Skip to main content

Bölge Kalkınma Ajansı toplantısı yapıldı

Van Valisi Özdemir Çakacak; kalkınma ajanslarının vazifesinin kamu, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanılmasını sağlamak olduğunu belirterek, geri kalmış bölgelerin kendi içinde ve diğer bölgelerle gelişmişlik farklarını azaltarak ülke ortalamasına yaklaştırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Van, Hakkari, Bitlis ve Muş’u kapsayan Kalkınma Ajansı’nın ikinci yönetim kurulu toplantısı Van Valisi Özdemir Çakacak başkanlığında Bitlis’te yapıldı. Dört ilin valisi, belediye başkanları, il genel meclis başkanları ve ticaret ve sanayi odaları yönetim kurulu başkanlarından oluşan yönetim kurulu, Bitlis İl Özel İdaresi toplantı salonunda biraraya geldi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, toplantının tüm illere hayırlı olmasını diledi.

Yönetim Kurulu Başkanı, Van Valisi Özdemir Çakacak ise konuşmasında, Bakanlar Kurulu kararıyla 22 Kasım 2008 günü 8 bölgede kurulan kalkınma ajanslarının amacı hakkında bilgi verdi. Ajansların vazifesinin kamu, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanılmasını sağlamak olduğunu kaydeden Vali Çakacak, geri kalmış bölgelerin kendi içinde ve diğer bölgelerle gelişmişlik farklarını azaltarak ülke ortalamasına yaklaştırmayı hedeflediklerini belirterek, “Van Bitlis, Muş ve Hakkari illerini kapsayan kalkınma ajansının ikinci yönetim kurulu toplantısını bugün burada yapacağız. Bir önceki toplantıda aldığımız karar gereğince yönetim kurulu toplantılarımız sırasıyla her ay bir ilde yapılacak. Hepimizin malumu olduğu üzere kalkınma ajansımızın yönetim kurulu başkanlığını ilk yıl Van Valiliği, ondan sonra da her yıl bir başka il valisi tarafından yürütülecektir. İstedik ki toplantılarımızı da sırayla illerimizde yapalım, ajansa dahil olan bu dört ilimiz de bunu sahiplensin. Çünkü kurulan kalkınma ajansı 4 ile birden hitap ediyor ve bu illerin, ajansı aynı anda sahiplenmesini istiyoruz” dedi.

Vali Çakacak, kalkınma ajansından çok şey ümit ettiklerini belirterek, “Ancak şunu da tekrar vurgulamak istiyorum. Kalkınma ajansı düzenleyici ve koordinatör rol üstlenmiştir. Burada iş tamamen özel sektörümüze, sivil toplum kuruşlarımıza, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelere (KOBİ) düşmektedir. Biz onların önünü açıp, yardımcı olacağız. Üretilen projelerin desteklenmesi suretiyle illerimiz arasındaki hem gelişmişlik farkının ortadan kaldırılması, hem de illerin kalkınmasında daha hızlı bir yapıya kavuşmasını amaçlıyoruz. Yönetim kurulu toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin, ajansın bütçesini sorması üzerine; Vali Çakacak, geçen yıl 28 milyon lira olduğunu ifade ederek, “Tabii Yüksek Planlama Kurulu’nun kararını bekliyoruz. Bu karardan sonra 2009 yılı çalışma programını hazırlayıp, bütçemizin onayını da Devlet Planlama Teşkilatı’na göndereceğiz” açıklamasını yaptı.

 Cihan Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri