Skip to main content

Bu medeniyetin sahibi millettir

Muş Haber Fotoğrafı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Muş Öğretmenevinde Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi.

Cumartesi günü sabah saatlerinde Muşa gelen Bakan Soylu, ziyaretlerden sonra STK temsilcilerine hitap etti. Soylu, Bugün sabah itibariyle Muştayız. Vartoya gittik orada çeşitli temaslarda bulunduk. Esnaflarımızı dolaştık sohbet ettik. Sonra da Muşa geldik Valilik, Belediye, İl Teşkilatımız ve burası. Şunu söylemek istiyorum ben Muşa uzak bir kardeşiniz değilim siyasi hayatım boyunca bir çok yerde Muşlu oldu dedi.

Bir yıla yakın bir dönem önce Muşa geldiğini, Varto ve Malazgirt ilçelerinde çeşitli temaslarda bulunduğunu hatırlatan Soylu, bir gece yarısı Hınıs üzerinden Erzuruma intikal ettik. Bugün Muşta attığım her adımı karşılaştığım her insanla sevgiyi, muhabbeti ama en fazla da gelecekle ilgili beklentiyi görüyorum dedi.

MİLLETİN DERDİNE DEVA OLMAK İSTEYENLERİ PERİŞAN ETMEYE ÇALIŞTIKLARINI BİLİYORUZ

Uçakla inerken Muş Ovası bembeyaz bir örtü ile kaplı olduğunu gördüm bu bembeyaz örtüde bir mesaj vardı diyen Soylu, Biz o mesajları iyi aldık. Bugün buraya gelmemizin nedeni açık ve nettir. Dün Sakaryadaydık. Sakaryada yaklaşık 4 bin kardeşimize bir hamlede Toyotada işe girmesini imzaladık. Sabahleyin Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu ile birlikte 7 milyon Euroluk esnafımızın ve sanatkarlarımızın istifade edeceği bir projenin altına imza attık. Ve şimdi buradayız çeşitli temaslardayız. Bilmenizi istiyorum vereceğim mesajlar var. Bu ülkede 1 Kasım seçimleri bize ne vaat ediyor. 14 yıldır bu ülkede bizim milletimiz bizlerden ne beklenti içerisinde olduğunu biliyoruz. Biz attığımız adımlar yaptığımız reformlar uyguladığımız değişimler ve elde ettiğimiz sonuçların milletimiz ile muhabbetimizi ne kadar kadim hale getirdiğini de biliyoruz. Ama onu bozmak isteyenlerinde hangi fitne odakların içinde olduklarını net bir şekilde biliyoruz. Hiç kimsede bir şey sormasın. Kıymetli Cumhurbaşkanımın bir sözü var. baldan zehirli olsa dahi ben bunu içerim bu milletimizin her bir bireyine 79 milyon insanın her bir kişisine yaratılmışların en şereflisi olan insana eşit vatandaş olarak gördüğümüz ve her birine hürmet ettiğimiz ve her birinin hizmetkarı olmaktan da büyük onur duyduğumuz milletimizin her bireyine yaklaşmakta ne kadar samimi olduğumuzun en temel göstergelerinden bir tanesidir. Biz bu ülkenin hangi sıkıntılardan geçtiğini biliyoruz. Hangi zorluk ve dertlerden de geçtiğini de biliyoruz. Yaşadıklarımızın bir bölümünü sadece bugün yaşıyor değiliz. Biz Dersimde bu ülkenin hangi tramvayla karşı karşıya kaldığını onun yıllara nasıl sahih olduğunu ve sirayet ettiğini biliyoruz. Biz istiklal mahkemelerinde bu ülkenin insanlarını hangi sıkıntıları çektiğini ve bu ülkeye ne mesaj verilmesi gerektiğini de biliyoruz. Ama biz Şeyh Sait meselesinden sonra bu ülkede nasıl bir süreç yaşandığını da biliyoruz. Her birinin bize yaklaştırdığı ve tanıştırdığı travmaların attığımız her adımda karışımıza çıktığını da biliyoruz. Bunlar dönem dönem fark edildi ama biriniz ki fark edilenleri far edenleri bunu çözmek ve milletimizin karşı karşıya kaldığı bu travmalardan bu milleti kurtarmak isteyen herkesi rahmetli Menderes, Özal, Erbakan dahil bu milletin her derdine deva olmak isteyen insanların perişan etmeye çalıştıklarını görüyoruz diye konuştu.

KAMU DÜZENİNİ SAĞLAYACAĞIZ

Bakan Soylu konuşmasında daha sonra şunları söyledi: Bugün kıymetli Cumhurbaşkanımıza reva gördükleri muameleyi ve sabahtan akşama kadar milletimizin muhafazasında olan sayın Cumhurbaşkanımızın karşı karşıya kaldığı hakaretlerinde niçin gerçekleştiğini de iyi biliyoruz. Bu millet bir olmasın, beraber olmasın, kardeş olmasın, bu ülke zengin olasın, bu ülke benimde dünya da sözüm var ve söyleyecek bir sözüm var ve ben bunu Anadolu medeniyetinden söylüyorum diye güçlü ve kudretli bir sesim sahibi olmasın diye bu ülkeye yıllardan beri çelme takılmaya çalışılıyor ama Allaha şükürler olsun ki biz bunu demokrasi ile mağlup ediyoruz oy ile mağlup ediyoruz. Biz bugün bir taraftan karşı karşıya kaldığımız işlerin kimler tarafından planlanıp programlandığını da biliyoruz. Sabırlıyız; çünkü bu tezgahın milletimizi birbirine ayrılmasına gönül koyduğunu da biliyoruz. Onun için kamu düzeni sağlayacağız. Terörizm nerden gelirse gelsin hangi şehirde olursa olsun kökünü kazımakta kararlıyız. Milletimize musallat olanları bir şekilde bertaraf edeceğiz. Belki de en temel sorumluluklarımızdan birisi olan yapmamız gerekenler. Devletin hizmeti, hükümetimizin şefkati, milletimizin muhabbeti hep birbirimizde olacak daima. Bundan geri adım atamayız. Hizmetlerimizle doğuda, güneydoğu da huzuru ne kadar bozmak isterlerse o kadar hızlı yetişiriz. Ne kadar bizim aramızdaki kardeşlik ise ve bize haller getirmeye çalışırlarsa kucaklaşmamızı o kadar kuvvetli yapacağız. Bu medeniyet bize Mevlananın emanetidir. Bu medeniyet bize Hacı Bektaşı Velinin, İbni Sinanın, Mimar Sinanın, Hacı Bayram Velinin biraz sonra gideceğimiz İstanbulda bizi kucaklayacak Eyüp Sultan hazretlerinin emanetidir. Bu medeniyetin sahibi bu millettir. Şunu ifade etmek istiyorum önümüzdeki hafta da genel başkan arkadaşımız gelecek burada sabahtan itibaren sizinle birlikte olacak ben Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı bir kardeşiniz olarak arkadaşlarım, müsteşarım müsteşar yardımcısı, sendika başkanı, İşkur müdürü, İşkur Genel Müdürü hepsi ile olacağız. Ne sorun varsa başka alanlarda ne söylenmişse hepsini Ankaraya taşımak kendi alanımızdakini de bizzati yerinde çözebilmek için buradayız. Bundan sonra hep burada olacağız. İnsanlarımızın burada yarına ait umutlu oldukları artık göçün buradan büyük şehirlere değil oradan tekrar buraya döndürülmesinin gününün çoktan geçtiğinin bilincindeyim. Ve şunu ifade etmek istiyorum inşallah yepyeni bir sendika binası ile Muşumuzu buluşturacağız. Yeni bir İşkur hizmet binası ile Muşumuzu buluşturacağız. Burada bu gönül bağımızı daha kuvvetlendirerek inşallah hükümetimizin mensuplarıyla ve bütün arkadaşlarımız ile birlikte çok güzel adımlar atacağız.

Bakan Soylu öğretmen evinde yaptığı konuşmadan sonra havaalanına hareket ederek, buradan İstanbula geçti.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri