Skip to main content

Bu şehri el birliği ile kalkındırabiliriz

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Belediye Başkanı Feyat Asyanın ev sahipliğinde, Vali Seddar Yavuz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda Muşlu esnafın katılımıyla Muş Ekonomi ve Kalkınma Platformu istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Diyar Paris Otelde düzenlenen toplantıda Muşun kalkınması için yapılması gereken konularda fikir alışverişinde bulunuldu. Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Feyat Asya, görev süresi içerisinde yapılan çalışmalara değinerek, 2016 yılında yapılması planlanan projeler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Her zaman ortak akıl birlikte yönetim anlayışını dile getirdiklerini ve buna göre hareket ettiklerini belirten Başkan Asya, Göreve geldikten sonra bütün çalışmalarımızı istişare yoluyla yapmaya başladık. Bunun ilk ayağını her ay muhtarlarla bir araya gelerek, hayata geçirdik. Bunun yanı sıra işadamlarımızla bir araya geliyoruz. Bu ilin kalkınması için ekonomik olarak onların önerileri, bizim yol haritamız olacaktır. Biz kendi yerelimizin kalkınması için hep bir mücadele içinde olmamız gerektiğini düşünüyorum dedi.

Muşun kalkınması için her kesimin fikrine ihtiyaç duyduklarını söyleyen Asya, Siyasi bir kimliğimiz olmasına rağmen, çalışmalarımızda herhangi bir ayrım yapmadan hizmet sunacağımıza dair halkımıza söz verdik. Bugün Muşun bütün renkleri buradadır. Huzurlu olan kentimizin kalkınması için bu toplantıları yapıyoruz. Bu kapsamda ilimizin eksikliklerini gidermek ve hak ettiği seviyeye gelmesi adına belediye olarak kısa, orta ve uzun vadede projelerimizi hazırladık. Bunlara göre stratejik planımızı hazırladık. Bu çerçevede çalışmalarımızı başlattık. Yaklaşık 21 aylık görev süremde Muşun köklü birçok sorununu gidermenin yanı sıra birçok eksikliklerin çözümü noktasında arayışlarımızı yaptık şeklinde konuştu.

2015 yılında tamamlanan projeleri tek tek sıralayan Başkan Asya, 2016 yılında projelendirdikleri çalışmalar ile ilgili yaptığı konuşmada, Muşun ciddi anlamda eksikliklerini yaşadığımız, ulaşım, yol, kanalizasyon, sosyal ve kültürel alanlarda yaptığımız projelerin büyük bir kısmını hayata geçirdik. Bununla beraber alt yapı ve içme suyu gibi köklü sorunlarımızı ortadan kaldırmak için gerekli adımları attık. Allahın izniyle bunları da en kısa sürede hayata geçireceğiz. Bu anlamda bu memlekete yatırım yapan, ilin kalkınmasına katkı sunan değerli iş adamlarımız olarak, yaptığımız ve yapmayı planladığımız tüm çalışmaları sizlerle istişare ederek yapmaya devam edeceğiz ifadelerini kullandı.

Vali Seddar Yavuz da yaptığı konuşmada, Muşun faydasına olacak tüm hizmetlerin destekçisi olduklarını belirterek, Başkan Asyanın bu şehrin çehresini değiştirebilecek güzel hizmetler yapacağını söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki illerde sanayileşmenin geliştirilmesi üzerine bir çalışma yaptıklarını, bu çerçeve Valiliklerle sürekli temas halinde olduklarını belirterek, Muşta sanayileşmenin sağlanması ve istihdamın arttırılması ile ilgili çalıştıklarını kaydetti. Muş için hazırlanan raporun tamamlanma aşamasına geldiğini belirten Yavuz, Bugün üç aşağı beş yukarı raporu büyük ölçüde tamamlamış bulunuyoruz. Bakanlar kurulunda en kısa zamanda görüşülecek ve özelikle ilimiz özelinde yapılabilecek hususlar orada değerlendirilecek. Bu gelişmeyi fevkalade önemli buluyorum. Özelikle fabrika binalarının yapılması bir an önce bunların küçük miktarda kiraya veya uzun vadeli satışlarla, özelikle tekstil kümelenmesiyle ilgili tekliflerimiz oldu. Bunun yanı sıra biliyorsunuz ciddi bir tarım arazisine sahibiz ama tarımdaki geleneksel yöntemler halen devam ediyor. Bununla ilgili de tekliflerimiz oldu dedi.

Muşta yeni bir değişim sürecinin başladığını ifade eden Vali Yavuz, Artık eski Türkiye de yaşamıyoruz. Bunu bir slogan olarak algılamayın ama ben 27 yıldır bu devlette yöneticilik yapıyorum. Dolayısıyla 27 yıl gözümden film şeridi gibi geçiyor. Kaynak problemini aşmış bulunuyoruz. Teşvik ve destek konusunda çok iyi durumdayız ama bütün bunları yaparken bir organizasyon becerimizi de artırmamız gerekiyor. Bir tekstil kent projemiz var ve DAKA’dan geçti. İl Özel İdaremiz bir miktar katkı sunacak. Bu tekstil kenti yapmak istiyoruz. Tekstil kenti yaptığımızda iş adamlarımıza yer gösterebileceğiz. Bu bizim açımızdan büyük avantaj ama biz sadece bununla yetinmeyeceğiz diye konuştu.

Vali Yavuz, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: Hepimizin aklı selim davranması gerekiyor. Hepimizin siyasi görüşleri, dünya görüşleri farklı olabilir. Biz farklı görüşlerin söylenmesinden asla rahatsız değiliz. Biz şiddetin bir yöntem olarak benimsenmesinden, şiddetin övülmesinden ve hendeklerin savunulmasından rahatsızız. Eğer hendekleri savunursak bu toplumda biz orta yolu bulamayız. Yoksa siyasi görüş olarak hepimiz farklı fikirleri söyleyebiliriz, söylemeliyiz hatta. Ben hiçbir zaman farklı görüşlerden asla rahatsız olmadım. Ama burada konu olan şey eğer biz bu şehri kalkındıracaksak, bu şehre yatırımcı gelecekse daha doğrusu bölge kalkınacaksa bunun yolu süratle şiddet kültüründen uzaklaşmaktır. Şiddet kültürü olduğu sürece ciddi zorluklarla karşılaşırız. Bu anlamda Muş fevkalade avantajlı bir konumdadır. Varto dahil Bulanık, Malazgirt fevkalade huzurlu bir dönemi geçiriyor. Biz bunu bir fırsata dönüştürebiliriz. Bu şehirde yaşayan 412 bin kişi el ele verdiğinde gönül gönüle verdiğinde bu şehirde yapılamayacak hiç bir şey yok.

Yapılan konuşmaların ardından Muş Ekonomi ve Kalkınma Platformu istişare toplantısı, katılımcıların görüş ve önerilerini dile getirmeleri ile sona erdi.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri