Skip to main content

Bektaş`tan Solgun`a övgü

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Muş İli ve Civarı Tütün Ekicileri Kooperatifi Başkanı Şehmus Solgun’u çalışmalarından ötürü kutlayarak, özelleştirme sonucu yapılan çalışmalarla tütün ekicilerinin faaliyetlerine devam etmesinin sevindirici bir durum olduğunu kaydetti.

Muş İli ve Tütün Kooperatifi Başkanı Şeyhmus Solgun’u çalışmalarından ötürü kutlayan Vali Erdoğan Bektaş, bu memlekete yapılmış en iyi hizmetlerden birinin bugün tütün üretimindeki gelinen nokta olduğunu ve yapılan bu çalışmaların başında Şeyhmus Solgun’un geldiğini söyledi. Muş İli ve Civarı Tütün Kooperatif Başkanı Şeyhmus Solgun’u kooperatif bürosunda ziyaret eden Vali Erdoğan Bektaş Muş İli ve Tütün Kooperatifi Başkanı Şeyhmus Solgun’u çalışmalarından ötürü kutladı. Vali Bektaş, “bu memlekete yapılmış en iyi hizmetlerden biri bugün tütün üretimindeki çalışmalardır. Bugün bu başarının, bu moral ve motivasyonun, bu alın teri hakkının karşılığını alabilecek hizmetlerle buluşturulması ve bu hale gelmesindeki ekibin başında Şeyhmus Solgun’u gelmektedir. Çalışkan başkanımızı gönülden kutluyorum” diye konuştu. Kooperatif bürosuna yaptığı ziyarette tütün ve kapanan tekel işletmesinin geçmiş dönem çalışmalarından örnekler vererek çeşitli açıklamalarda bulunan Vali Bektaş, Tekelin hizmette olduğu dönemlerde yapılan tütün teslimatlarında tütün balyalarının içine taş toprak doldurarak teslimat yapılıyordu. Tekel’i batıranda bu hale getirende bu anlayış oldu. Eğer bugün özel sektöre çalışıldığı gibi Tekel’e de çalışılmış olsaydı tekel batacak duruma gelmezdi. Fakat şimdi daha iyi daha doğru ve daha güzel işler yapılmaya başlandı. Kooperatif Başkanımızı olumsuz tablonun üzerinde yılmadan bıkmadan çalışarak bugün tütün üreticilerinin yüzünü güldüren umduğunu bulan ve emeğinin karşılığını alan bir konum oluşturduğu için kendisine bu başarılı çalışmalarından ötürü teşekkür dileklerimi iletiyorum.

Tütün camiası da onu destekledi. Onun çalışmalarına olumlu yönde destek verdiler. Bizim çok katkımız yok. Elimizden geldiğince destek vermeye çalıştık. Çok büyük bir başarı yakaladı. Gerçekten Muş tütünü yok olmaktan kurtuldu. Geçen yıllarda yapılan alımlardan daha fazla bir alım ortamı sağladı. Özel sektör devreye girdi. Artık hiç kimse tütün balyalarının içine taş toprak doldurarak teslimat yapamayacak. Tekel’i batıranda bu hale getirende buydu. Eğer bugün özel sektöre çalışıldığı gibi Tekel’e de çalışılmış olsaydı tekel batacak duruma gelmezdi. Fakat şimdi daha iyi daha doğru ve daha güzel işler yapılmaya başlandı. 2 Bin tonun üzerinde bir teslimatın yapılması amaçlanıyor. Bunun belirtilen rakamda hayata geçirilmesini diliyoruz. Biliyoruz ki tekel en iyi zamanında Bin 500 ton tütün teslim alabiliyordu. Bu gerçekten büyük bir başarı. Gerçekten bu memlekete yapılmış en iyi hizmetlerden biri. Bugün bu başarının bu moral ve motivasyonun bu alın terinin hakkının layıkıyla yapılan teslimatların bu hale gelmesindeki ekibin başında Şeyhmus Başkan geliyor. Kendisini kutluyorum. Tüm arkadaşlarını tüm emek sahiplerini gönülden kutluyorum” diye konuştu. Kooperatif bürosuna yaptığı ziyarette sigara içilmemesi bakımından da çeşitli açıklamalarda bulunan Vali Bektaş, sigaranın ilkel insanlar tarafından kullanıldığını belirterek ilkel insanlar gelişmiş dünyada 3. sınıf insanlar olarak görülmektedir. Onun için sigara ilkel insanlar tarafından kullanılan bir şeydir. Hem sağlık yönünden hem de maddi anlamda insanlarda büyük kayıplar oluşturan sigaranın hiç bir kimse tarafından kullanılmamasını istiyorum” şeklinde konuştu.

BUGÜNÜMÜZÜ SAYIN VALİMİZE BORÇLUYUZ
Vali Erdoğan Bektaş’ın yapmış olduğu ziyaretten ötürü mutluluk duyduklarını belirten Kooperatif Başkanı Şeyhmus Solgun bizler bugünümüzü sayın Valimizin bizlere göstermiş olduğu ilgi ve desteklere borçluyuz. Sayın Valimizin Muş için bir kazanç olduğunu kendisini uzun yıllar bu memleketin başında mülki amir olarak kalmasını diliyoruz. Tarladaki vatandaşına değer veren onları önemseyen bürokratlara ihtiyacımız olduğu gibi sayın Başbakanımızın, sayın Bakanımızın örnek olarak gösterdiği sayın valimizin çalışma azmini bizlerde kendimize örnek olarak alıyoruz. Sayın Valimizi bugün bizlere göstermiş olduğu yakınlıktan ötürü kutlayan bir düşünce ile kendisine sonsuz minnet ve şükranlarımı iletmeyi borç biliyoruz diye konuştu.
 
 
  Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri