Skip to main content

Belediye`den emektarlarına vefa yemeği.

Muş Haber Fotoğrafı

Belediyedeki görevlerinden emekli olan 3 personel ile bir araya gelen Belediye Başkanı Necmettin Dede, “Hemşerilerimize Hizmet Edenler Bizim Baş Tacımızdır” dedi. Yıllardır Belediyede memur olarak çalışan Bedrettin Özlü (47) ve işçi olarak görev yapan Halit Karakuş (50) ile Kemal Kar (52) belediye binasında Belediye Başkanı Necmettin Dede tarafından öğlen yemeği verildi.

Belediye Başkanı Necmettin Dede, dün emekli olan 3 personeli ile birlikte öğlen yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe Cumhuriyet Halk Partisi İlimiz Milletvekili M. Şerif Ertuğrul da katıldı. Görevden ayrılan personelleri misafir eden Dede, “Hemşerilerimize hizmet edenler bizim başımızın tacıdır. Onlar için devletimizin imkânlarını da kullanırız, kendi olanaklarımızı da. Ömürlerinin en iyi dönemlerini belediyede memleketin ve hemşerilerimizin hizmetine harcadılar. Onlara vatandaşlarım adına, halkım adına teşekkür eder. Bundan sonraki yaşantılarında da aynı özveri ve disiplinli davranışlarını sürdürmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

Emekli olan 3 personel ile birlikte dün belediye toplantı salonunda öğle yemeğinde bir araya gelen Belediye Başkanı Necmettin Dede, personelin göstermiş olduğu özverili çalışmalardan dolayı onları kutladığını ve bugün tamamladıkları hizmetleri için teşekkür ederek, “emeklilikleri hayırlı olsun” diye konuştu.  
Dede, hiçbir emeğin, hizmetin karşılıksız kalmayacağını kaydederek, şöyle konuştu: “Belediyemizde yıllardır görev yapan ve vatandaşlarımıza hizmet eden bu değerli arkadaşlarımız, kurumda geçirmiş oldukları günleri ömürlerinin geri kalan kısmında zaman zaman yâd edecekler. Özlem duyacaklar, arkadaşlık ve dostluk ortamına hasret duyacaklar. Nihayetinde bugün, burada ifa ettikleri çalışmayı tamamlayarak kenara çekilmeyi uygun gördüler. Ne belediyedeki yöneticiler, ne de halk personelin yapmış olduğu hizmeti unutmaz, unutması da mümkün değil.
Görevlerini dört dörtlük yapmak için mücadele eden ve bunda da başarılı olan arkadaşlarımızı katkılarından ve duyarlılıklarından ötürü kutluyorum. Şunu çok iyi biliyorlar ki, çalışmayan, didinmeyen, mücadele etmeyen bir kurum ne başarılı olur, ne de ayakta durabilir. İşte bu bilinç ile hareket edip, hemşerilerimizin daha iyi şartlar altında hayatlarını sürdürüp, gelişmiş, temiz bir kentte yaşamaları için çalışmalarını sürdürmüşler. Bugün sadece mesai bakımından aramızdan ayrılıyorlar. Belediyede her zaman için kendilerini misafir etmek, ağırlamak isteriz. Hayatlarının bundan sonraki bölümünde aileleri ile başarılı ve mutlu günler geçirmesini dilerim.”
Emekli olan personeller adına bir konuşma yapan Bedrettin Özlü, “Biz Belediye den çok memnun ayrılıyoruz. Belediyede çalıştığım yıllardan bu yana ilk defa bir Belediye başkanı bu kadar koordineli ve disiplinli çalışıyor. Biz çalıştığımız dönemlerde birçok belediye başkanı değiştirdik. Şuan ki durum ile eskiyi kıyaslarsak çok fark var. Belediye başkanımı çalıştığı ve adamcılık yapmadığı için karalama çalışmaları çok oluyor. Biz şimdiki belediye döneminde eşitli ve adalet gördük. 8–10 ay maaş almadığımız zamanlar çoktu. Şimdi ise belediye personeli bankamatiği ile her aybaşında hemen maaşını çekebiliyor. Eskiden maaş almadığımız için esnaflarımız bize veresiye vermiyorlardı. Ama şimdi belediye çalışanları çok daha şanslı” diye konuştu.
Belediye çalışanlarının veda yemeğine katılan Cumhuriyet Halk Partisi İlimiz Milletvekili M. Şerif Ertuğrul da yaptığı konuşmada, Belediye çalışanlarının toplu ikramiye alamadıklarından yakınarak, “Sosyal Devlet bu olmamalı. Belediye personelleri emekli olurken ikramiyelerini taksitle değil peşin almalıdır. Devletin, bu konuda belediyelere yardımcı olması gerekir. Bunun için ek bir ödeneğin olması lazım. Bu konuyu meclis açıldığı gibi gündem dışı bir açıklama ile duyuracağım. Meclis tatilden çıktığı gibi bu konuyu mecliste dile getireceğim” dedi.

Verilen yemeğin ardından belediye başkanı Necmettin Dede, Emekli personellere teşekkür belgesi verirken birde kol saati hediye etti. Haber:Emrullah Özbey NULL

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

OGM personel alımı

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde Orman Genel Müdürlüğü tarafından Orman mühendisi, Orman muhafaza…

Eğitim Haberleri

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Muşlu Öğrenciler Proje Yarışmasında Bölge Birincisi Oldu

Muş’taki ortaokul öğrencileri, bilimsel çalışmalarıyla büyük bir başarıya imza attı. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul…

Alpaslan Üniversitesi’nde TÜBİTAK Projesi Heyecanı

“TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/2 Dönemi Bilimsel Değerlendirme Sonuçları…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri