Skip to main content

Belediye Meclisi toplantısı gerçekleşti.

Muş Haber Fotoğrafı

42. Belediye Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Meclis salonunda yapılan toplantıda, meclis üyelerine yönelik bir takım konuşmalar yapan Başkan Dede, kısıtlı imkânlara sahip bir belediye olmalarına rağmen, imkânların üzerinde hizmet etmeye çalıştıklarını ifade etti.

Muş Belediyesi Mart ayı Meclis Toplantısı dün belediye meclis salonunda, meclis üyeleri ve Belediye Başkanı Necmettin Dede’nin katılımı ile gerçekleştirildi. 42. Meclis toplantısına katılmadan önce, ihale toplantısına katılan Başkan Dede, meclis toplantısını yapılan ihale ile ilgili sohbet şeklinde açtı. Yapılan ihalelerin dikkatli bir şekilde incelenmesi gerektiğini ifade eden Başkan Necmettin Dede, tüyü bitmemiş yetim hakkı olan bu işlerde vebal altında kalmamak için gerekli tüm işlemleri en ince ayrıntısına kadar gözden geçirmek gerektiğini kaydetti. Kış ayları boyunca belediye olarak yapmış oldukları çalışmalar hakkında bir takım açıklamalarda bulunan Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, ayrıca geçtiğimiz gün yapılan MAKABB Muş Katı Atık Belediyeler Birliği Toplantısı hakkında da meclis üyelerine bir takım bilgiler verdi.

MAKABB HAKKINDA BİLGİLER VERDİ
Katı Atık Belediyeler Birliğinin Kurulması ile birlikte % 45 oranında hibe olan Avrupa ve Cevre Bakanlığı kredisi alacaklarını kaydeden Başkan Dede, böylece katı atıkların hem zararlarının ortadan kaldırılacağını hemde yeniden kullanıma kazandırılacağını amaçladıklarını dile getirdi. Başkan Necmettin Dede, Türkiye’nin kalkınmada en geri kalmış ili olmamıza rağmen hizmette başarı verimliliği elde etmişiz. Birlikten kuvvet doğar esasına inanarak bu yola baş koyduk. Belediyelerimizin kangrenleşmiş bu katı atık sorununu birlik olarak çözüme kavuşturmak amacıyla bir araya geldik ve bir takım faaliyetleri gerçekleştirdik. İlimize ve Belediyelerimize bu projelerimizle büyük katkıda bulunacağına inancımız tamdır” diyerek, meclis üyelerine bir takım açıklamalarda bulundu.

“SU SORUNUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURDUK”
Belediye olarak şehrin su sıkıntısını kısmi oranda ortadan kaldırdıklarını dile getiren Başkan Necmettin Dede, elektriklerin zaman zaman kesilmesinden kaynaklanan bir takım aksaklıkların yaşandığını fakat ortaya çıkan bu sorunların kısa zamanda giderildiğini belirtti. Cumartesi günü yapılan Murat paşa mahallesinde yaklaşık olarak 15 hanenin susuz olduğunu ifade eden Dede, “ Murat Paşa Mahallesinde bulunan 15 evin su sorunun olması beni gerçekten derinden üzüyor. Oradaki insanların susuzluktan ne sıkıntılar çektiğini hepimiz tahmin edebiliyoruz. Bu vatandaşların bir an önce suya kavuşması için elimden gelen her türlü çalışmaya başlatacağım.” Şeklinde konuştu. Şehrin diğer bölgelerinde var olan su sorununu çözüme kavuşturduklarını belirten Başkan Necmettin Dede, kısıtlı imkânlara sahip bir belediyenin yapabileceği hizmetlerin üstünde hizmet etmeye çalışıyorum. vatandaşım mağdur olmasın diye” dedi. Muş Ovası Gazetesi
 NULL

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri