Skip to main content

Çağlayan: dimdik ayakta duruyoruz

Muş Haber Fotoğrafı

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere dün Ankara´dan Muş´a gelen Ekonomi eski Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün yeni kapalı spor salonunda düzenlenen programda Muşlularla buluştu.

AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek,  Muş halkının 15 Temmuz sürecinde 27 gün boyunca meydanları boş bırakmadığını ifade etti. Vekil Şimşek, 16-17 ve 25 Aralık´ta ülke bir darbe yaşadı. Sizler ve sayın cumhurbaşkanımız bu işin farkındaydılar ne kadar tehlikeli bir paralel örgüt yapısı olduğunu biliyoruz.  Ama belki bizler ve vatandaşlar, bunun çokta farkında değildik.

15 Temmuz gecesi bu olayın ne kadar ciddi olduğu, ne kadar tehlikeli olduğu, darbe değil, ülkeyi bir işgal hareketi olduğunu görmüş olduk. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız başta olmak üzere ve özelikle Muşlu vatandaşlarımız olmak üzere, hakikatken çok sağlam bir direnç göstermişlerdi. Muş meydanlarında toplanan vatandaşlarımızın yüzde 50´si özellikle 20 yaş altı gençlerdi. Bunlar çok ciddi direnç gösterdiler.

Cumhurbaşkanımızın talebi üzerine 27 gün boyunca meydanları boş bırakmadılar. Sabah ezanına kadar meydanlarda nöbet tuttular. Bu bağlamda Muş halkına minnettarız diye konuştu. Milletimiz, Ülke Ve Demokrasi Hedef Alındı´ Ardından konuşan Zafer Çağlayan, 17-25 Aralık kumpasına ve 15 Temmuz darbe girişimi değindi. Başımızı öne eğmedik, yiğitliğimizden taviz vermedik´ diyen Çağlayan, FETÖ örgütünün kumpaslar kurduğunu, zulümler yaptığını, halkın üzerine topla, tüfekle, tankla geldiğini; ancak halkın aslanlar gibi gereken cevabı verdiğini belirti. Çağlayan, Evvel Allah, sonra sizlerin sayesinde yiğitliğimizi, aslanlığımızı gösterdik. Başımızı öne eğmedik, yiğitliğimizden taviz vermedik.

Bu kadar kumpaslar kuruldu, bu kadar zulüm yapıldı, üzerimize topla, tüfekle, tankla, helikopterle geldiler. Geldiler de ne oldu. Aslanlar gibi buradayız ve dimdik ayakta duruyoruz. 15 Temmuz, bu hain, alçak FETÖ örgütünün yapmış olduğu kalkışmayı hep birlikte yaşadık. Bu kalkışmada, canıyla, kanıyla, varlığıyla, bizatihi milletimizin kendisi hedef alındı, ülke hedef alındı, demokrasimiz hedef alındı. 15 Temmuz´da Türkiye, hem bir darbe girişimine, hem bir dizi terör eylemine hem de örtülü bir işgal girişimine maruz kaldı. Aslında 15 Temmuz, Türk Silahlı Kuvvetleri´nde o üniformayı giymiş olan bir takım cuntanın esiri olması dolayısıyla bir darbe girişimidir.

Darbecilerin milletimize karşı hedef gözetmeksizin uyguladığı şiddet, gerçekleştirdikleri eyleme baktığınız zaman, bu aslında büyük bir terör saldırısıdır ifadelerini kullandı. Ekonomi İyi Gitse, Türkiye´nin Karşısına Bir Çıkıntı Çıkartıyorlar´ Son yıllarda Türkiye´de meydana gelen olayların kasıtlı yapıldığına dikkat çeken Çağlayan, konuşmasını şöyle sürdürdü: Ben sanayi odası başkanıyken, Rahmetli Ecevit´le Amerika´ya bir seyahatimiz oldu. 2001 senesinden bahsediyorum. 1 milyar dolar borç para alıp devlet memurunun maaşını ödemek için gidip IMF´ye adeta yalvardık. Şimdi, IMF´den borç alan değil, IMF´ye borç veren bir Türkiye var. Böyle bir Türkiye onları korkutuyor, böyle bir Türkiye faiz lobisini korkutuyor ve onun için 17-25 oldu.

Bu kardeşiniz, onların nasırlarına bastı. Eğer bu ülkenin selameti, ülke insanının refahı için, ekonomi için, bırakın nasıra basmayı, bunların ayağına da basmaya devam edeceğim. Mit TIR´ları, Kobani, 17-25, Rus uçağının düşürülmesi, 15 Temmuz, bunların hepsi kasıtlı yapılmış şeylerdir. Bunlar hepsin, üst aklın, lanetullah denilen ve onun mensuplarının yapmış olduğu maşanın oynatmış olduğu sistemlerle yapıyorlar. Ne zaman Türkiye´de ekonomi iyi gitse, Türkiye´nin karşısına bir çıkıntı çıkartıyorlar ve ekonomiyle saldırmaya çalışıyorlar Kapalı spor salonunda düzenlenen Muş evladına sahip çıkıyor´ programına; AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti Muş İl Başkanı Namık Ergün, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve AK Partililer katıldı. 

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri