Skip to main content

BDP`li üyelerden basın açıklaması

Muş Haber Fotoğrafı

BDP’li Meclis üyeleri Parti Binasında açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, Belediyenin hizmet yapmadığı iddia edildi. Barış ve Demokrasi Partisi Belediye Meclis Üyeleri tarafından yapılan açıklamada; “Bizler BDP’li belediye meclis üyeleri olarak, seçildiğimiz günden bugüne kadar meclis toplantılarında Belediye Başkanına hep şunu söyledik. Halka yapacağın hizmet anlamında grup olarak sizinle beraber olacağımızı, hizmet yapmadığın takdirde karşınızda olacağımızı deklare ettik. Ama maalesef hizmete dair hiçbir şeyin yapılmadığını, halkın umutlarını tükettiği, halkı aşağıladığı, 16 ay boyunca boş sözlerle mecliste nutuk attığının canlı şahitleri olduk. Mecliste hizmet anlamında hiçbir şeyin görüşülüp tartışılmadığını anladık. Bizler yerel yönetimlerde iktidar-muhalefet olamayacağını, olması durumunda halka hizmet tam anlamıyla yapılamayacağını söylememize rağmen, Başkan ve AKP encümenleri bu konuda kendi bildiklerini dayatıp. Halka hizmeti yapamayacaklarını anladık.

Halkın sorunları belediye meclisinde görüşülür. Ama Belediye Başkanı mecliste kendi encümenleri ile bir karar alarak meclisi halka kapatabiliyor ve kapattı.  Belediye Başkanına soruyoruz. Siz halktan korkuyor musunuz? Siz halkı neden muhatap kabul etmiyorsunuz? Siz bu halkın sorunlarını mecliste görüşmeyip de nerelerde görüşeceksiniz? Unutmayın ki siz bu halkın oyları ile o koltukta oturuyorsunuz. Meclise gelen halka, hesabınıza gelmeyen konuları gündeme getirdiği için, ben sizi muhatap almıyorum deyip, polis zoruyla meclisten attırırım diye biliyor. Şu anlaşılıyor ki, hala sivilleşmemiş, polis zihniyetini taşıdığının bir göstergesidir. Siz şu an polis müdürü değil, hâkim belediye başkanısınız.

Belediye Başkanının 6 yılı aşkın süre içerisinde muş halkına layık görmüş olduğu ve yaptığı bazı hizmetleri şu şekilde belirtmek istiyoruz. Kaldırımlara parke taşının döşendiği, ana cadde üzerinde bulunan açık kanalları kapattığı, orta refüj taşlarının boyanması, birkaç eski(hibe) araç gereç getirmesi, kendi ismini verdiği ve bir belediyenin desteği ile yaptığı bir park, ve bol bol belediyenin parasını harcayarak reklam afişlerinin asılması dışında hiçbir şeyin yapılmadığını görüyor ve biliyoruz. Belediyecilik anlayışında yapılması gereken hizmetlerinde aşağıda belirttiğimiz şekilde olması gerekir kanısındayız. Bir şehrin en büyük sorunu imar sorunudur.

Alt yapı sorunu, Yol sorunu, Mezbahane sorunu, Çevre düzenlemesi ve çöp sorunu, Spor ve sosyal tesisler sorunu, Ulaşım sorunu, Kaldırım ve caddelerin işgal sorunu, Yapılması gereken hizmetlerin içeriğine kısaca değinecek olursak, Muş un en önemli sorunlarının başında imar sorunu olarak görülmektedir. 6 yıldır Muş’un imarı Ankara da iller bankasına teslim edilmesine rağmen halen bitirilmeği ve bu imar üzerinde oynanan oyunların had safhada olduğu herkesçe bilinmektedir. Akıbetinizde ne olacağı belli olmayan bir sürecin içerisindeyiz. Muş un 1984 teki imar planına göre kat mülkiyeti 3 kat ile sınırlı iken, etrafımızda herkesçe görülmekte ve bilinmekte 6 katlı yapılar bile yapılabiliyormuş. Bu çifte standart neden kaynaklandığını sormak isteriz. Ve bu konuda insanlarımızın birilerine peşkeş çekilmesini istememekteyiz. Acilen bu konuda adımların atılması gerekir kanısındayız.

Muş ta asfalt şantiyesi olmasına rağmen yollarımızın durumu apaçık ortada, içler acısı Muş halkına bunları layık görmek insafsızlıktır diye düşünüyoruz. Altyapı sorunu, halen devam etmekte, 25 bin nüfusa göre yapılan kanalizasyon halen aynı, nüfus 72 bin olmasına rağmen Muş’un kronikleşmiş sorunu devam etmektedir. Türkiye’de 79 ilde mezbaha olmasına rağmen, sadece 2 ilde mezbaha olmadığını, mezbaha olmayan iller arasında, ne yazıkki ilimiz de bulunmakta. Halkımızın sağlığı tehdit altında olduğunu ve buna bir an önce kalıcı çözümün sağlanması gerektiğini düşünüyoruz. Ve diyoruz ki bu yapılmayan hizmetlerin birçoğunun sebebi ise Belediye Başkanının zamanını Muş ilinde değil Ankara veya il dışında geçirmesinden dolayıdır. Bu halka yapacağı en büyük iyilik bir an önce halkın kaderi ile fazla oynamadan sağlık sorunlarını beyan ederek, Belediye Başkanlığı görevini bırakmasını, halkın yararına olacağım kanısındayız” denildi. Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş TSO’da dış ticaret eğitimi verildi

Muş Ticaret ve Sanayi Odası Muş’ta ihracat yapan firmalar ile potansiyel ihracatçı firma…

Muş-Sason-Batman Karayolu için önemli gelişme

Muş’un yıllardır gündeminde olan ve ulaşım açısından büyük önem taşıyan Muş-Sason-Batman Karayolu Projesinde…

90 temizlik personeli için kura tarihi belli oldu

Muş’ta Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında merkez okullarda görevlendirilmek üzere 90 kişilik geçici…

Eğitim Haberleri

Özel Muş Bilim Teknik Koleji’nden Atletizmde Büyük Başarı

Muş’ta düzenlenen Liseler Arası Atletizm Müsabakaları, Özel Muş Bilim Teknik Koleji öğrencilerinin üstün…

Muş Valisi Çakır Malazgirt’te öğrencileriyle bir araya geldi

Öğrencilere üniversite sınavları öncesinde moral ve motivasyon veren Vali Çakır, geleceğe dair önemli…

Muş’ta Okul Bahçesinde Yaralanan Öğrenciden Sevindirici Haber

Muş’ta bir ilkokulun bahçesinde oynarken çatından düşen buz kütlesinin başına isabet etmesi sonucu…

Kültür Sanat Haberleri

Muş’ta Genç Sesler Yarıştı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde, Muş…

Dr. Yunus Soydan’ın ilk şiir kitabı için Muş’ta imza günü düzenlendi

Edebiyat dünyasına yeni bir soluk getirmesi beklenen Dr. Yunus Soydan, ilk şiir kitabı…

Muş Kuşları Ankara’da Kanat Çırptı

Muş’ta yaşayan ve Muş Ovasını ziyaret eden bölgedeki göçmen kuşların resimlerini yapan 50…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri

 
Muş Haber Tanıtım