Skip to main content

Çatıdan düşen kar arabayı hurdaya çevirdi

Muş Haber Fotoğrafı

Muşta bir apartmanın çatısından düşen kar kütlesi, park halindeki aracın üzerine düşerek kullanılamaz hale getirdi

Yılbaşında beri yoğun kar yağışının etkili olduğu kentte, kar temizleme çalışmaları aralıksız devam ediyor. 4 gün süren kar yağışı sonrası kar kalınlığının 1,35 santimetreyi aştığı Muşta, yağışsız geçen bir günün ardından karlar erimeye başladı. Hürriyet Mahallesi Alay Caddesi’nde meydana gelen olayda, 6 katlı binanın çatısındaki kar kütlesi kopup, binanın yanında park halinde bulunan pikap ve otomobilin üzerine düştü. Pikapta büyük hasar meydana gelirken, Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş Bulanık İşletme Şefliğine ait 34 AC 1648 plakalı otomobil ise küçük çapta hasar gördü. Araçlarını kısa süreliğine park ettiklerini belirten İşletme Şefi Mahmut Bozkurt, fazla bir hasarın olmadığını söyledi. Görev nedeniyle ilçeden geldiklerini ifade eden Bozkurt, Görev icabı yaklaşık 5 dakika aracı buraya bıraktım. Arkadaşların araması üzerine buraya gelip kontrol ettim. Çatıdan karın geldiğini gördük. Araçta fazla bir hasar yok, ama arkadaşın aracında çok ciddi bir hasar var. İnşallah daha fazla hasarlar meydana gelmez dedi.

Aralıksız yağan kar yağışından sonra havaların birden ısındığını kaydeden Ferhat Çağlayan isimli vatandaş ise, 3-4 günlük aşırı kar yağışından dolayı hayat adeta felç oldu. Yollar kapalı olduğu için mecburen araçların birçoğu saçakların altında kaldı. Bir günde hava ısınınca da vatandaşın aracı pert duruma geldi. Yapacak bir şey yok. Yollarımız açık değil, perişan durumdayız. Çatıların durumu ortada. Araçlar pert, vatandaşlar kötü durumda. Allah yardımcımız olsun. Büyüklerimizden yardım ve daha büyük bir çalışma istiyoruz şeklinde konuştu.

Öte yandan, kar kütlesinin fazla olduğu çatılarda ise yaklaşık 3 metre uzunluğunda sarkıtlar oluşurken, bazı vatandaşlar ise kendi imkanlarıyla çatılarda oluşan sarkıtları kırmaya çalıştılar.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri