Skip to main content

Bes’ten Tahir Elçi’nin öldürülmesine kınama

Muş Haber Fotoğrafı

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonuna (KESK) bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Muş İl Temsilciliği tarafından Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçinin öldürülmesi ile ilgili basın açıklaması yapıldı.

BES İl Temsilcisi Zahir Aktaşın yazılı olarak yaptığı açıklamada, Türkiye’nin yıllardır kanayan yarası olan ve 40 bini aşkın insanımızın yaşamına mal olan Kürt sorununun barışçı yollarla çözülmesini, halkların kardeşçe bir arada yaşamasını istemeyenler katliamlarına bir yenisini de ekledi. Diyarbakır Barosu Başkanı Avukat Tahir Elçi, başından tek kurşunla vurularak öldürüldü. Bir televizyon programında ifade ettiği görüşleri yüzünden bir süredir ırkçı çevreler tarafından tehdit edilen, hakkında dava açılan Elçi, bir kültür varlığı olan Diyarbakır’daki Dört Ayaklı Minare’nin kurşunlanmasına karşı yapılan basın açıklaması sonrasında, başından vurularak katledildi. Elçi’yi hedef alan alçakça suikastta bir polis hayatını kaybederken, 3 polis ve 2 gazeteci de yaralandı dedi.

Aktaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Son bir haftada, sokağa çıkma yasakları sonrasındaki devlet saldırılarının dozunun gittikçe artırılması, bir Rusya uçağının Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından düşürülmesi ve hükümetin yasadışı faaliyetlerini ortaya çıkaran Can Dündar ile Erdem Gül’ün tutuklanmasının ardından gerçekleşen bu suikast, ülkeyi yönetenlerin asıl amaçlarının ne olduğunu tüm açıklığı ile göstermektedir.

Irkçı, şoven politikalarını sürdürerek halkların barış içinde bir arada yaşama umudunun önüne set çekmek isteyenler Elçi’nin katli ile pervasızlıklarını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Sayın ELÇİnin Özlemi Olan Barış Mücadelesini Daha da yükselteceğiz. Vurulmadan birkaç dakika önce yapılan basın açıklamasında, Bu tarihi bölgede; birçok medeniyete beşiklik etmiş, ev sahipliği yapmış bu kadim bölgede; insanlığın bu ortak mekanında silah, çatışma, operasyon istemiyoruz. Savaşlar, çatışmalar, silahlar, operasyonlar bu alandan uzak olsun, diyoruz diyen Tahir Elçi’nin uğruna canını verdiği barışı ve kardeşliği omuzlayacak milyonlar ülkemizde kalıcı barışı ve demokrasiyi istemeyen, içerde ve dışarıda savaş çığırtkanlığı yapanlara karşı mücadelesini kararlıkla sürdürecektir.

Bizler emek, barış ve demokrasi mücadelesinin tarafı olarak bu kirli tuzaklara karşı, halkların eşitlik, özgürlük ve barış isteyen sesinin yanında olmaya devam edeceğiz. Farklılıklarımızla bir arada, eşit haklara sahip yurttaşlar olarak yaşayacağımız, demokratik özgür bir Türkiye’ye doğru uzanan yolda her zaman barıştan, halkların kardeşliğinden yana olmaya devam edeceğiz. Diğer taraftan Reyhanlı, Roboski, Suruç, 10 Ekim Ankara katliamında olduğu gibi Tahir Elçi suikastının katilleri ortaya çıkarılıp yargılanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Büro Emekçileri Sendikası (BES) olarak, barışın ve kardeşliğin Elçi sini katledenleri bir kez daha nefretle kınıyoruz. Tahir Elçinin ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bütün halklarımızın başı sağ olsun.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri