Skip to main content

Bölge eğitimi Muş’ta masaya yatırıldı

Muş Haber Fotoğrafı

Muş’ta geniş kapsamlı eğitim çalıştayı düzenlendi. Milli Eğitim Bakanlığı, ‘Eğitimdeki Sorunlar ve Çözüm Önerileri’ konulu çalıştayını Muş’ta yaptı.

Kent merkezi Grand Otel konferans salonunda düzenlenen çalıştaya Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, Bakanlık Müşaviri Ercan Demircin, Muş, Bingöl, Tunceli, Malatya, Bitlis, Van ve Hakkari İl Milli Eğitim Müdürleri ile okul müdürleri katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, bölgesel istişare toplantılarının 8’incisini yaptıklarını belirterek milli eğitimin merkez teşkilatından taşra teşkilatındaki öğretmenine kadar bir aile ve ekip olduğunu söyledi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Müsteşarlıklarının göreve başlamasıyla birlikte Milli Eğitimde ciddi değişimlerin olduğunu ifade eden Kurt, şunları söyledi: “Bölgesel istişare toplantısının 8. yapmak üzere burada toplanmış bulunuyoruz.

Öncelikli olarak Muş’a ilk defa geldiğimi söylemek istiyorum. Muş çok güzel bir il, çok şaşırdım, etkilendim. Öncelikli olarak Milli Eğitim de Sayın Bakanımız Nabi Avcı’nın Bakan olması ve Sayın Müsteşarımız Yusuf Tekin’in Müsteşarlığa getirilmesinden 2012 yılından bu yana ciddi bir değişim ve gelişim yaşanmaktadır. Değişim sadece yapısal olarak değil, aynı zamanda felsefi anlamda da değişim ve gelişim içerisindeyiz. Biliyorsunuz milenyum çağında yaşamaktayız. Çocuklarımız, gençlerimiz artık internet çocuğu, iletişim çocuğu dediğimiz bir kuşağı oluşturuyor. Dolayısıyla eğitimin değişen ve gelişen global dünyada, gelişmemesi durağan kalması beklenemez. Değişime ayak uyduracağız, değişime direnmeyeceğiz, değişime katkımız olacak, değişimi biz kendimizi özümseyeceğiz ve değişimi toplum olarak gerçekleştireceğiz. Eğitimde de çok ciddi değişimlere şahit oluyorsunuz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde ciddi değişim oldu. Yeni bir görevlendirme yönetmeliği ile yeni bir kimlik kazandı.

Dolayısıyla aslında biz bugüne kadar yapılmamış olan bir şeyi yaptık. Okul müdürünü tanımladık, okul müdüründen neler bekliyoruz aslında bunu tanımladık.

Dolayısıyla okullarımızı yöneten çok önemli bir görevi velilerimize, öğrencilerimize ve öğretmenlerimizin değerlendirmesine açtık. Ben bunu çok ciddi bir devrim olarak görüyorum” dedi. Dershanelerin eğitimin sırtında bir kambur oluşturduğunu ve dershanelerin kapatılması ile ilgili açıklama yapan Müsteşar Yardımcısı Kurt: “Ayrıca eğitimin sırtında bir kambur oluşturmuş dershaneleri kaldırma girişiminde bulunduk. Bunun için de bir süreç başlamış oldu. Bu da 12 Eylül ihtilalinden sonra hep konuşulmakta olan dershanelerin kaldırılması ile ilgili çeşitli yasaların ortaya konulması bir türlü gerçekleştirilememişti. Bu bize nasip oldu. İnşallah en sağlıklı bir şekilde sonuçlandırılacak.

Lise türlerini azalttık. Anadolu Liseleri, Meslek Liseleri, düz Liseler, gene liseler, imam hatip liseleri gibi birçok lise türü vardı. Meslek liselerini tek bir çatı altında topladık. Ortaokula geçiş sistemini değiştirdik. Kamuoyunda ısrarla söylenen yanlış bir söylev var. İşte zoraki İmam Hatiplere öğrenci gönderilecek, bu doğru değil. Liselerde niye böyle bir şey yaptık. Liselerde boş kontenjan kalmasın diye. Öğretmen liselerimiz vardı, misyonunu tamamlamış, artık öğretmen yetiştirmeyen liseleri Anadolu Liselerine çevirdik. Yeni bir genel müdürlük kurduk.

Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Bir sınavla değil, okul içerisinde 4 sene boyunca gerek ortaokulda, gerekse lisede 4 sene boyunca almış olduğu eğitimin meyvesini öğrencilerimiz alarak bir üst programa yerleşecekler. Bunun çalışmaları başlatıldı. Önümüzdeki senelerde bunların hayata geçirilmesi için canla başla gayret gösteriyoruz. Biz bir aileyiz. Merkez teşkilatından taşra teşkilatına kadar biz bir aileyiz ve bir ekibiz. Yaşanan bir takım sıkıntıların halledilmesi için biz bugün buradayız. Biz buraya sizlere bir şeyler anlatmaya gelmedik. Sizleri dinlemeye geldik. Karşılıklı istişare yapacağız. 10 ilin toplantısı sonucunda ortaya bir rapor çıkacak.

Bu rapor bizim için büyük anlam ifade ediyor. Anadolu’da taşrada yaşanan sorunlara neşter vurmamıza büyük yardımcı olacak” dedi. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt’un açılış konuşmasından sonra Bakanlık Müşaviri Ercan Demircin’in çalıştay ile ilgili bilgi vermesiyle devam etti. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri