Skip to main content

Borçlar özele devrediliyor

Muş Haber Fotoğrafı

Resmi borçlar, ibadethaneler ve aydınlatmalar hariç tüm borçların özele devredileceğini belirten TEDAŞ Müdürü Karagüzel. Vatandaşlara çağrıda bulunarak borcu olan abonelerin borçlarını yatırmalarını istedi. TEDAŞ’ın özelleştirileceği düşüncesi ile elektrik borcunu ödemeyerek borcunda silinme olacağı düşüncesi taşıyan vatandaşlara yönelik borcunuzu ödeyin çağrısında bulunan TEDAŞ Müdürü Murat Karagüzel, “Özelleştirme konumuna geçildiği vakit resmi borçlar, ibadethaneler ve aydınlatmalar harici tüm alacaklar özel yetkiliye devir edilecektir. Farklı düşünceye sahip olan vatandaşlarımızın bunun aksine bir düşünce içerisine girmemeleri gerekmektedir” dedi. Özelleştirme kervanına Muş TEDAŞ İl Müdürlüğünde dahil edilmesi çalışmalarında sona doğru yaklaşılıyor. Vatandaşın da ağızdan duyma dedikodulara inanıp özelleştirme kapsamında kendine göre düşünce içerisine girmesi TEDAŞ yetkililerini vatandaşa yönelik uyarılarda bulunma noktasında getirdi. TEDAŞ özelleşiyor ve gerek faizli borçlar gerekse elektrik borcum ya silinecek yada belli bir miktar talep edilecek düşüncesi içerisinde olan vatandaşlara dikkat etmeleri bakımından çeşitli uyarılar yapıldı.  Konu elektrik ve ödenmeyen elektrik borçları olunca vatandaşa gereken uyarı TEDAŞ Müessese Müdürü Murat Karagüzel’den geldi.
TEDAŞ’ın özelleştirileceği düşüncesi ile elektrik borcunu ödemeyerek borcunda silinme olacağı düşüncesi taşıyan vatandaşlara yönelik borcunuzu ödeyin çağrısında bulunan TEDAŞ Müdürü Murat Karagüzel, özelleştirme konumuna geçildiği vakit resmi borçlar, ibadethaneler ve aydınlatmalar harici tüm alacaklar özel yetkiliye devir edilecektir. Farklı düşünceye sahip olan vatandaşlarımızın bunun aksine bir düşünce içerisine girmemeleri gerekmektedir dedi.
 
“VATANDAŞLAR, YANLIŞ DÜŞÜNCELERDEN GERİ DÖNSÜNLER”
Özelleştirme kervanına dahil edilmeden özelleştirme çalışmalarının nasıl yapıldığı yönündeki bilgilere diğer bölgelerde yapılan özelleştirilmiş TEDAŞ müesseselerinden örnekler veren Karagüzel, ülkemizde bazı bölgelerimizde TEDAŞ müesseselerinin özelleştirildiğini hepimiz görüyoruz. Bu noktalarda devlet tarafından özelleştirilmesi sağlanan müesseselerin resmi borçlar, ibadethaneler ve aydınlatmalar harici diğer alacakları özel yetkililere devir etmiş bulunmaktadır. Bu bakımdan çelişki içerisinde olup özelleştirmeye geçildiği vakit borcumuz ya silinecek yada belli bir miktar para talep edilecek düşüncesi içerisinde olan vatandaşlarımız bu yanlış olan düşüncelerinden geri dönsünler. Zararını yine vatandaşın çekeceği bir gerçek olup ödenmeyen borçlarda uygulanan faizler süre uzatıldıkça daha fazla olacaktır. Onun için borcu bulunan vatandaşlarımıza bir an evvel borçlarını yatırmalarını, eğer borcu fazla ise ve ödeyecek gücü bulunmuyor ise taksitlendirme kampanyalarından bir an evvel yararlanmalarını istiyoruz. TEDAŞ il Müessese müdürlüğü olarak kimseyi mağdur etme gibi bir düşünce içerisinde değiliz. Vatandaşımıza gücü nispetinde kolaylıklar sağlıyoruz diye konuştu.
Alacaklı olan özel firmaların vatandaşa devlet tarafından gösterilen muammayı göstermeyeceği gibi alacaklı olduğu vakit tüm giderleri de vatandaşa yükleyeceğini belirten Karagüzel, “100 TL’lik bir borç işlem masrafları da eklenerek vatandaştan alınacaktır. Buna örnek verecek olursak diğer özelleşmiş müesseselerde birçok köyün elektriği aynı anda kesilmiştir. Borcunu ödeyen vatandaşlarımıza borcunu ödemeyenler yüzünden karanlıkta kalmak zorunda bırakılmıştır. Buda ayrı bir sorun demektir. Borcunu ödeyen vatandaşlarımızda bu şekilde mağdur edilmeyle yüz yüze gelecektir” dedi.
Açıklamasında özelleştirmesi an meselesi olan Muş İl TEDAŞ Müdürlüğüne elektrik borçlarının ödenmesi bakımından vatandaşlara yönelik çağrısını devam ettiren Karagüzel, vatandaşların yanlış fikir ve düşüncelere kapılmamasını istedi. Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri