Skip to main content

Bitim, Özel İdare’nin çalışmalarını anlattı

Muş Haber Fotoğrafı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Muş İl Başkanlığı tarafından hafta sonu gerçekleştirilen Şubat ayı Danışma Meclisi toplantısında söz alan İl Genel Meclis üyesi Mehmet Emin Bitim, İl Özel İdaresinin çalışmaları ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi.

AK Partinin her gün büyüyerek geliştirdiği hizmet kervanında yer almak, katkı sunmak emek ve mücadele ister diyen Bitim, Bizler İl Genel Meclis üyeleri, öncelikle İl Valimiz, İl Özel İdaremizle, milletvekilimiz, İl İlçe Başkanlarımız, teşkilatlarımızla ve muhtarlarımızla istişare ederek uyum içinde çalışıyoruz. 2016 yılı ülkemizin her açıdan zor günler geçirdiği bir yıl olmuştur. Buna rağmen ilimizin hizmetlerinden en ufak bir aksama olmamış, yatırım ve performans çalışmalarımız katlanarak devam etmiştir dedi.

Yapılan çalışmalara değinen Bitim, Ulaşım hizmetlerinde 2016 yılı yatırımlarımız yol ağı olarak; 245 kilometre 1. Kat asfalt, 167 kilometre 2. Kat asfalt, 10 kilometre sıcak asfalt ve 131,5 kilometre stabilize yol yapımı tamamlanmıştır. Bunlara ek olarak 31 kilometre bakım onarım yapılmış ve 52 kilometre yolun temel malzemesi serilerek asfalta hazır hale gelmiştir. Yapılan bu yatırımlar için yaklaşık 30 milyon harcanmıştır. Tarımsal hizmet sektöründe içme suyu projesi olarak 49 proje tamamlanmış olup 3,250,000 TL harcanmıştır. 5 adet kanalizasyon projesi yapılmıştır. Bu projeler için toplamda 651 bin 600 TL harcanmıştır. Ayrıca DAP kapsamında 2 adet kapalı sistem sulama sistemi ile 1 adet his göleti yapımı gerçekleşmiştir. Bu işler için 1,100,000 TL ödenerek kullanılmıştır. Eğitim sektöründe yıl içerisinde ilköğretim için 50 derslik ve 1 spor salonu yapımı ile ortaöğrenime 128 derslik, toplam 1492 öğrenci kapasiteli 6 adet pansiyon, 500 kişilik konser salonu, 1 spor salonu ve 2 atölye yapılarak öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. Bu işler için yaklaşık 33,500,000 TL harcanmıştır ifadelerini kullandı.

22 köy ve merkez ilçeye yakın 4 yerleşim yerinin çöp toplama işlemleri 4 adet kamyonla yapıldığını belirten Bitim, 920 konteyner bulunan köylerden haftalık olarak yaklaşık 750 ton çöp toplanmaktadır. Bunlara ek olarak idaremiz il merkezinde halk kütüphanesi yapımı Malazgirt ilçesinde hükümet konağı hizmet binası yapımı Varto ilçesinde asfalt şantiyesi binası yapımı Bulanık ve Malazgirt ilçesinde güvenlik noktaları yapımı projelerini tamamlamıştır. Bu projeler için toplam 5,104,000 TL harcanmıştır. 2016 yılında başlanan devam eden projelerimiz; 112 acil çağrı merkezi proje bedeli 6,000,000, tekstil kent 2000 kişi için iş imkanı proje bedeli 5,000,000, merkez polis karakolu proje bedeli 5 milyon TLdir. Ayrıca 2016 yılı Köydes Yatırım Programı içme suyu yol hizmetleri sanat yapıları köprü menfezler toplamı harcanan ödenek 3,462,088 TLdir. 2017 yılı Muş İl Özel İdaresi programı 66,500,000 TL bütçe İl Genel Meclisi onayında geçmiş olup bu yıl hizmetlerimize devam edeceğiz. Bunun haricinde 2017 yılı Köydes ödeneği olarak 7 Milyon TL İl Valiliğine merkez ve 5, İlçe ödeneği olarak tahsis edilmiştir. Ayrıca Milletvekilimiz Mehmet Emin Şimşekin Bakanlıktan ilaveten kendi çabalarıyla ilimiz hizmet birliğine 3 Milyon lira çıkarmış olup bu ay içerisinde talepler doğrultusunda hazırlatacağımız programlarda bize ek olarak katkıda bulunacaktır. Bu konuda İl Genel Meclis üyeleri olarak vekilimiz Mehmet Emin Şimşek beyefendiye teşekkür ediyoruz diye konuştu.

Bitim konuşmasını şu şekilde sürdürdü: Malumunuz bu yıl kışımız çok çetin geçti. 27 Ocaktan itibaren başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle tüm köy yolları ulaşıma kapandı. Yol ve ulaşım hizmetleri ekiplerimizin 7/24 esasına göre mesai mefhumu gözetmeden gerçekleştirdikleri yoğun çalışmalar sonucunda köylerin büyük bir bölümünde ulaşım sağlanmıştır. 50 iş makinesi ve 85 personelle kar yağışının başladığı günden bu yana yaklaşık 16 bin kilometre yol açma ve genişletme çalışması yapılmıştır. 3 bin kilometre olan yol ağımızı 5 defadan fazla açma çalışması gerçekleştirdik. Karla mücadelede yaklaşık 2aylık sürede 3,000,000 TL harcamamız olmuştur. Yüksek rakımlı olan 25-30 civarı köyümüze ulaşım tipi nedeniyle anlık olarak kapanmaktadır. Kapanan yollar nöbetçi ekiplerimiz tarafından mümkün olan en kısa sürede ulaşıma açılmaktadır. Sözlerime burada son vermeden 2017 yılının ülkemize coğrafyamıza barış huzur ve başarılarla dolu dolu geçmesi dileklerimi sunuyorum. Referandumda başarılar diliyorum. Çalışmalarımızda insanlarımız Ak Partinin varlığından rahatsız olanların yokluğunda ortaya çıkacak problemleri iyi düşünmeleri lazım diyerek ikna gücümüzü kullanmalıyız. Ak Partinin yaptığı yapacakları hizmetleri halkımıza iyi anlatmalıyız diye düşünüyor hepinize saygılar sunuyorum.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri