Skip to main content

Çağlayan’ın eşi Muş’a geldi

Muş Haber Fotoğrafı

Üsküdar belediyesinin kuruluşu olan TOGEM (Toplumsal gelişim merkezi) önderliğinde Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın eşi Songül Çağlayan ve hayırseverler tarafından yaptırılan ana sınıfı törenle hizmete açıldı. Çağlayan, açılış için Muş’a geldi

Üsküdar Belediyesi ve TOGEM öncülüğünde hayırseverler tarafından 75. Yıl Kırköy Şehit Er Zekeriya Yatı YİBO bünyesinde yaptırılan Anasınıfı Biriminin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Dün saat 13.00’de gerçekleştirilen açılış törenine Vali Ali Çınar, Belediye Başkanı Necmettin Dede, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın eşi Songül Çağlayan, TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran, hayırseverler Çiğdem Kamer, Zehra Büyükekşi, Nesrin Tuna, Figen Bahçıvan, Şükran Öztiryaki, Aynur Akbalık, kurum amirleri, öğretmen, öğrenciler ve Kırköy Beldesi sakinleri katıldı.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın eşi Songül Çağlayan ve hayırseverler tarafından Kırköy Beldesinde yaptırılan anaokulunun açılışı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Vali Ali Çınar, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın eşi Songül Çağlayan himayelerinde, ülke genelinde faaliyetlerine devam eden TOGEM’in girişimiyle açılışını yapacakları Anasınıfı Birimini eğitime kazandıran hayırseverlere teşekkür etti.

Hayırseverlerin yaptıkları katkıların her açıdan büyük önem taşıdığını belirten Vali Çınar, “eğitime yapılan yatırımlar, geleceğimize yapılan önemli ve anlamlı yatırımlardır. Memnuniyetle ifade etmek isterim ki, ilimiz eğitim alt yapısı son dönemlerde hayırsever vatandaşlarımızın katkısı, devletimizin önemli yatırımlarıyla güçlü hale gelmiştir. Muş, hükümetimizin destekleriyle son yıllarda eğitim başta olmak üzere tarım, enerji, sağlık, ulaşım, kültür ve sosyal alanlarda yürütülen projelerle geleceğe emin adımlarla ilerliyor. Bu bağlamda eğitim sistemimize entegre edilecek her tesisi, yarınlara daha Umutlu bakmamızı sağlayacak çok önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz. Bugün Muş’u geleceğe ve bilgi toplumuna taşıyacak eğitim kurumlarımıza yenilerini katmanın heyecanı içindeyiz. Bu güzel ana sınıfının ilimize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum diye konuştu.

TOGEM Genel Başkanı Saadet Gülbaran da bundan 6 yıl önce TOGEM’i kurarken, güzel Türkiye’nin dört bir yanında, açılmış okullar, mutlu yüzler, tıpkı şimdi gördüğü gibi heyecanla parlayan gözler olmasını istediklerini ifade ederek, “İstiyorduk ki böyle pırıl pırıl okullarda her çocuk ana kucağından, öğretmen kucağına sevgiyle, şefkatle geçsin ve o minik eller, sadece defter, kalem, kitap ve oyuncak tutsun. Bizler hayallerimizin ardı sıra her geçen gün çoğalarak gönül gönüle, el ele var gücümüzle çalışıyoruz. Bugün TOGEM olarak bir kez daha vermek için uzanan elleri, alan ellerle buluşturmak için buradayız. Gücümüzü azmimizi sizlerden alıyoruz”dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar ise “TOGEM pek çok şehirde Belediyelerin ev sahipliğinde hizmet vermektedir. Bu çatı altında gönüllerinin açılımı iyilik, şefkat, merhamet, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma olan, çabaları, kırsalda hayatlarını ikame eden öğrencilere yalnız değilsiniz diyebilmektir. TOGEM’in hedefi proje, desteğine ihtiyaç duyan bütün insanlara ulaşabilmektir.”dedi.

“Bilinen bir gerçektir ki toplumların ilerlemesini ancak ve ancak aklın ve bilimin öncülüğünde yapılan eğitim ve öğretimle gerçekleşmektedir.”diyen Bayraktar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu anlamda bölgemizin en önemli sorunu çocuklarımızın eğitimli birer fert olarak yetişmeleri ve hayata aydın bir kişi olarak atılmalarıdır. Bunu gerçekleştirmede önemli bir adım olarak gördüğümüz 75.Yıl Kırköy Şehit Er Zekeriya Yatı YİBO. Anaokulunun iyi bir yatırım olarak gerçekleştirildiği muhakkaktır. Çünkü insana yapılan yatırım, yatırımların en güzeli, en verimlisi ve en anlamlısıdır. İlimizde TOGEM çeşitli katkılarda bulunarak 75. Yıl Kırköy Şehit Er Zekeriya Yatı YİBO.’ya 2010 yılında kırtasiye malzemesi yardımı, 2011 yılında açılışını yapmakta olduğumuz okulumuzun anasınıflarına oyuncak malzemesi ve kırtasiye yardımından da bulundu.

Muş Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü olarak en çok önem verdiğimiz ve maddi olarak kaynak ayırdığımız alan eğitim yatırımıdır. “Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüce bir sosyal toplum halinde yaşatır veya bir milleti esaret ve sefalete terk eder.” diyen Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün sözünden ilham alarak en çok yatırım yaptığımız sektör Eğitimdir.

Yapımı tamamlanan ve açmak üzere burada toplanmamıza sebep teşkil eden 75.Yıl Kırköy Şehit Er Zekeriya Yatı YİBO. Anaokulu 1 aylık kısa bir süre zarfında tamamlanmıştır. 75.Yıl Kırköy Şehit Er Zekeriya Yatı YİBO. Anaokulunda 37 kız, 43 erkek olmak üzere toplam 80 öğrenci, 3 anaokulu öğretmeni ile eğitim öğretim görmektedir.

Okulun yapımını gerçekleştiren Hayırsever Sn. Bakanımız Zafer ÇAĞLAYAN’ın eşi hanım efendi Songül ÇAĞLAYAN’a, Zehra BÜYÜKEKŞİ’ye, Çiğdem KAMER’e, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa KARA’ya, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Sn. Ali Rıza ŞENBABAOĞLU’na, belediye çalışanlarına, TOGEM Başkanı Sayın Saadet GÜLBAHAR hanım efendiye eşi sn. Hasan GÜLBAHAR beyefendiye, TOGEM Genel Koordinatörü Nevin YAKUPOĞLU hanımefendiye, TOGEM personelerine ve emeği geçen tüm çalışanlarına teşekkür eder, ayrıca hepinize saygılar sunarım.”
Törende daha sonra Vali Ali Çınar, Songül Çağlayan ve diğer hayırseverlere birer plaket verdi. Tören öğrencilere Oyuncakların dağıtılması ile sona erdi. Muş`un Sesi Gazetesi 

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri