Skip to main content

Çatılar da esnaflar da yıkıldı

Muş Haber Fotoğrafı

Valilik İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yaptırılacak olan Türbe İş Merkezinin bulunduğu alanda faaliyet gösteren esnafların dükkanları başlarına yıkıldı. Dün sabah işyerlerini açmaya gelen esnaflar çatılarının yıkıldığını görünce onlar da yıkıldı.

İş merkezinin yaptırılacağı alandaki 17 dükkanın yıkımına başlandı. Sabah işyerlerini açmaya gelen esnaflar dükkanların yıkıldığını görünce şaşkına döndüler. İşyerlerinin sabahın erken saatlerinde yıkılmasına tepki gösteren esnaflar, mağdur olduklarını ve mağduriyetlerinin giderilmesi için yarın Ankara’ya gideceklerini söylediler. Kendilerine herhangi bir tebligat yapılmadığını iddia eden esnaflar, haklarını hukuki yollarla arayacaklarını belirttiler.

İşyerlerinin İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine ait olduğunu kaydeden Vali Erdoğan Bektaş, “Orası şahsa ait bir mülk değil. Orası için daha önce esnaflarımıza önerilerimiz oldu ama buna yanaşmadılar. Biz de oraya iş merkezi yapmak için karar aldık. Bu konuda gerekli ihaleleri yaptık ve geri adım atmamız söz konusu değil. Oradaki esnafımızın mağdur olmalarını istemiyorum. Kendileriyle daha önce görüşmüştük ve bu görüşmelerimiz devam edecek. Ama şurası iyi bilinmelidir ki biz kimsenin değil devletin dükkanlarının çatısını yıktık” şeklinde konuştu.

Dün sabah saatlerinde yıkımın gerçekleştirildiği alanda çevik kuvvet ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı. Esnaflar da dükkanların önünden geçen yolu sac ve kalaslarla trafiğe kapattı.

Halen faaliyet gösterdiklerini ödemelerinin ve bir o kadar da alacaklarının olduğunu ifade eden esnaflardan Muhtesim Akın isimli esnaf ise; “Muş’ta 9 tane iş hanı var. Bu iş hanlarının birinci katının yüzde 50’sinin dışında kalan yerler çalışmıyor. Projesi hazırlanan iş hanı meslek gruplarımıza uymuyor. Ben 34 yıllık özel idare kiracısıyım. Düne kadar yaptığımız görüşmelerde her şey normal. Pazar gecesi evimizde yatarken Sayın Valimiz bizim burayı zorla zapt ettiğimizi düşünerek yıktı. Biz çıkmayacağız diye bir tepki göstermedik, direnmedik. Eğer biz bu ülkenin vatandaşıysak ve bu ülkede yaşama hakkımız varsa biz onu istiyoruz. Dükkânımı yıktılar, ben şimdi nereye gideceğim. Bize bir süre verseydiler ve eğer çıkmasaydık o zaman yıksınlar. Ama herhangi bir tebligat yok, direnme söz konusu değil. Benim dışarıda alacaklarım var, ödeme yapmam gereken yerler var. Benim borçlarımı kim ödeyecek. Dükkânımı kim yıkmışsa borçlarımı da o ödesin” diye konuştu.

Bugüne kadar Vali Erdoğan Bektaş’la defalarca görüştüklerini söyleyen Abdullah Yiğit isimli esnaf, bütün toplantıların güzel ortamda geçtiğini ve herhangi bir tartışma yaşanmadığını kaydetti. Dükkânların tahliyesi konusunda direnmediklerini vurgulayan Yiğit, kendilerine eşkıya muamelesi yapıldığını dile getirerek; “Dün Sayın Valimizle toplantı yaptık. Güzel bir ortamda toplantı gerçekleşti. Biz Pazartesi günü diğer arkadaşlarımla birlikte şartname alıp ihaleye girecektik. Bu konuda da valiyle hemfikir olmuştuk. Ama bugün sabaha karşı eşyalarımız içerideyken dükkânlarımızı yıkmış. Biz buradan çıkmıyoruz diye direnmedik. Biz devletimize saygılı insanlarız. Bu işi medeni bir şekilde çözmek istedik. Biz esnafız, kimseden aş, iş istemedik. Şimdi perişan olduk. Bu manzarayı şok olduk. Bize dükkanları tahliye etmemiz için herhangi bir tebligat yapılmadı. Bize yer tahsis edileceğini söylediler ve biz de bu öneriye sıcak baktık. Bu şekilde olmamalıydı. Biz esnafız, eşkıya değiliz ki. Biz eylem yapmadık, bizi teşvik etmesinler. Biz bu oyunlara gelmeyiz. Hukuki çerçevede ne gerekiyorsa hakkımızı arayacağız. Sayın valimizin 3-5 esnafın olduğu yerde iş hanı yapması memlekete katkı sağlamaz. Bizim huzurumuzu sağlaması lazım. Biz onun evlatlarıyız, başımızı okşaması lazım. Bizi tahrik etmeye kimsenin hakkı yoktur” dedi. Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri