Skip to main content

Belediye`den Muş`a büyük bağış

Muş Haber Fotoğrafı

Muş’a 650 yataklı yeni hastane yapımı için belediyeden istenen 69 dönümlük arsa Belediye başkanlığı tarafından Sağlık Bakanlığı’na devredildi. Belediye Başkanı Necmettin Dede, Sağlık Bakanlığı’nın Muş’a yapacağı yeni hastane için istenilen 69 dönümlük arsanın tapusunu Vali Erdoğan Bektaş’a verdi.

Bir süre önce Van’da düzenlene toplantıya katılan Dede, burada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir ay içerisinde arsa sorununu çözmesi için Sağlık Bakanı ve Ulaştırma Bakanına talimat verdiğini hatırlatarak, zaman kaybetmeden arsanın tahsis edilmesi için gerekli işlemleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Dede, arsanın hastane için tahsis edilmesi için onay veren Belediye Meclis Üyelerine de teşekkür etti.

Başbakan’ın Muş’ta yapılabilecek olan yatırımlar için her türlü imkanın seferber edilmesi için defalarca talimat verdiğini kaydeden Dede, Muş için hassasiyet gösteren ve her seferinde Muş’a yatırımların gelmesi için çaba gösteren Başbakan’a teşekkür etti. Dede, ayrıca konu ile sürekli ilgilenen Sağlık Bakanı ve Ulaştırma Bakanına da gösterdikleri titizlik için teşekkür ettiğini ve şükranlarını sunduğunu ifade etti.

Muş Belediyesi’nin, Muş-Bitlis karayolu üzerinde bulunan 69 dönümlük arsasını Sağlık Bakanlığı’na devretti. Sağlık Bakanlığı tarafından Muş’a 650 yataklı yeni hastane yapımı için arsayı Sağlık Bakanlığı’na devrettiklerini söyleyen Belediye Başkanı Necmettin Dede, hastanenin bir an önce yapılması için bürokratlar ile siyasilerin el ele vermesi gerektiğini belirtti.

Belediye meclis üyeleri tarafından imzalanıp Sağlık Bakanlığı’na devredilen arsanın tapusunu Vali Bektaş’a teslim ederken bir açıklama yapan Başkan Necmettin Dede; “Bahse konu arsada çok güzel bir hastane kurulabileceğini ve ileride çok güzel bir tıp fakültesi kurulabileceğini Sayın Valim bana iletti. Bu konuda hem bürokratların hem de siyasilerin bu işi takip edeceklerine inanıyorum. İnşallah Muş’umuz 650 yataklı hastanesine kavuşacak ve inanıyorum ki ileride bu arazide bir tıp fakültesi, araştırma hastanesi kurulacak. Bunun için gerekiyorsa belediyenin hizmet binasının yerini de kendilerine vereceğiz. Kamu yararına olacak böyle bir hizmet için bürokratların ve siyasilerin el ele vermesi gerekir. Yol kenarında olabilecek bir hastane benim kanaatime göre defne dalı gibi yapılacak. Yoksa onlara 15 dönümlük bir hastane yeterli gelirdi. Ama bizden 70 dönüm istediler, ileride eğer üniversite konusu gündeme gelirse bu hastaneye defne dalı gibi ilaveler yaparak genişletecekler ve burası kampus gibi olacak” dedi.

Arsa üzerine 650 yataklı devlet hastanesi kurulacağını söyleyen Vali Erdoğan Bektaş, Ağız Diş Sağlığı ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ni de kurabileceklerini söyledi. Arsa için Belediye Başkanı ile belediye meclisi üyelerine teşekkür eden Vali Bektaş; “Muş’a yeni bir hastane yapmak için Sağlık Bakanlığımız arsa arayışındaydı. Bakanlıktan bazı arkadaşlar geldi ve birkaç alternatif yere baktılar ve en uygun yerin burası olabileceğini söylediler. Belediye başkanımızdan bu arsayı talep ettik, sağ olsunlar başkanımız ve meclis üyelerimiz oturup tartışlar ve orayı Sağlık Bakanlığı’na vermeye karar verdiler. Belediyemizin de bir talebi vardı, Karayolları Muş Şefliği’nin bulunduğu arsayı istemişlerdi. Geçtiğimiz günlerde Van’da yapılan bir toplantıda Sayın Başbakanımız, Sayın Ulaştırma Bakanımız, Sayın Sağlık Bakanımız hepsi bir aradayken konu gündeme geldi ve Başbakanımız, Ulaştırma Bakanına talimat verdi, bu işin bitirilmesini istedi. Dolayısıyla belediyemizin karayolları arsasını alma talebi hükümet nezdinde olumlu karşılandı. Belediyemiz kendi arsasını Sağlık Bakanlığı’na vermiş oluyor ve karayolları arsasını isteği devam etmiş oluyor. Karayolları arsasının belediyeye geçmesi için yapılması bazı şeyler var. Öncelikli olarak Karayolları Muş Şefliği’ni bir yere yerleştirmemiz lazım ki bu arazi belediyeye verilsin. Bunun için de çalışıyoruz ve başbakanımızın o sözünün takipçisi olacağız. İnşallah kısa sürede bu arsanın belediyeye geçmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Burada arsaya bilgilerine göre proje hazırlanacak. Buraya Ağız Diş Sağlığı Merkezi ile Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ni de taşıyabiliriz. Yani buranın bir kampus haline getirilmesi de gündemde. Bununla ilgili çalışmalar görüşmeler devam ediyor. Ben başkanımıza, belediye meclisi üyelerine bu güzel davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri