Skip to main content

Biz partimizden talimat alırız

Muş Haber Fotoğrafı

Ama kendisine Muş’ta zorla gazeteci yaftası yapıştırmış bazı kimselerin bu partiye istikamet çizme çalışmaları bize sinek etkisi bile yaratmaz dedi.

Fransanın başkenti Pariste üç yıl önce öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şeylamez’i anmak için Kadın Özgürlük Meclisi (KJA) Muş Bileşenleri tarafından düzenlenen basın açıklamasında konuşan, HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, özgürlük mücadelesinde kadının rolünün büyük olduğunu ifade etti.

9 Ocak’ın kara bir gün olduğunu dile getiren Ahmet Yıldırım; Kadın arkadaşların özgürlük mücadelesi şahsında Kürt özgürlük mücadelesi açısından, kara bir gündür. 9 Ocak gününü bizim şöyle idrak etmemiz lazım. Paris’te 3 Kürt kadın devrimci katledilmeden sadece 6 gün önce İmralı adasına dönemin BDP Milletvekilleri Ahmet Türk ve Ayla Akat Ata ziyaret gerçekleştirerek bir barış iradesi, bir çözüm iradesi açığa çıkarılmıştı. O görüşmeden sonra tam 2,5 yıl boyunca bu topraklarda kan akmamış, genç ölümleri olmamıştı dedi.

Yıldırım, konuşmasında, Aslında İmralı’daki o büyük barış iradesine konulmuş ilk bombaydı ve o bombayı koyan zihniyetle bugün Kürdistan coğrafyasını kana bulayan zihniyet aynıdır. Biz bunu böyle algılıyoruz ve hedeflenin de Kürt kadınların olması, Kürt özgürlük mücadelesinde kadın özgürlüğünün ve ideolojisinin varmış olduğu düzeyi boğma amacı taşımaktaydı. Çünkü Kürt kadını şahsında sorgulanan, 5 bin yıllık erkek egemen sistemdir. Kürt kadınının özgürlük ideolojisi şahsında aslında sorgulanan 5 bin yıllık sömürgeci egemen sistemdir. Ne yaparlarsa yapsınlar, kadını ayağa kalkmış, kadını irade olmuş bir halkın özgürlük mücadelesi hiçbir şekilde durdurulamaz. Kadının aktör olduğu ve özgürlük mücadelesinin öncüsü olduğu bir halkın yenilme şansı ortadan kaldırılmıştır. Biz bu süreci böyle görüyoruz ifadelerine yer verdi.

Konuşmasında bazı gazetecileri de eleştiren Ahmet Yıldırım şöyle konuştu; Özellikle basın üzerinde partimize çizilmeye çalışılan istikamete dair bir şeyler söylemek istiyorum. Burada, milletvekili, belediye başkanı, meclis üyesi, hepimiz bu partinin bir bileşeni, bir üyesiyiz. Biz, çalışmalarımızı belirlerken, partimizden talimat alırız, onun yönetim iradesi ve eş başkanları, onların yaptığı planlama ve program bizim için esastır. Ama kendisine Muş’ta zorla gazeteci yaftası yapıştırmış bazı kimselerin bu partiye istikamet çizme çalışmaları bize sinek etkisi bile yaratmaz. Biz, partimizden talimat alır, onun programına uyarız. Yoksa, önüne koymuş metni, psikolojik harbin bir parçası olarak kullanmaya çalışan gazetecilerin, daha doğrusu gazeteci olmayıp, gazeteci kılıfında bu partiye istikamet çizmeye çalışanları hiçbir şekilde esas almadık, onlara göre hareket etmedik, etmeyeceğiz de.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü de kutlayan Yıldırım, Basın mensubu kılığına girmiş ama kendi kalemini ve sosyal medyasını psikolojik harbin bir parçası haline getirmiş olanları bu halk çok iyi tanıyor. Bugünleri tarih yazacak. Direnen halkı ve onun öncü gücünü de yazacak ama kendi köşelerini devletin kanalizasyonu haline getirmiş gazeteci kılıkları da yazacak. Bu temelde ben, yarın Çalışan Gazeteciler Günü olması vesilesiyle özgür basın çalışanlarını, kendi meslek onurunu koruyanları, iktidara boyun eğmeden mesleğini icra etmeye çalışan bütün basın mensuplarının gününü kutluyor ve daha özgür günlerde, daha özgür ülkelerde görevlerini ifade etmelerini diliyorum diye konuştu.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri