Skip to main content

Cazibe merkezleri toplantısı yapıldı

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Prof. Dr. Sebahattin Zaim Konferans Salonunda bölgemizde ve ilimizde Ar-GE çalışmalarının desteklenmesi ve yakında yürürlüğe girecek olan Cazibe Merkezleri programları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Programa MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ve Vali Yardımcısı Ercan Öter başta olmak üzere birçok resmi kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile akademik ve idari personel katıldı.

Bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, söz konusu toplantının ilimiz ve akademisyenlerimiz açısından faydalı olduğuna değinerek projeler hususunda Üniversitemizde de aktif çalışmaların olduğunu bu çerçevede Avrupa Birliğine gönderilen ve yaklaşık 4 milyon Avroluk bir bütçesi olan Biyogaz projesinin ilk elemede 200 proje arasından seçilen 36 proje arasına girdiğini, ikinci elemeyi de geçip Muş’ta uygulanan ilk geniş bütçeli projeyi hayata geçirmek istiyoruz dedi.

Plat daha sonra şunları söyledi: Bugünkü toplantının gerçekleşmesinde emeği geçen başta Bilim ve Sanayi Bakanlığı bürokratlarına, özellikle Bilim ve Teknoloji Genel Müdür İlker Murat Ar Bey’e teşekkürlerini ileten Rektörümüz, Üniversitemizin eski rektör yardımcısı ve şu an için Bilim ve Sanayi Müsteşarı olan Prof. Dr. Ersan Aslan Beyefendinin her zaman Üniversitemize olumlu katkılarda bulunduğunu dile getirdi. Üniversitemizde BAP ve BAYPUAM çalışmalarının yakında İŞGEM”in kurulması ile zirve yapacağını da vurgulayan Rektörümüz, bu sahada çalışan akademik ve idari personeli de tebrik ediyorum.

Konuşmanın ardından ilk olarak kürsüye gelen DAKA İl Temsilcisi Fuat Özkan, cazibe merkezleri programı hakkında bilgi vererek bu teşvik programının vergi indirimi, sigorta primi, işveren hissesi, faiz desteği, yatırım yeri tahsisi gibi kolaylıklar getirdiğine işaret etti. Yatırımcılar için birçok avantajı barındıran bu paketin ayrıca Muş ilinin altıncı bölgede olması hasebiyle yatırımcılara birçok getiri sağlayacağını belirten Özkan, dileyen yatırımcılara DAKA olarak her zaman destek vereceklerini ifade etti.

BAYPUAM Merkezi Müdürü Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Ömer Arslan ise Kamu-Üniversite-Sanayi (KÜSİ) yapılanması ve faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunarak KÜSİnin ülke ekonomisine uygulama ve ileri teknoloji getirme adına çok faydalı bir işbirliği olduğunu ve KÜSİnin İnovasyon ve ARGE alanında birçok çalışmaya imza attığını ve birçok eylem planının da yürürlükte olduğunu sözlerine ekledi.

AR-GE ve İnovasyonun Kavramsal Çerçevesi hakkında sunum yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Recep Kotan ise sosyal ve beşeri bilimler ile sanayi ve teknoloji açısından AR-GEnin önemine değindi. AR-GE uygulamalarını örneklerle açıklayan Kotan, yenilik ve yenilikçilik anlamına gelen inovasyon sürecine değindi ve İnovasyon türlerinden Ürün Yeniliği, Süreç yeniliği ve Pazarlama yeniliği türlerinin detaylandırdı.

AR-GE Reform Paketi ve İkincil Mevzuatı ile ilgili bilgi ise Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı Uzmanlarından Ali Rıza Ay sundu.

Ay, sunumunda AR-GE tasarım merkezlerine başvuru süreci, akademisyenlerin aktif olarak AR-GE merkezlerinde çalışması, Teknoloji Merkezlerinde tasarım merkezlerinin kurulması aşamalarını açıkladı.

Mevzuatta bulunan performans kriterleri, uygulama ve kuralları da dile getiren Ay, konuşmasının sonunda Üniversite ve sanayi için uygulamalardan örnekler verdi.

Son konuşmacı olan BAYPUAM Proje Sorumlusu Öğretim Görevlisi Halil Seymen ise TÜBİTAK TEYDEP Destek Projeleri ve projelerin kapsamı, niteliği ve destek programlarına değinerek TÜBİTAK projelerinin AR-GE destekleri açısından her zaman desteklenen projeler, belli zamanlarda başvuru yapılabilen projeler ve uluslararası üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde desteklenen projelerin kapsamı, özellikleri, kimlerin başvurabileceği, başvuru zamanıyla ilgili önemli hususların altını çizdi.

Program, katılımcılardan gelen soru-cevap ve konuşmacılara hediye takdiminin ardından sona erdi.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri