Skip to main content

BES’ten basın açıklaması

Muş Haber Fotoğrafı

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonuna (KESK) bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Muş İl Temsilciliği, Gelir İdaresi Başkanlığının işleyişleri ile ilgili basın açıklaması yapıldı.

Yazılı olarak yapılan açıklamada, 2005 yılında Gelir İdaresi Başkanlığının kuruluş sürecinde ortaya koyduğumuz itirazlar ve direnişe rağmen çıkartılan GİB yasası gelinen süreçte ayrımsız tüm maliye emekçilerinin mutsuzluğunun kaynağı olmuştur. On yılı aşkın bu süreçte başta ücret adaletsizliği olmak üzere, istihdam belirsizlikleri ve tasfiye politikalarına karşı Maliye Bakanlığına yürüyüşler, grevler, basın açıklamaları ve alan eylemleri yaptık. Başta Maliye Bakanı olmak üzere bakanlık yetkilileri ile defalarca görüşmeler yaptık, her defasında eleştiri ve taleplerimizle ilgili olarak haklısınız yanıtı aldık. Haklılığımızı tescil eden yetkililer, taleplerimizin gereğini yapmak yerine, maliye emekçilerini bölen, eşitsiz ve adaletsiz uygulamalarda ısrarcı oldular. Maliye emekçileri arasında huzursuzluğun kaynağı olan ücret adaletsizliğinin altına imza atan Maliye Bakanlığı, ortaya koyduğu pilot uygulamalarla maliye emekçilerini canından bezdiren uygulamalarda da ısrarcı davranmaya bugüne kadar devam etmiştir. Eskişehir Vergi Dairesi Başkanlığında uygulamaya konulan Tek Vergi Dairesi Sistemi zorlama bir uygulama olup, Türkiyede uygulanabilirliği yoktur. Gelir ve gider birimlerinin ayrıştırılmasını bizlere yeniden yapılanma olarak yutturmaya çalışan Maliye Bakanlığı, hem gelir hem de gider birimlerinde maliye emekçilerini uzman-memur, kurum içi uzman-yeterlilikle uzman olanlar, eski-yeni memur ve merkez-taşra gibi ayrımlara tabi tutarak böl-parçala-yönet taktiğinin en başarılı örneklerinden birisini ortaya koymuştur denildi.

Ayrıca açıklamada şu ifadelere yer verildi: On yılı aşkın bir süredir devam eden ve Maliye Bakanlığında görev yapan herkesin mutsuzluğunun kaynağı olan uygulamalara karşı her kadro ve unvandan maliye emekçisi olarak artık yeter diyoruz. Eşitlik ve adalet talebimizi Türkiyenin her yerinden bir kez daha haykırıyoruz! Taleplerimiz karşılanıncaya kadar adımlarımızı daha da sıklaştırarak, mücadelemizi yükselteceğimizi 15 Haziranda Türkiye genelinde yaptığımız eylemlerle bir kez daha ifade ettik. Anayasanın 55 Maddesi …… ücret emeğin karşılığıdır. Devlet çalışanların yaptıkları işe uygun, adaletli bir ücret elde etmeleri ve diğer sosyal yardımlardan yararlanmaları için gerekli tedbirleri alır hükmü yer almakta, yine anayasanın 10. Maddesi eşitlik ilkesini tanımlamaktadır. Anayasaya aykırı olarak, aynı masalarda aynı işi yapan maliye emekçileri arasındaki 1000 TLnin üzerindeki maaş farkına bir kez daha artık yeter diyoruz! Üniversite mezunu olmayan maliye emekçilerine sınav hakkı tanınmayarak halen binlerce maliye emekçisinin uzun yılların birikimine dayanan uzmanlığını yok sayan zihniyeti kabul etmiyor,maliye emekçilerini KPSS ve Açık Öğretim Fakültesi kapılarında süründürüp, sonrada sınav açmıyorum diyen zihniyeti buradan bir kez daha kınıyoruz!

Gelir Uzmanlarını merkez/taşra olarak ayrıma tabi tutup, ücret adaletsizliği yaratan zihniyeti kabul etmiyor, ek gösterge adaletsizliğinin giderilmesini istiyoruz. Defterdarlık ve Gelir Uzmanlığı sınavı açılmasını, sınavlara katılım konusunda maliye emekçilerinin önündeki engellerin kaldırılmasını istiyor, sınavlarda mülakat uygulamasına son verilmesini talep ediyoruz. Maliye emekçilerini itibarsızlaştıran il içi rotasyonlara da maliye emekçilerini tasfiye etmeyi amaçlayan olası iller arası rotasyonlara da Rotasyon Sürgündür, Sürgüne Hayır! diyoruz! 24.05.2016 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Anayasa Mahkemesi kararı da haklılığımızı bir kez daha tescil etmiştir. Merkez/taşra ve memur/uzman kadroları arasında ücret adaletsizliği yaratan ve bu adaletsizliği derinleştiren 666 sayılı KHKda siyasi iktidarın yaptığı mali düzenlemelerin yetkisiz olduğu hükmünü vermiştir.

Ya açılacak binlerce dava ile yıllarca uğraşmak zorunda kalacak, ya da eşitlik ve adalet taleplerimizin gereğini yapacaktır. Maliye hizmetlerinin ve maliye emekçilerinin bütünleşmesi etkin bir Maliye Bakanlığı işleyişinin olmazsa olmazıdır. Gelir ve gider ayrımını da ortadan kaldıracak şekilde maliye hizmetleri sınıfı oluşturularak, maliye emekçilerinin eşitlik ve adalet talepleri karşılanmalıdır. 15 Haziranda her kadro ve unvandan maliye emekçileri eşitlik ve adalet için bir adım daha atıyor, siyasi iktidarı ve Maliye Bakanlığını taleplerimiz için adım atmaya çağırıyoruz.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri