Skip to main content

Belediye Meclisi 25. kez toplandı.

Muş Haber Fotoğrafı

Belediye, Necmettin Dede döneminde 25. Meclis toplantısını yaptı. Saat 10.00’da Belediye Meclis Salonunda başlayan toplantıya vatandaşlar da katıldı. Yapılan yoklama ve Saygı duruşundan sonra başlayan Meclis Toplantısının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Necmettin Dede, belediyenin çalışmalarına ve projelerine değindi.

İçme suyu çalışmaları hakkında belediye meclis üyelerine bilgi veren ve çalışmaların son aşamasını anlatan Dede, 2 yıl önce Kızılziyaret ve Kanıya Denge’den içme suyunun getirilmesine inanılmadığını, ancak bugün çalışmaların bitme aşamasına geldiğini hatırlattı. Çok güç şartlar altında sürdürülen içme suyu çalışmalarının bugün başarılı bir konuma gelmesinde en büyük payın kuşkusuz çalışanlara ait olduğunu söyleyen Dede, “2 yıl önceki personelin durumu ile bugünkü konumu arasında dünya kadar fark var. Yapmış oldukları önemli hizmetin bilincine varan ekiplerimiz, bugün çalışma ve gayretleri ile onurumuz haline gelmiştir. Bugün herkes gördü ki, bizde ayrım, kayırım yoktur. Hizmetlerimiz kentin dört bir tarafında eşit şartlarda ve ihtiyaç oranlarına göre yayılacaktır. Vatandaşlarımız şimdi su paralarını ve çevre temizlik vergilerini geciktirmeden veriyorlar. Bizde topladığımız parayla tekrar vatandaşımıza hizmet ediyoruz” dedi.
Memleketin icraatlara, hizmetlere daha çok ihtiyaç duyduğunu belirten Dede, dedikodu ile karalama ile kimsenin bir yere varamayacağını, ancak hizmetlerin aksatılmasına neden olacağını kaydetti. Dede, kentte görülmemiş, yapılmamış, sergilenmemiş bir asfalt devrini bu yıl hayata geçirdiklerini vurgulayarak, “Yeşilyurt mahallesinde asfalt çalışmasını yaptık. Yeşilyurt mahallesinde birçok cadde ve sokağı asfaltladıktan sonra Şimdi ekibimiz Muratpaşa Mahallesinde asfalt çalışmalarını yapıyor. Muratpaşa Mahallesinden sonra kale Mahallesi, Sunay ve saray Mahallelerinde asfaltlama çalışmalarına devam edeceğiz. Bu yıl ki asfalt hedefimiz 17 kilometre sıcak asfalt, ancak bir buçuk ayımız var. Biz gücümüzün yettiği ve yağışların başlamasına kadar asfalt çalışmalarına devam edeceğiz. Asfalt çalışması yaptığımız tüm mahallelerde kanalizasyon sorunu var. Bunu gerekli tüm mercilere bildirdik” şeklinde konuştu. 
2006 yılının Eylül Ayı Meclis Toplantısında konuşan Dede, belediyenin hak ve hukuka özen gösterdiğini, hiç kimsenin yasalar çerçevesinde zor durumda kalmaması için gayret ettiğini belirterek, meclis üyelerinin de belediyeye sahip çıkmalarını, desteklemelerini istedi. Dede, meclis üyelerinin belediyeye ait dosya ve defterlerinde inceleme yaptıklarını kaydederek, “belediyenin hesap ve kitabını meclis üyelerimiz kontrol ediyor. Kontrol komisyonunda DTP, DYP ve AKP Meclis üyeleri var. Belediyenin girdisini, çıktısını en ince ayrıntısına kadar kontrol ediyorlar. Eğer haksızlık yapan, kanunsuz davranan varsa, burada elimizi boğazına sokalım, yediğini, çaldığını ona kusturtalım” diye konuştu.
 
Toplantıda gergin anlar
 
Düzenlenen meclis toplantısında Belediye Başkanı Necmettin Dede ile Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Fevzi Şentürk arasında tartışmalar yaşandı. Muş Belediyesi Meclis Toplantısında Belediye Başkanı’nın, Ankara’ya çok gittiğini iddia eden Fevzi Şentürk ile Başkan Necmettin Dede arasında ateşli dakikalar yaşanırken, tartışmanın kapatılmasını isteyen meclis üyeleri, halkın önünde tartışmanın doğru olmadığını söyledi.
Belediye başkanı Necmettin Dede Belediye Çalışmalarını meclis üyelerine ve vatandaşlara anlatırken gündem dışı konuşan ve belediye bağımsız meclis üyesi Fevzi Şentürk tarafından önceki toplantıda kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi. Fevzi Şentürk’ün Ankara’ya gidiş gelişi konusunda ilettiği sorulara cevap veren ve Ankara’ya her gidişinde Muş’a hizmetlerle geri döndüğünü söyleyen Dede, bunun yadırganmaması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Fevzi Şentürk, başkanın Ankara’ya çok fazla gitmesinin yersiz olduğunu ve sadece masraf olduğunu söyledi. Bu sözler üzerine halkın önünde tartışmasını sürdüren Dede ile Şentürk’ü meclis üyeleri sükûnete davet etti ve halkın önünde tartışmalarının yanlış olduğunu meclisin saygınlığını zedelediğini söylediler.

Başkan Dede Belediyede çalışan birçok işçiye kendi cebinden maaş verdiğini söyleyerek, “8 aydır temizlik görevlisi çalışan işçilerimiz var. Bunlar hala maaş bekliyorlar. Bunların maaşlarını da ben kendi cebimden ödeyeceğim” dedi. Haber: Emrullah Özbey NULL

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

OGM personel alımı

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde Orman Genel Müdürlüğü tarafından Orman mühendisi, Orman muhafaza…

Eğitim Haberleri

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Muşlu Öğrenciler Proje Yarışmasında Bölge Birincisi Oldu

Muş’taki ortaokul öğrencileri, bilimsel çalışmalarıyla büyük bir başarıya imza attı. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul…

Alpaslan Üniversitesi’nde TÜBİTAK Projesi Heyecanı

“TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/2 Dönemi Bilimsel Değerlendirme Sonuçları…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri