Skip to main content

Bölgeye huzur ve istikrar gelsin

Muş Haber Fotoğrafı

Muşta vatandaşlar ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri ile kurulacak hükümetten beklentilerini açıkladı. Vatandaşlar özellikle bölgede yaşanan çatışma ortamının son bulması temennisinde bulunurken, Sendika temsilcileri çözüm sürecinin yeniden görüşülmesi gerektiğini söyledi. Seçimlerin millet için barış ve huzur getirmesi dileğinde bulunan Osman Mirze isimli vatandaş, huzur istediklerini ve özellikle Muş ile doğu illerinde gerçekleştirilen kanlı terör olaylarının biran önce son bulmasını istediklerini ifade etti.

Yeni hükümetin Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde gençlere yönelik istihdam alanları oluşturması temennisinde bulunan vatandaşlar birlik ve beraberlik mesajları verdi. Halkın huzura, güvene ve istikrara oy verdiğini ifade eden Muş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Salih Kılıç, şunları söyledi: Halk çatışmasızlığa, huzura, güvene, istikrara oy verdi. Biz böyle telafi ediyoruz. 7 Haziran ile 1 Kasım arasında çok kötü şeyler oldu. Polis vuruldu, asker vuruldu. Araçlar yakıldı, kimler tarafından olduğunu bilmiyoruz. O bizim görevimiz değil. Bu bir gerçek ki Türkiye istikrara oy verdi. Türkiye geleceğine oy verdi. 7 Haziranda İsrail bayram yaptı. Sokaklara döküldü.

7 Haziran öncesinde kapılarımızı Suriyeye, Iraka açtığımızı belirten Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: Kucağımızı, evimizi açtık. Türkiye 8 milyar dolar harcama yaptı. Burada amaç şu; Türkiyenin birliği, Türkiye’nin beraberliği, hepimizin kardeşliğidir. Bizim konfederasyonumuz genel başkanı Bendevi Palandöken, Genel Başkan Vekilimiz Burhan Aksak ile 5 milyon hepimiz kardeşiz adında afiş bastırdık. Bütün Türkiyedeki odalarımıza dağıttık. Neden, çünkü bize istikrar lazım, bize gelecek lazım, bize güven lazım. Biz sivil toplum kuruluşları olarak hiçbir zaman bir partinin bayrağını sallamayız. Ama mutlaka bizlerinde bir görüşü vardır. Biz de kendi görüşlerimizi sandıkta açıklarız. Sokaklara çıkıp onu yansıtmayız. Ama şu bir gerçektir, bu sonuç ne olursa olsun Türk esnafını, Türk şoförünü memnun etmiştir. Türkiyeye hayırlı uğurlu olsun, inşallah barış süreci yine devam eder. Bu çatışmazlık ortamı devam eder.

1 Kasım seçiminde halkın istikrara oy verdiğini belirten Muş Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Orhan Demirtükoğlu, yatırımcı ve esnafın vergi indirimleri ve faiz indirimleri ile ilgili beklentilerinin olduğunu söyledi. Çözüm sürecinin ele alınmasına dikkat çeken Demirtükoğlu, Hükümetten her konuda beklentimiz var. Esnafın kredisinden tutun faiz indirimi, bu bölgedeki vergi indirimden tutun bu bölgedeki yatırımlardan tutun her şeyden beklentimiz vardı. Hükümette tekrar tek başına iktidar oldu. Halkımız, 1 Kasım seçiminde tek başına istikrarlı bir hükumet istedi, nihayetinde de oldu. Beklentimiz ve temennimiz o dur ki güzel bir hükümet kurulur. Faydalı bir hükumet olur, bizim bu bölgeye farklı bakış açısı ile birlikte yaşarız. Halkımız huzurlu bir şekilde yaşar dedi.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen) Muş Şubesi Başkanı Mahir Barışan, 1 Kasım 26ncı Dönem Milletvekili Seçimlerinin öncelikle ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Halkın bu seçimden sonra milli iradenin tecelli etmesini ve istikrardan yana bir tavır takındığını anlatan Barışan, sözlerini şöyle sürdürdü: Yeni kurulacak hükümetten bizim Eğitim-Bir-Sen olarak beklentilerimiz, öncelikle buzdolabına konulan çözüm sürecinin yeniden raftan indirilmesi tüm parametreleri ve bileşenleriyle yeniden mobilize edilmesini istiyoruz. Devletimiz bu konuda daha önce alınmış inisiyatifi yeniden ele almalı. Duygusallıktan arınarak daha kucaklayıcı devlet hakkını kullanarak kuşatan yeni bir yapılanmayla bu kangren halini almış sorunu çözme noktasında irade göstermelidir. Eğitim ve öğretim alanında yeni hükümetten beklentilerimiz çoktur. Öncelikle Milli Eğitim Şurasında alınan kararların ivedilikle yerine getirilmesini, müfredatın ümmet ve uhuvvet ekseninin yeniden yapılandırılmasını, Osmanlıca derslerinin sadece İmam Hatip Liseleri ve Sosyal Bilimler Liselerinde değil, orta öğretimin bütün okullarında zorunlu olmasını istiyoruz. Çünkü bu bizim hafızamızdır.

Muş Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Genç Girişimciler Başkanı Erkan Yıldırak ise, 1 Kasım seçimini değerlendirirsek gerçekten halk yeniden iradesini kullandı. Evet, sonuçtan memnun olmayanlarda var olanlarda var. Ama ülkemiz için kendi kanaatim, ben memnunum dedi. Halkın yeniden mevcut hükümete görev verdiğini anlatan Yıldırak, sözlerini şöyle tamamladı: Hükümetimizin geçmişte gerçekten ülkemize yapmış olduğu hizmetler var. Projelerdi, yollardı, hastaneler ve gerçekten güzel şeyler yaptı. Ama çözüm süreci ile ilgili 6-7 aydır askıya mı buzdolabına mı diyorlarsa artık bunu tekrar gündeme getirmeleri ve Türkiye’mizin en önemli konularından bir tanesi de barış sürecidir. Ülkemizde herkesin kardeşçe yaşaması lazım ve hepimiz kardeşiz. Kürt, Türk ayrımı olmaması lazım. Yüzyıllarca beraber yaşamışız. Her tarafta beraberiz. Ama ben buradan Erzurum’a rahatlıkla kendi aracımın plakası ile gitmek istiyorum, Kırıkkaleye gitmek istiyorum. Onlarında buraya gelmelerini istiyorum.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri