Skip to main content

Biriktirdiğimiz değil paylaştığımız bizimdir

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Alparslan Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Hayırda Buluşanlar Topluluğu üyeleri Muş merkeze 50 kilometre uzaklıkta bulunan Korkut ilçesine bağlı Konakdüzü ilk ve ortaokulu öğrencilerine bont, bot, atkı, bere, çorap ve kalem, silgi, açacak, defter hediye etti.

BİNE ULAŞTILAR Bölgede geçen ağır kış şartlarında öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmak isteyen gönüllü öğrenciler kendi imkanlarıyla topladığı yardımları öğrencilere ulaştırdı. Öğrencilerle tek tek ilgilenen üniversiteli gençler, topluluk olarak 5 köyde bine yakın öğrenciye ulaştı.

DESTEKLERİMİZ SÜRECEK Topluluk Akademik Danışmanı Alparslan Üniversitesi Öğretim Elemanı Hatip Erdoğmuş, yardımla ilgili olarak şunları söyledi: Bugün Korkut ilçesine bağlı Konakdüzü ilk ve ortaokulu öğrencileriyle bir araya geldik. bont, bot, atkı, bere, çorap ve kalem, silgi, açacak, defter gibi desteklerimiz oldu. Ağır kış şartlarında, zor şartlarda eğitim görüyorlar. Topluluk olarak 5 köye ulaştık. Yardımlarımız, desteklerimiz sürecektir dedi.

BİZİ DE MUTLU EDİYOR Etkinlikte yer alan üniversite öğrencilerinden Leyla Keleş, 2. Sınıf öğrencisiyim. Muş Alparslan üniversitesi Hayırda buluşanlar topluluğu olarak bugün korkuta bağlı bir köye geldik. Burada ki okula yardımlar yaptık. Bu yardım öncesi nelere ihtiyaçları var onları tespit ettik. Ve şu anda öğrencilerin içindeyiz onları mutlu etmek bizi de mutlu etti gerçekten. Çünkü biz topluluk olarak sakladığın değil paylaştığın senindir sloganıyla yola çıktık. 

Bizde bu sloganı kendimize temel alarak elimizden geldiğince paylaşımcı bir tutumla okullarımıza yardımda bulunuyoruz. Bizde mutluluğu burada buluyoruz öğrencileri sevindirmek bizi de sevindiriyor. Hayırda buluşanlar topluluğu olarak biz bugün bu köye geldik öğrencilerle tanıştık konuştuk. Bunun yanında öğrencilere çeşitli hediyeler verdik bunlar içinde bot, kalem eldiven vb. şeyler dağıttık. Bu durum karşısında öğrenciler çok mutlu oldular. Onların mutlu olması bizi de fazlasıyla mutlu etti diye konuştu.

TEŞEKKÜR EDİYORUZ Konakdüzü ilk ve ortaokulu yöneticileri ise üniversiteli gençleri ağırladıkları için duydukları memnuniyeti dile getirdi. İdareci öğretmenler, Okulumuza gelip bizleri de sevindirip, şeref verdiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Çok sayıda öğrencimize yardım ulaştırıldı. Öğrencilerimizle bir araya gelip karda çeşitli oyunlarda oynadılar. Çocuklarımız için de iyi oldu şeklinde konuştu.

BİRİKTİRDİĞİMİZ DEĞİL PAYLAŞTIĞIMIZ BİZİMDİR Kulüp üyeleri de yardımla ilgili olarak şu ifadelere yer verdi: Çocuklarımıza eldiven, bot, mont, atkı, kalem, silgi, açacak ve çikolatalar dağıtarak yüzlerinde tebessüme, yüreklerinde mutluluğa vesile olduk… Ayrıca köydeki yetim aileleri de ziyaret ederek gıda ve giysi yardımında bulunup dualara talip olduk… Bu yardımın ulaştırılmasında ve dağıtımında katkısı olan tüm hayırseverlerimize, topluluk gönüllülerimize, ulaşımı sağlayan üniversitemize, bizi yalnız bırakmayan Muş Milli Eğitim Müdürümüz sayın Cevdet Arslan Beye teşekkür ederiz. Biriktirdiğimiz Değil Paylaştığımız Bizimdir deyip hayra, iyiliğe devam diyoruz Topluluk üyeleri ardından köyde bulunan yetim ailelerle bir araya gelerek çeşitli yardımlar ulaştırdı. Öğrenci ve üniversiteli gençler daha sonra birlikte vakit geçirdi. 

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri