.

Her iki tarafın gelmeyip, avukatlarının katıldığı duruşmada, Derya Yıldız’ın avukatı Mehmet Aydın, hakim Murat Yıldız’ın kendisini arayarak 30 bin YTL peşin, 20 bin YTL’si aylık biner YTL olmak üzere toplam 50 bin YTL tazminat ödemek için uzlaşmak istediğini, ancak müvekkilinin kabul etmediğini belirtti.

Mahkeme hakimi, evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeniyle çiftin boşanmalarına, hakim Yıldız’ın boşandığı eşi Derya’ya 2 bin YTL’si maddi, 10 bin YTL’si de manevi olmak üzere toplam 12 bin YTL tazminat ödemesine, karar Yargıtay’da kesinleşinceye kadar da önceki duruşmada bağlanan aylık 350 YTL tedbir nafakasını ödemeyi sürdürmesine karar verdi. Derya Yıldız’ın avukatı Aydın, tazminatı az bulduklarını belirterek, temyiz edeceklerini söyledi.

‘BEDENSEL DEFORMASYONLARINI GİZLEDİ’

Halen görevini Malazgirt’te sürdüren hakim Yıldız ise, daha önce mahkemeye gönderdiği cevap dilekçesinde evlilikten asıl mağdur olan kişinin kendisi olduğunu belirterek şöyle dedi:

“Kendini sürekli yanlış tanıtarak beni evliliğe ikna etmiştir. Ruhsal, bedensel deformasyonlarını benden gizlemiştir. Bunun tek izahı, davacının son derece senaryocu, kötü kalpli ve akli dengesi yerinde olmayan birisi olduğudur. Bu evliliğe güvenerek milyarlarca borca girdiğim için asıl mağdur olan benim. Asıl amacı haksız çıkar sağlamaktır.” Hakim eşinden boşanan Derya Yıldız ise, onunla internette chat yaparken tanıştıklarını belirterek, “Beni tatlı sözler ve şiirlerle kandırdı ve bir an önce evliliğe ikna etti. Bana ait olmadığını ileri sürdüğü internetten gönderdiğim fotoğraf da bana ait fotoğraftır. İddia ettiği gibi ben onu kandırmadım, o beni güzel sözlerle kandırdı. 18 günlük evliliğimizi çekilmez hale getirdi. Birlikte artık yaşamamız mümkün değil” diyerek bir an önce boşanmak istediğini belirtti.

‘DERYA’NIN SAÇLARINI YOLMUŞ’

Daha önceki duruşmada tanık olarak dinlenen Derya Yıldız’ın 40 yaşındaki ablası Hatice Ümit Doğan, hakim Yıldız’ın kardeşini internetten kandırıp evlenmeye razı ettiğini öne sürerek, “Evlenene kadar hakimin ağzından sevgi sözcükleri eksik olmuyordu. Evlendikten sonra kardeşime zorla tacizde bulunup, şiddet uygulamış. Saçlarını yolup, ‘sen çirkinsin, kambursun’ diyerek evde kapalı tutmuş. Kardeşime hayatı zindan etmiş” dedi. Derya Yıldız’ın çocukluk arkadaşı ve nikah şahidi 24 yaşındaki Handan Kuyluk ise, “Malazgirt’e gittikten sonra beni aradı. Eşinin kendisine şiddet uyguladığını, zor durumda olduğunu söyledi. Derya, Adana’ya geldiğinde bitkin haldeydi. Eşinin kendisini dizlerine yatırıp saçlarını kopartarak ‘Derya saçların acıyor mu?’ diye sorduğunu anlattı. Durumu çok kötüydü” diye ifade verdi.
Derya’nın 63 yaşındaki babası Burhan Kıyançiçek de, kızına hakim eşinin şiddet uyguladığını öne sürerek şunları anlattı:

“Kızım evlendiğinde ben Gaziantep’te hastaydım. Büyük kızım Ümit, Derya’nın evleneceğini söyledi. Ben de ‘mutlu olacaklarsa evlensin’ diyerek izin verdim. 10 gün sonra hakimin kızımı evden kovduğunu öğrendik. Büyük kızımla birlikte Malazgirt’e gittik. Kızımı lojman kapıcısının evinde perişan halde bulduk. Saçları yolunmuştu. Hakim, kızıma şiddet uygulamış. Hakimle görüşmek istedim, aracılara ‘Kızlarını alsınlar götürsünler’ demiş.”

18 günlük evlilik

ÜNİVERSİTE öğrencisi Derya, internette 2 Ekim 2006’da kendisine ‘Fearless970’ rumuzuyla gönderilen mesaj sayesinde hakim Murat Yıldız’la tanıştı. Chatleşme sonunda üniversiteli Derya ile Hakim Yıldız, 2 Kasım 2006’da Adana’da evlendi. Ancak bu evlilik 18 gün sürdü. Hakim Yıldız, internetten gönderilen fotoğrafın eşi Derya’ya benzemediğini, eşinin tavırları ve vücudundaki deformeleri gerekçe gösterip, “Ben gönderilen fotoğrafı beğenmiştim. Karşılaştığımızda fotoğrafa hiç benzemeyen, son derece yıpranmış, davranışları sağlıksız biri ile karşılaştım” diyerek gerekçesiyle Malazgirt’te boşanma davası açıp, 24 bin YTL maddi ve manevi tazminat istedi. Hakim eşinin boşanma ve tazminat davası açması karşısında şoke olan üniversiteli Derya da, eşi hakim Yıldız’a karşı Adana 1’nci Aile Mahkemesi’nde boşanma davası açıp 77 bin YTL maddi ve manevi tazminat istedi. Bu dava sonrası hakim Yıldız, kendi açtığı davadan vazgeçti. NULL

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

Eğitim Haberleri

MAUN futsal takımı bölgesel ligde ikinci oldu

Muş Alparslan Üniversitesi Futsal Takımı, 16-20 Nisan tarihleri arasında Erzurum Teknik Üniversitesi’nin ev…

Muş’tan TÜBİTAK Bölge Finallerinde Büyük Başarı

Muş’tan gönderilen 16 proje, TÜBİTAK 2204/B Ortaokul Araştırma Projeleri Bölge Finallerinde dikkat çekici…

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri