Skip to main content

Belediyede şeffaf yönetim

Muş Haber Fotoğrafı


Kurumun şeffaf bir yönetim sergilediğini ve şaibelere mahal vermediğini söyleyen Belediye Başkanı Necmettin Dede, akaryakıt ihalesini basın mensupları huzurunda yaparak, Muş’ta ilk defa bir ihalenin basına açık yapılmasını gerçekleştirdi. Belediye Başkanlığı toplantı salonunda yapılan akaryakıt ihalesine 4 firma katıldı. 400 bin litre motorin ve 30 bin litre benzin ihalesinin basın mensupları huzurunda yapılmasını sağlayan belediye, Muş’ta da ilk defa bir ihalenin basına açık olarak yapılmasını sağladı.


İhaleye giren firmalardan Yupet firması ihale dosyasında teklif mektubu olmadığı için otomatik olarak elendi. En düşük fiyatı 706.000 YTL ile Hamzaoğulları Petrol Ofisi verirken, Nasıroğlu Petrol Ofisi 744.200 YTL, Dörtyol Petrol Ofisi de 723.900 YTL fiyat verdi.
Basın mensupları huzurunda açılan ihale dosyaları komisyon üyeleri tarafından evraklar incelemeye alındı. Dosyaların içerisindeki evrakların eksik olup olmadığını inceleme altına alan komisyon, akaryakıt ihalesinin bir hafta sonra hangi firmada kaldığını açıklayacak. Edinilen bilgilere göre benzinin pompa fiyatı 2.600 YTL, motorinin pompa fiyatı ise 2.040 YTL olduğu belirlenirken, pompa satış fiyatlarının göz önünde bulundurulduğunda belediyenin akaryakıt ihalesinde yaklaşık 50.000 YTL kazançlı olduğu tahmin ediliyor.


Akaryakıt ihalesine giren firmaların ihale dosyalarının açılmasından sonra basın mensuplarına açıklama yapan Belediye Başkanı Necmettin Dede, evvela halka karşı sorumlu olduklarını ve belediyede tüyü bitmeyen yetimin hakkı olduğunu kaydederek, “Biz burada bunların hakkını, hukukunu şehril emin olarak müdafaa ediyoruz. Elimizden geldiği kadar hırsızlığa ve yolsuzluğa mahal vermeme çabası içerisindeyiz. Bütün birim amirleri arkadaşlarım bunu kendilerine prensip edinmişlerdir. Dürüstlüğün zevk ve gururu ile şehirde gezme ve dolaşma düşüncesi ile başları dik, şehir içinde gezeceklerine inanıyorum. Şaibeler ne olursa olsun, hiçbir zaman bizi yolumuzdan alıkoyamaz. Karalama politikası burada başarıya ulaşamayanların başvurdukları tek çaredir. Bizde bunlardan esinlenerek, akaryakıt ihalemizi basının huzurunda yapmaya karar verdik. Bazı basın mensupları burada rast gele her fırsatta karalama politikası üretmektedir. Ben bu kişilerin medeni cesaretinin olmadığını ve akıl fukarası olduğunu düşünüyorum. Çünkü demokraside evvela sorma var. Basın kanununda evvela sorma var, bunu da yerine getirmiyorlar. Ne basın ahlakına uyan, ne de yasalara uyan biçimlerde değil. Sadece kişisel çıkarlar veya menfaatlerinin olmadığı yerde veya siyasette hezimete uğrayan kişilerin uğraştıkları, başvurdukları bir yoldur. Buda demode olmuş bir yoldur. Biz şeffafız, basına açığız. Demirci dükkanından bir şey götürmek mümkün değildir. Bu bakımdan bu şeffaflığı bizim arkadaşlar arzu ettiler. Her zaman alışverişlerinde, piyasa araştırmalarında, encümen kararlarında, komisyonlarda titizlik gösteriyorlar. İnşallah alnımızın akı ile bu görevi devrettiğimiz zaman hiçbir şaibe söylense dahi bunların altında kalmadan tamamlamayı arzu ediyoruz” dedi.


Basın mensuplarına akaryakıt ihalesinden sonra açıklamalarda bulunan Necmettin Dede, “Düşünün ben Necmettin Dede olarak, Ankara’dan gelmiş, emekli bir emniyet müdür olarak, emekli bir milletvekili maaşım var. Allah’a çok şükür, Allah devlete zeval vermesin. Karnımız doyduğu bir yerde, bugün gördüğünüz gibi Muş’un lambaları bize 14 Milyar’a mal oldu. Bu 14 milyar için belediyeyi, hırsız, vurguncu, talancı gösteren zihniyet nasibini alamamış. Hukuk devletiyiz, küsme yok, darılma yok. Herkes hesap verecek. Büyük hesap öteki dünyada ama biz bu dünyada da herkese kuruşuna kadar hesap verme mecburiyetini biliyoruz, vereceğiz, vermeye de devam edeceğiz. Bunun bir simgesi olarak gördüğünüz gibi akaryakıt ihalemizin dosyasını hepinizin huzurunda açtık. Onunla bununla anlaşma var, bunlar girdi, onlar girmedi gibi şaibeler olmasın diye basın mensuplarının huzurunda ihalemizi yapmayı uygun gördük. Katıldığınız için hepinize teşekkür ederim” dedi.

NULL

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

OGM personel alımı

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde Orman Genel Müdürlüğü tarafından Orman mühendisi, Orman muhafaza…

Eğitim Haberleri

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Muşlu Öğrenciler Proje Yarışmasında Bölge Birincisi Oldu

Muş’taki ortaokul öğrencileri, bilimsel çalışmalarıyla büyük bir başarıya imza attı. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul…

Alpaslan Üniversitesi’nde TÜBİTAK Projesi Heyecanı

“TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/2 Dönemi Bilimsel Değerlendirme Sonuçları…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri